Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z pamietnika psa...
Dzis mam niby Urodzinki - koncze 2 latka i kwartał (hmmm - nowe slowo - kwartal), niewazne, wazne ze jest co swietowac. A jest! Mója sie w srode wystaszyla i kazala zbadala mi ..kupe, bo cos marudzila, ze mam czesto ... no wiecie... I jak nie wrzasnie do telefonu, jak sie nie cieszy! Ja durny mysle, co sie jej stalo? Pierw Mój tropil moja ...kupe w trawie, potem chyc ja do jakiejs szklanej rureczki i do takiej pani, ktora miala ja ...zbadac! Ci ludzie juz nie wiedza jak na zycie zarabiac??? Potem dzwonil moj wet i powiedzial, ze.. stad ten dziki ryk Joli, ze ...jest ok - czyli jakis lokatorow nie ma, lambrii (Boziu - co to jest???) nie ma,a i trzustka super! No wiec Mója sie cieszy! Ale tak w sumie to ja powinienm jakis prezent dostac, a nie oni w postai dobrej nowiny, nie? W koncu to moje 2 lata i ten,no ...kwartal.
Ale prezent mam! A raczej dostane! Jutro jade na Pilsko - Boziu - to tak wysoko! A w poniedzialek na kolonie! Tak, tak - Darek mnie zabiera na wies, Jola do pracy. Jak ja sie ciese na ten "meski tydzien"!
A z tego Pilska - jak przezyjemy - foy jutro!!!
p.s - Zuziu - no ladna jestes - ja dla Ciebie tez jutro jakas fote machne!

Posted

Z pamietnika psa...
Wrocilismy o dziwo calo i zdrowo! Bo jak sie tych Mójów nie przypilnuje, to se krzywde zrobia! Leza gdzies, potem stekaja, kwekaja - Boziu...
Ale do tematu - pojechalismy pod Pilsko - to taka gorka (ponad 1500 m.n.p.m.) . Zaparkowalismy i idziemy! Jeny - ale stromo, ja bidul musialem wlatac w dwie strony, zeby mi sie stado nie rozlazlo, bo Jola to na koncu szla, a Darek narazie na przodzie - potem ja przejme stery, ale nie uprzedzajmy faktow. No wiec - idziemy!

Pare fot do albumu rodzinego - z widoczkiem na gory

i dalej - idzemy - jeszcze jest : Follow me", ale za niedlugo to ja bede wazny, bo musze pierw rozpoznac teren!

Potem zaczalem czuc, ze te gory to chyba fajna spawa, tak se biegam, wacham i sikam, gdzie popadnie. Zero kaganca, zero smyczy - robie co chce! A przymnajmniej mi sie tak wydaje - zaczepiam ludzi - spotkalismy dwiet panie, ktore chcialy nas poczestowac czekoladka - wiecie - to mnie sie oprze, no kto?

Posted

Cd z pamietnika psa...
Mowie Wam - luz!!!! Ludzie przynajmniej do mnie sympatycznie nastawieni, usmiechali sie, biegalem w gorei w dol - mam swoje w lapach! Tylko czemu Móje tacy zmeczeni????

Potem byla przerwa - picie, kanapki, czekolada i ...pstyk po oczach - nawet sie zalapalem!

Doszlismy do Szczawiny i niestey trzeba bylo wracac, bo Mój do pracy idzie. Szkoda, ale tam jeszcze wrocimy - na sam szczyt! Moze w towarzystwie naszej przybranej "Rodzinki", ktora dzis musiala zostac w domku???? Ale serduchem bylismy z Wami!!!!

Posted

Cd. z pamietnika psa...
Na koniec, kiedy zeszlismy na dol, byla piekna polana i cos takiego, co Móje mowili "wyciag" - no to se musialem sprawdzis, a i Jola musiala se usiasc. Ja tez chcialem, ale juz teraz nie pamietam co, czy na kolanka, czy kanapke???

