Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czekam od kilku miesięcy, kiedy trafiłam do schroniska w Elblągu. Ale choć tak bardzo chciałabym, aby ktoś zwrócił na mnie uwagę, nikt nie zechciał wziąć mnie ze sobą do domu. Jestem malutka, mam ok. 7 lat i nie ukrywam, że w tym wieku w głowie mi tylko wygłupy! Wygodne miejsce na Twojej kanapie jest tym, o czym najbardziej marzę. Chcę czuć dotyk Twojej dłoni na moim łebku, chcę czuć, że ktoś mnie kocha, że mam dla kogo żyć. W schronisku nie przeszkadza mi moje szczekające głośno towarzystwo.. Wiem, że Oni wszyscy starają się za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Są tu rasowe, piękne pieski... One mają szansę, dużą szansę na adopcję. A czy ja ją mam? Jestem przyjaznym zwierzakiem. W schronisku jest tyle piesków, są tu z wini ludzi... Tyle się nasłuchałam o tym, co człowiek może zrobić psu w zamian za Jego wielką miłość i przywiązanie... Czy to jest sprawiedliwe? Ale ja chcę znaleźć człowieka, który będzie wspaniały i mądry, taki, jakiego sobie wymarzyłam. Kochający. Taki, który zaakceptuje to, że prawdopodobnie wcale nie widzę.. Jestem zaszczepiona.Zechciej zamienić kratę przede mną na bezkresny obraz tego świata z Tobą w roli głównej. Po prostu weź mnie stąd!... Czekam- Turystka.

Kontakt:
GG 5722414
email rybcia122@tlen.pl
GSM 691- 364- 660

Posted

Kochana, delikatna, spragniona kontaktu z człowiekiem, z psami ok. Na spacerkach radzi sobie dobrze, ale potrafi na coś wpaść, tzn " dziobać " .

Posted

Dziś wzięłam Turystkę na spacerek. Ona jest świetna, taka kochana. Jak spojrzy z dołu na kogoś tymi słodkimi oczkami, to :loveu::loveu:
Dzielnie szła przy nóżce, nawet wyrywała w galopie do przodu, choć spacer nie był krótki.

Posted

Na drzewa nie wpada, czasem jej się zdarza zaplatać w jakieś gałęzie czy małe krzaczki. Pod nogi tez raczej nie wpada. Ale ma w zwyczaju chodzić za nogami i wtedy trzeba uważać, żeby jej nie kopnąć przypadkiem. Ale z tyłu chodzi, gdy jest zmęczona, zauważyłam.

Posted

:multi::multi::multi: Dzieki Ci Panie Boże!!!!!!!!!
Nie usnę z radości chyba.

Nie wiem, co mnie na pierwszą stronę elbląskiego watku poniosło, palec Opatrzności chyba :multi:

Ślepuńka nasza jutro w domu będzie Hurrra!!!!

Posted

O matko! Kompletnie mnie zatkało! Jak ona się tam znalazła :crazyeye:
Szczerze mówiąc straciłam już nadzieję :oops:. Całe szczęście Akuszka czuwała :)

Oleńko, proszę Cię, nie spuszczaj jej już z oka.

Posted

Neris napisał(a):
A Olenka ciągle mi powtarzała "wiem, że ona żyje i do mnie wróci".
Skąd ta mała zaraza się wzięła w Elblągu?

wstyd mi:oops: strasznie. czytalam juz kilka dni temu wątek o tej suni na zagubionych. cos mnie tknęło by sprawdzić czy to nie nasza. ale chcialam przeglądnąć jeszcze inny wątek i wylecialo mi to z głowy

ale na całe szczęscie Akucha czuwa!!!:loveu::loveu::loveu:

Edit: teraz wiem. nie wylecialo mi z glowy- sprawdziłam pózniej- tylko zdjęcia nie bylo małej na wątku zagubionych i nadal nie ma....ale na szczęście Akucha czuwa:loveu::loveu::loveu:

Posted

nie wierze,nie wierze,nie wierze.Zatkalo mnie na amen.

Ola,jak Ty jej teraz nie zalozysz adresatki,to osobiscie pojde i... :mad: nie ściagaj jej obrozy juz nigdy-z adresatka,prosze,prosze,prosze.

Wiwat Dogomania,wiwat OTOZ-bo gdyby Elblag byl pod starym zarzadem, i nie byloby wolontariuszy i...
A teraz poprosze o mocne uszczypnięcie.
Jak Figa wroci z giganta,to zmuscie ja,zeby opowiedziała.Jakimikolwiek sposobami.

Akuszka-szperaczu kochany! :)

Rwpb mial nosa-ciagle mowil o suczce,ktora zima przeszla przez rzekę,tez slepej i zostala znaleziona w innym miescie.
Uwierze,jezeli okaże sie,ze sama Figa pochodzi z Zakopanego.

Posted

Boże Figaaaaaaa!!!coś niesamowitegooooooooo!!!i pytanie: jak, jak jak?????????

Ooooooooooooooo jak dobrze, ż eprzeczytałam to dizś a nie wczoraj. Nie zasnełabym z emocji!!!!!!

Łahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Posted

Ola zapytaj, ile będziesz musiala zapłacić za wykupienie suni (pewnie pytałaś, ale piszę na wszelki wypadek, bo ostatnio ktoś płakał, bo nie mial pieniedzy przy sobie i miał psa zostawić do następnego dnia...)

No i adresatka musi być na 100%:) Mielismy ostatnio psa, który zgubił się podczas wypadku samochodowego. Tez byl z innego miasta. Ale pies mial czipa. Wariowal ze szczęścia kiedy schronisko zadzwoniło po właściciela i ten odebrał pieska:)

Posted

Figa jest w Elblągu od 5-go lutego znaleziona na trasie E-7 musiała przejść jakieś 50km
dzwoniłam , powiedziałam że zamorduję
orożę Figa raczej zawsze miała ale już na pewno bez muczki sobie nie pobiega:mad:

Posted

brazowa1 napisał(a):
nie wierze,nie wierze,nie wierze.Zatkalo mnie na amen.

Ola,jak Ty jej teraz nie zalozysz adresatki,to osobiscie pojde i... :mad: nie ściagaj jej obrozy juz nigdy-z adresatka,prosze,prosze,prosze.

Na śruby Olenko przykręć :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Lalalalaaaa la la lala, no ja tu pracować, gdy TAKI dzień dzisiaj.
Ależ twardzielka z tej FIgi - typowa sopocianka, tyle kilometrów przeczłapać.
Olenko, ja myślę, ze ona do ciebie szła, wiesz.

To jeszcze wam napiszę, że gdy otwierałam pierwszą stronę elbląskiego wątku - przy ładowaniu jej - pierwsze foty, jakie mi się wyswietliły, to foty Figi i tytuł: TURYSTKA. Przytkało mnie od razu jak zobaczyłam ślepka.
To była magia, żaden przypadek. Wierzę w to!

Posted

Strasznie się cieszę- Oleńko, ' zaadoptuj ' ją normalnie, wtedy opłata adopcyjna będzie wynosić 30zł :)
Zresztą, dziewczyny w schronisku już na pewno będą wiedziały co zrobić :)
Mnie dziś niestety nie będzie, bo zaraz idę do szkoły i siedzę do 15.
Ale się cieszę, o kurczę, o kurczę :)
Nasza maleńka.. Turystka..
Już dzisiaj po Ciebie przyjadą, słońce :*