Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z pamietnika Pana Psa (BRIARDA), czyli ja tez odpoczywam, kiedy moja Ciotka szaleje, ale juz wraca - i to dobrze!!!!!
Bylem w Julku. No i byl snieg.

I coraz bylo go mniej, az nagle - zniknal! Musze sie dowiedziec czemu, Mója sie cieszy, bo nazywa to bialym go..." ciii... nie bede brzydko szczekal.
Zrobilem czochranko na sniegu, taaaa jak Mója sie darla,ze sie przeziebie,ze ja to za normalny nie jestem ( teraz dopiero to odkryla, kiedy ja juz mam prawie 5 lat!).

To jest moja kolezanka - sołtysówka zza plotu - Sonia:) Nerwowa troche i taka bojaca sie. Ale przy tym baaaaardzo pyskata.

Kiedy Jola mnie zaganiala ( hmmm, kto tu jest owczarkiem???) do domu, to w domku lezalem i niby odpoczywalem, ale tak serio to podsychalem przed nastepnymi szalenstwami.

i bawilem sie piesem

Posted

Cd.
Takie "wiesiowanie" to rozleniwia.

Nastepnego dnia juz byla wiosna! pachnialo nia i Mójej zachcialo sie zyc!

Juz nie jeczala, ze zachoruje, tylko chyba mi zazdroscila, bo sama by chciala sie na takiej trawce polozyc.

Ale pachnie!!!!

Posted

Z pamietnika Pana Psa (BRIARDA), czyli wycieczka przyrodniczo - geologiczna.
To znowu ja! Duzy pies omalym rozumku i ogromym serduszku.
Pogoda piekna, wiec znow pojechalem do Rogoznika,na wycieczke geologiczno - przyrodnicza:)
Oto - mam nadzieje - ostatnie sniegi w tym roku:)

I tylko tyle my go widzieli:):):) Móje gadali, ze na termometrze az 15 stopni:):):)
Gdzie pojdziemy?

No chodzmy na gore!

Wgramolilem sie:)
I na Mójów patrze z gory!

Potem powedrowalismy do kamieniolomu, Mój cos tam szukal, jakies skamieliny i znalazl! Nawet fote mamy! Pssss. to ja nie jakas tam skamielina!

Posted

Cd.
No i biegalem, no bo wiosna i zajace tak pachna!

I szczekne Wam, ze nawet Mójom prysnalem za takim szarakiem, jak sie wystaszyli! Jak sie drzec zaczeli - no przeciez wroce.

Tu szaraka wywachalem...

I chodu!
(foty uciekajacego me mła nie ma, ale jest powrot. Zebyscie slyszelli jak Móje sie darli! "Agat! Agat!" - przecie wroce!)
I szczekne Wam - bylo piyknie!

Posted

piekna ta ostatnia fotka, piekna

Chrum chrum to ja, Danton, pozeracz schabikow: kolego, wyciagneli Cie, kurka wspolczuje, ja teraz to najbardziej lubie lezec. lezec. i lezec. i szczekac. Kolego nie daj sie, nie daj wyciagac za uszy.

Posted

Taaaaaaaaaaaaaaa, to ja pisze, opiekunka ( nienawidze slowa "wlascicielka" tego kudlatego!) .
1. Jak to "zero zrozumienia"? A moje Serce? Moj zawal? No fakt- zero zrozumienia - przez te kupe futra! Czasem trzeba by dupe jemu przetrzepac!
2. Panie Danton - jakie uszy? Ty mi tu Pana Psa nie rozzuchwalaj! madralo Ty!

Posted

[quote name='sota36']
1. Jak to "zero zrozumienia"? A moje Serce? Moj zawal? No fakt- zero zrozumienia - przez te kupe futra! Czasem trzeba by dupe jemu przetrzepac!
[/quote]

Wiosna idzie to można futra przetrzepać na dworze ;)

A kicające są po to, żeby je gonić i każdy szanujący się pies o tym wie :lol:

Posted

DLA ERII - SPECJALNIE!
TO TA FOTA! TO SA TZW. MUŁOŻERY! ONE SERIO TAK SIE ZWA! TE ZAWIJASY TO TO TE! tylko czemu Darecki takim brzydkim palcem je pokazeuje? No fa(c) k (t) - za urokliwe one nie byly!

Posted

zwierzęta mało ruchliwe, odżywiające się mułem, ale trawiące jedynie zawarte w nim szczątki organiczne; przedstawicielami są słodkowodne rureczniki i niektóre nicienie oraz morskie jelitodyszne, jeżowce, sikwiaki, strzykwy, wieloszczety.

Posted

kochana...
przepraszam za off...:roll:

ale... TYŚKOWEJ ZAGINĄŁ GARO :-(

a Kropek nie wiadomo, czy dojdzie do zdrowia (jest ciężko pogryziony, dziurawe płuco, dren...)
psy zostały zaatakowane na spacerze... Kropek mały, to się jakoś wywinął...
ale nie wiadomo, co z Garo...

proszę - pomóżcie... roześlijcie, jeśli macie znajomych w Aleksandrowie Łódzkim...

i podnoście wątek pliiiiisss....
Aleksandrów Łódzki zaginal husky