Potem poszlismy do autka.

Jak klapnalem,tak zasnalem...

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
:p autobusik też kursuje z Wawki do Katowic ;)
- a i takie cos co po niebie lata, a na co lubi Gutek patrzec - tez!!!! Ale Kasia to tylko tak gada!

Posted

sota36 napisał(a):
Ile razy mam powtarzac - ciup w pociag - poznasz nas i do Korbielowa skoczymy!

Alicjarydzewska napisał(a):
:p autobusik też kursuje z Wawki do Katowic ;)

spryciary! Wy jakoś też się w nasze okolice nie zapuszczacie zbyt często i to jeszcze z psami ;)

sota36 napisał(a):
- a i takie cos co po niebie lata, a na co lubi Gutek patrzec - tez!!!! Ale Kasia to tylko tak gada!
co gada :mad: pewnie że bym Was chciala poznać! (a Ciebie znów zobaczyć)

Posted

Oj Gutku ale miałes fajowa wycieczke, a ja bidna znowu musiałam siedziec u dziadków z ta ruda pomarsconą małpą bo moje ludziki znowu przez week pracowali ;-(... ale obiecali ze tez pojade na wycieckę ;-)

Posted

zuzolandia napisał(a):
Oj Gutku ale miałes fajowa wycieczke, a ja bidna znowu musiałam siedziec u dziadków z ta ruda pomarsconą małpą bo moje ludziki znowu przez week pracowali ;-(... ale obiecali ze tez pojade na wycieckę ;-)
- no ja mysle, tyle ze Darek chory, ale musi sie do piatku wyleczyc - wiadomo czemu!!!!! Dwie kobiety i ja !

Posted

Z pamietnika psa...
Nie tesknilem! Joli nie widzialem dzien, bo dojechala na wiesie pozniej (pracowala - hihihi a mysmy sie byczyli). Przywiozla ciasteczka, ale co tam ciasteczka, wazne, ze bylem z Darkiem sam i byly "meskie" rozmowy!
Potem, kiedy juz byla Jola RANO (!) wytargala mnie na grzyby! Jeju - to przeciez nienormalne - wloczyc sie po lesie, kiedy zimno, mokro i zagladac pod drzewka, ale nie zeby siusiac!
Ale powiem Wam - na grzybach bylem juz drugi sezon, ale baaardzo mi sie podobalo - las,bieganie - trzeba tylko uwazac, zeby o te grzyby sie nie przewrocic! To widoczek wschodu sloneczka tuz przed naszym domkiem. O cholera - romatyczny sie robie!

Ach te jesienne mglyi wschody sloneczka....

I ta moja zaduma i nostalgia...

No i wreszcie zaczalem szukac tych maslakow!

Posted

Cdn z pamietnika psa...
A w sobote przyjechaly moje kumpele - jedna juz znalem- Zuza, ale z nia przyjechala taka mala,biala madrala - niby pierw mnie sie bala,bo sama ma 4 miesiace, ale szybko zauwazyla, ze mozna mnie capnac za uchole (oj nie lubie tego) i pisnac, ze niby to z mojej winy - wtedy Móje reagowali ,bo bali sie o nia.Ale ona - cwaniara - sama widziala,ze kiedy zaczyna piszczec, ja truchleje, a wtedy Layla (tak ma na imie) - cap mnie za uchole. W zamian za to troche ja "sponiewieralem", ale fajnie bawilismy sie! Nie byla taka histeryczna, za to zadziorna! Wyrabia sie mloda!

O! Tak ja "poniewieralem" :)

Posted

Potwierdzam ,,Layla dała sie poniewierac ale tez nie pozostałą Gutkowi dłuzna ... znalazła jego słaby punkt i ewidentnie to wykorzystywała ;-) ot mała cwana bestyjka ;-).... jeszcze z 2 -3 miesiace i PAN GUTOSłąW niewiele bedzie miał do powiedzenia ;-)