Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymajcie Cioteczki, trzymajcie.
Otoz - ranek polegal na bieganiu za Panem Psem z pojemniczkiem, co by nasiurkal do niego. Spoko -mimo obaw, ze widzac, iz cosik mu sie do siusiaka klei, dawal rade - dzielnie nasiusial tyle, ile trzeba. Tylko utopil sie w owych siurkach..pajaczek, jak pojemniczek podstawialam pod krzaczek, gdzie Pan Pies zdecydowal sie, ze bedzie siq. Jedna starsza pania oburzylo, ze zbieram siku swego psa - powiedziala "fuj", a czy ta pani nigdy nie sikala do pojemiczka???
Co do krwi- spoko bylo - dzielny chlopak. Wujek Tomek co prawda, wzial mniejsza igle, by go nie bolalo, ale zrobil sie w strzykawce skrzep i trzeba bylo pobierac z drugiej lapiny.
Ale tez- zuch - i Pan Pies i wet:). Krew ma czerwona, nie blekitna. Teraz krew do samolotu i poleci sobie do Hanoweru. Jutro bedzie badana. Wyniki najpozniej w piatek.
A teraz czas sie odstresowac. Spakowac Pana Psa i na wioske! Oby w piatek byly dobre wiesci!!!!

Posted

sota36 napisał(a):
Anus, bo tam robia najdokladniej i najpewniej, na ilosc parametrow najtaniej - z taczycowymi - 140 zeta. Bez tarczycowych 99:) Z moczem.

ooo to faktycznie :lol:

Posted

Z pamietnika Pana Psa (BRIARDA) , krola deszczowego lasu.
Przyjechalem na wiesie. Zaczelo sie slonecznie - wiec Mój kosl trawe, a ja sie w niej zamotalem, udawajac Shreka.

Koszenie to ciezka spr., wiec relax tez musi byc!

A potem tez fajnie bylo, bo mialem "Dzien Psa" - dostalem w prezencie kosc!

No i "Pół godzinki dla słonink", czy free time!

A dla spalania kalorii spacer po lesie.

Posted

no Jolcia nie powiem - jak seryjny morderca !!!!!!!!!
Julianowska masakra piłą mechaniczną :diabloti: trupy były ?

a w ogóle to masz malownicze grafitti na drzwiach :D

Posted

[quote name='stokrotka.af']No Joluś ja też muszę sobie takie zabawki kupić:evil_lol:
a stodoła z gafiti tyż super:razz:
ja wybywam na działkę jutro, tj. w poniedziałek

[FONT=Arial]to Jola swój talent plastyczny tam uskutecznia :evil_lol::evil_lol:[/FONT]

Posted

No wiec wyniki przyszly!
Z moczu wynika, ze zapalenie pecherza, ale od srody podaje mu urosept.
Co do krwi - na ktora tak czekalam:
1. Nereczki - rewelka!
2. Trzustka - rewelka!'
3. Watrobka - lekko podrazniona, od dzis Pan Pies dostanie essentiale forte, po 10 dniach krew do badania powtornie, ale juz tu, w Polsce.
4. Ma tez podwyzszony lekko cholesterol..:(
5. Tarczyca - rewelka!
Tylko ta watrobka i ten cholesterol... ale chyba nie jest tak zleee, Pan Pies bedzie zyl! Jako niespodzianke bedzie mial dzis salon Spa, czyli wielka wanna napelniona do 25 cm woda, bo upal jak....

Posted

Dlatego: kupuje parowar, gedzi ejadl gotowane na parze miesko i warzywa. Przestalam dawac olej rybny. I ograniczam psie ciasteczka wrecz pochlaniane przez NIego - bede dawala mniej i lamala je na polowe. Aaaaa, i koniec z suszona wolowina!

Posted

Z pamietnika Mójej, czyli Joli:)
Ona dzis napisze kilka slow, na poczatek, bo mnie nie pozwala... Mam świeto!

Mam nadzieję, że pięć lat temu, też był piękny, słoneczny dzień. O ile dobrze pamiętam - tak było.
Pieć lat,niby dużo, niby mało. Dla nas, Darka i mnie, były to lata szczęśliwe. A wszystko dlatego, że wlaśnie dziś mija 5 roczek, kiedy urodził się nasz Pocieszek,nasze Futerko przekochane, czyli " duzy pies, o małym rozmunku i ogromnym serduszku". Przekochany rozrabiaka, urwis, psiak z wesołym, ogonkiem.
Czego Mu życzymy? Przede wszystkim zdrówka i bardzo długich lat życia u naszego boku. Nich nasz smyk będzie szczęślwym i pogodnym psiakiem, jak do tej pory. Niech dalej na Jego widok ludzie pogodnieją i się uśmiechają.
A Wam, Cioteczki - dziękujemy, ze z nami jesteście!!!! I zdrowko! Za następne 5 latek!:popcorn::new-bday:
ps. Guteczku - i mamy prośbę... nie szczekaj tak...:oops:

To teraz wreszcie ja!!!!! SOLENIZANT!!!!
Wiecie... kiedys byłem maluskim psem... Kiedy zamieszkalem z Mójami, to bylem dzielny i wiedzialem,ze bedzie dobrze! Ale za Mójami lazilem krok w krok, to jest lapa w noge. Na poczatku troche bylem zagubiony w nowym domku,m ale dalem rade!

Bardzo szybko zaczalem sie orientowac o co w ludzkim swiecie chodzi i coraz wiecej mialem Ciotek! I tu na Dogo i w mojej Rodzince.
To Ciocia Kasia - pozanla mnie jak bylem 2 tygodnie u Móich.

Z biegiewmlat, Ciocia wymlodniala, a mnie uszy urosly:)

Poszerzal sie krag ciotek.. i szczekne Wam, ze bardzo fajnie, ze jestescie! i czytacie temoje "gupoty"!

Poszerzal sie tez krag moich "cichych wielbicieli:)

cdn. ...

Posted

Cd.
Przez te piec lat oddawalem sie moim pasjom:
1. Skakaniu.

2.Chodzeniu na 2 lapach.

3. Karierze sportowej w agility.

4. Robieniu za konia ( hmmmm albo w konia???)

5. Frisbee z uporem maniakalno - depresyjnym:)
( nie wiem, ile ich wykonczylem)

Cdn.

Posted

Cd.
6. Remontom - uwielbiam tarzac sie w kleju do tapet!

7. Meblowaniu.

8. Pilnowania mego konskiego stada - w koncu zem 'Łowczarek"!

9. Spa albo PSA????

Cdn.