Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z pamietnika psa...
Nic nie pisalem, bo nie bylo dogo! A poza tym wpadlem w rzepy i bylo wsumie 4 godziny czesania... Juz myslalem ,ze nie wytrzymam...
No wiec - ferie safajne,tym bardzij, ze pojade na wiesie. Ale teraz tomuszami spacerki wystarczyc, choc o wczorajszymto wolalbym zapomniec!
Zaczelo sie super-troche nauki, alenie zaduzo - ferie sa! Potem zabawa zpileczka, i "hopsasa", gonitwa, polowanie i takie tam... Bylamoja kuleznaka -nowa - ze swoim panem,co jest taka wyuczona, ze az strach! Jakmozna byc taka prymuska?!?! :crazyeye: Ona teraz co dzien do nas przyjezdza i ten pan szkoli ja na sladzie, a my sie narazie przygladamy -ferie mamy!!

Ale potem sprobowalismy tego "sladu" - czy ja wiem, czy to fajna zabawa - takie tam "lotanie po krzokach z nosem przylepionym do ziemi"...

No i szuralem, szuralem po tych krzokach i to byl moj blad!!!!
Widziecie to "cos" na pierwszym planie???
To sa rzepy!!! To wrog kazdego szanujacego sie psa!
No i wlazlem w nie!!!! Dlatego wolalbym, zeby tego "niuchania" nie bylo. A szczekalem, ze sa ferie i ze mam WOLNE! Ze nie chce sie uczyc! Ale Mója - nie! "Głąbie (to o mnie...:mad:) - do roboty!" A potem Jej placz i czarna rozapacz, bo tyle tego ... nie powiem czego, bo nie bede brzydko szczekal,przynioslem,ze nawet mordki nie moglem otworzyc!Isc nie moglem, bo na klacie i lapach - pelno!!! Juz nie wspomne o ogonie!Dobrze, ze stajnie niedaleko,to tam byla pierwsza godzina czesania!
Reszta bylo juz w domu! A ile jakis masci -Mója gadała, ze to jakies cos do odzywiania kudelek jest, czy co... - poszlo! A niech sie martwi, niech czesze -a trza bylo w te krzoki mnie posylac? Trza???To niech teraz nie jeczy!

I na mokro, i na sucho! Nichsie cieszy, ze ja taki cierpliwy jestem , a nie wyrywny!

Az przysnalem z nudow. Boziu - tu wygladam jak jaki trup!!

Ale po kolejnych 3 godzinach - DALA MI SPOKOJ!!!
Wyczesala!!!

Ciekawe, czy dzis tez pojdziemy ...niuchac????:diabloti:

Posted

Witaj GUTOSłAAWIE ;-)
No co ja tu czytam..wypadek rzepy i nowa kulezankaaaaaa???????
Najbardziej to mnie interesuje ta NOWA ....Cosi mi tu zalatuje zdrada czy cosik.hm muszem siem temu przyjrzec z bliska.....mam uraz do owczarzyców niemieckich po ostatniej probie wrobienia mnie w kalectwo...Wrrrr normalnie siem zbulteresowałam .oj trudne słowo .
Co do wypadku.dobrze ze nic CI siem nie stalo bom bym bardzo nieszczesliwa była no i ze Twoj Dareckiii calusienki ;-)
A rzepy ???? a po cóz łazisz kajs po haszczach.....ja tam w takie barzoły łakowe nie wąłze.bo dbam o swoje futerko a czesac siem nie lubiem wiec siem bardzo pilnyjem coby nic do domku nie przynosic bo wtedy moja pancia jak wariatka ze szczota i grzebieniem lata wrrr
Taaa pewnikiem niedlugo siem spotkamy moje ludziki cosik tam trabia o Julianowie i sie ciesza .ta znowu alkohole pic beda ...
No to do zobaczenia i obwachania moj KSIECIUNIO ;-)
Buziaczki słodkie przesyłam.

TWOJA ZUZANKA ;-)

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Denacik:evil_lol::loveu::loveu::loveu:

Ale ci Zuza napisała ...chłopie wyluzuj ...taka laska a ty na boki ganiasz ...jeszcze z faszystka ...
OZZY;)

Posted

Nie wiem jak to się stalo, że znamy się ze wszystkich innych galerii, a nie z tego przewspanialego psiego pamiętnika!

