Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z pamietnika Pana Psa i historia ryczacego smoka, o imieniu "Felicjan".
No i przytargali go!
Ale po kolei.Mialem urodzinki. Nie bardzo wiem na czym rzecz polega, ale to juz mi sie wydarzylo 4 raz i jest to mile, bo dostaje predzenta! Te cale "urodzinki" to juz byly, ale Ciocia Ina byla na wywczasach, potem ja pojechalem i imprezowalem, przekladalem te impreze rodzinna,chyba ze 2 razy, wiec dopiero teraz Ciocia sprawdzila, jak mi po tych imprezach. W koncu skonczylem 4 lata, cokolwiek to znaczy.

Musialem na Nia dluuugo czekac, to sie zdrzemnalem.

No i jak to Ciocia ina - prywiozla mi pieknie zapakowany predzenta.

W tym "predzencie" byly ciasteczka, czelukadki psie, sznureczek i ...ON!
Nie szczekne - maly bajzel zrobilismy:) A tak pieknie posprzuntae bylo!
"Felicjan"!

Taki jakis cudak, co ryczy jak okropicznie jak go memlam! Chyba jednak mnie nie polubil, ale trudno - twardym trzeba byc,nie miętkim.

Zycie Felicjana, zwanego przez Mója "Felkiem", bardzo sie zmienilo! Mial chłopina spokoj, stal se na poleczce w sklepie, a teraz to ma przerabane!

Posted

[quote name='panienkabubu']e tam zuzka narzekasz, baaaardzo dobry!
W końcu słońce :multi:
taaa, chyba u Was! trzy razy bylydzis proby podejscia na bieganie! I co? 3 razy pies wygladal tak:
ps dobrze ze wymyslono suszarki:)

Posted

eria napisał(a):
pal licho jak wyglądał !!! patrz jaki szczęśliwy był !! jaka japa roześmiana !! :loveu:

Dlatego pogodzilam sie z tym, ze zmokne!

Posted

[quote name='sota36']Dlatego pogodzilam sie z tym, ze zmokne!
polecamy pelerynkos i kaloszki :evil_lol:

p.s. już wiemy, kiedy będziemy na ślunsk jechać:multi:
23-24 sierpień :loveu:

Posted

Z pamietnika Pana Psa - dzien przed wielkim dniem!
No dzis impreza! 4 lata mojej dziewczyny!Wiec wczoraj musialem zadbac o pare spraw.
Przede wszystkim musialem sie najesc, bo na tak waznej uroczystosci nie wypada morda po innych michach szurac.
Zarlem Pana F.

Poem chcialem koniecznie sie nauczyc stania na mym wielgachnym lbie - zeby jakas sztuczke cyrkowa zaprezentowac Jej.

Moj plan legl w gruzach, bo doopke mam zaciezka, a nie pomyslalem o wczesniejszym odchudzania, czyli KLAPA! Kurcze, a dziewczyny tak leca na wysportowanych facetow! Szkoda!
Potem poopalalem brzuchol, co by rozny kulorem nabrac, bo jak lalo to tylko solarium zostalo.

No i bardzo wazna rzecz - imprezowe image, czy jak to tam sie szczeka... Czyli proba nowej - odlotowej- fryzury!

No i jeszcze nos! Napastowac i obciac zarost! Aaaaaa, I ZEBOLE TRZEBA UMYC!

TAK WYFLEGOWANY MOGE JUZ TYLKO IMPREZOWAC!!!!!

Posted

Z pamietnika pana Psa -
Jak dlugo mozna plesniec? Ale to sie juz skonczylo, bo drugi dzien juz piekne sloneczko:)
Wiec - trzeba korzystac!
Impry nie ma, bo Ciocia znow w pracy! Fuj!
Pobieglem wiec na zielona trawke.

Powachac, co w niej piszczy.

Znalazlem moj swinski ryjek! To znaczy, nie moj, ale moja dawno zapomniana zabawke.

Troche sponiewierana, ale JEST!

Wiec byly dzikie pedy za nia.

I z nia!

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Kapitalny jest ten Pamiętnik Pana Psa. :lol: :lol: :lol:

http://www.briardy.com.pl/galeria/albums/userpics/10002/100_0652.jpg
Muszę przyznać, że podziwiam Cię, że masz cierpliwość czesać tyle futra. :cool3: :loveu:
A w ogóle to jak często czeszesz Gutosława? :cool3:
Asiu - teraz spoko! Raz dokladnie w tygodniu - w soboty ma tzw Salon SPA. Czyli mycie podwozia, ogona i glowy, bo tym "sprzata" po chodnikach. No, brode sie myje i przeczesuje czesciej, cos raz na 2- 3 dni. Niestety jak mial miekki wlos,to trzeba bylo i co 1 - 2 dni i tylko dredy i dredy:(. Kapie go dokladniej w sezonie wiosenno letnim raz na kwartal przynajmniej, w sezonie jesiennmo - zimowym raz na 6- 7 tygoni, wiec luzik:)
Jeszcze trzeba podszerstek wyczesywac, ale z tym - ma wieksza wprawe, choc juz tez sobie niezle radze- pomaga mi kolezanka. DZIEKI MARCELKO!!!!!
[quote name='basia2202']mamy taką samą piłeczkę :multi::loveu:
http://www.briardy.com.pl/galeria/albums/userpics/10002/100_0586.jpg
:) swinskie ryjki ciesza sie duzym powoidzeniem,albo...uwodzeniem ( psa) , stad wiele psiakow je ma:) Ta, jest od Ineczki - na 3 urodzinki. Juz rok u nas wytrzymala, ale cieniutko z nia juz.... cieniutko....