Opowieśc o rzepach boska! Guciu...teraz tą mądrą w te krzoki wyślij:) Hihihi!

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Denacik:evil_lol::loveu::loveu::loveu:

Ale ci Zuza napisała ...chłopie wyluzuj ...taka laska a ty na boki ganiasz ...jeszcze z faszystka ...
OZZY;)
nie,nie - jestem wioerny, to w koncu od Zuzanki Walentynki dostalem,nie? A ta ..niemra... no coz..

[quote name='LAZY']Nie wiem jak to się stalo, że znamy się ze wszystkich innych galerii, a nie z tego przewspanialego psiego pamiętnika!

Opowieśc o rzepach boska! Guciu...teraz tą mądrą w te krzoki wyślij:) Hihihi!Paulinko - cieszymy sie , ze do nas dotarlas!!!! Madrala w krzoki nie wejdzie! Ai juz psa nie posle...

Posted

[quote name='zuzolandia'] Witaj GUTOSłAAWIE ;-)
No co ja tu czytam..wypadek rzepy i nowa kulezankaaaaaa???????
Najbardziej to mnie interesuje ta NOWA ....Cosi mi tu zalatuje zdrada czy cosik.hm muszem siem temu przyjrzec z bliska.....mam uraz do owczarzyców niemieckich po ostatniej probie wrobienia mnie w kalectwo...Wrrrr normalnie siem zbulteresowałam .oj trudne słowo .
Co do wypadku.dobrze ze nic CI siem nie stalo bom bym bardzo nieszczesliwa była no i ze Twoj Dareckiii calusienki ;-)
A rzepy ???? a po cóz łazisz kajs po haszczach.....ja tam w takie barzoły łakowe nie wąłze.bo dbam o swoje futerko a czesac siem nie lubiem wiec siem bardzo pilnyjem coby nic do domku nie przynosic bo wtedy moja pancia jak wariatka ze szczota i grzebieniem lata wrrr
Taaa pewnikiem niedlugo siem spotkamy moje ludziki cosik tam trabia o Julianowie i sie ciesza .ta znowu alkohole pic beda ...
No to do zobaczenia i obwachania moj KSIECIUNIO ;-)
Buziaczki słodkie przesyłam.

TWOJA ZUZANKA ;-)

Zuzia, wróć do Tenka!!! On będzie Ci wierny!!!
;)

cześć Joluś :)

Posted

Z pamietnika psa...
Dzis "DZIEN SPORTU"!
Naumialem sie robic umiki, zwody i takie tam... to JA!!!

Jola zabrala mnie na psacer! Nie,nie nie z rzepami - mamy juz ich dosc! Dzis trenowalismy aporty! Kurde jaka fajna zabawa. A i o linie sie dbie... O bioderka( a ja nie mam dysplazji!!!Jestem wolny!!!), zbedne sadelko - grunt to sport!!! Dziewczyny na takich leca...
No i
Stanie na glowie! Niezle mi to idzie!!!

Wymialam wszystko!

Niezlyjestem - ale trzeba se sapnac!

Bylismy dzis sami, ale ... Darek do nas dolaczyl!!! Moj kochany Darek,moj Pan!!!
Idzie!!!!!

Jest! Jest! Jest! p.s. nie bede musial wracac piechotka...Huuuuraaa!!!

Posted

Z pamietnika psa...zawiedzionego!
No fajnie, dzis Walentynki. Nie szczekne - dostalem - az ...dwie!
Od Foxi i Zuzy - ...zawrocilem w lbach tym babom!!!
No ale jestem wkurzony - mialo byc tak fajnie dzis! Mial byc psacer po halembskich lasach, potem jakies dzikie pędy.I nic z tego! Mój do pracy poszedl!!! I zostalem sam! Nic tylko sie ...upic na smutaśnie...

Pozostal psacer z pilka!

Moze byc - od bidy...

Albo wycie do ... nie,nie, ksiezyca - jeszcze nie...

Za to jutro jest TLUSTY CZWARTEK! I bede piekl paczki - jeny, kto to przezyje, jak zje!?!?! Moja watroba! Moja trzustka!!!! Juz dzis se cos tam klapne, zeby jutro pozrec tone krepli!!!!