Ana10 Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 Czekałyśmy na ten moment, na następny kroczek do przodu. Niezmiernie się cieszę, Sońciu oby tak dalej. Quote
doris66 Posted August 25, 2016 Author Posted August 25, 2016 4 godziny temu, Ana10 napisał: Czekałyśmy na ten moment, na następny kroczek do przodu. Niezmiernie się cieszę, Sońciu oby tak dalej. Aniu oby było tak dalej. Paula dzis powiedziała , ze jak tak pójdzie to koło wiosny Sonia będzie juz adopcyjna, hi...hiii...Koło wiosny czyli po roku walki o jej utrzymanie w hotelu. Ale warto było .....gdyby została na łąkach dzis siedziałąby juz w schronie lub nawet nie żyła. Quote
Ana10 Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 Na łąkach z pewnością jej los byłby przesądzony.Dostała ogromną szansę, zawalczyłyśmy o nią i również uważam że warto było. Quote
Tyśka) Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 Z dzikuskami jest trudniej... ale też uważam, że warto :) Quote
doris66 Posted September 4, 2016 Author Posted September 4, 2016 Śliczna panna Sonia nam się pokazuje i pozuje do zdjeć. Juz nie samotna bo ocalona od samotności, wciąż jednak jest nam z Sonią dalej do własnego domku niż bliżej, ale czekamy i nie poddajemy sie. Z Sonią problem jest taki, że jej postępy są bardzo.. subtelne. Wyjątkowo ciężko zdobywa się jej zaufanie i cały proces socjalizacji jest bardzo powolny. Przez ostatni czas zmieniło się tylko tyle, że zdarza się, że Sonia podchodzi do Pauli z innymi psami po głaskanie - I wtedy rzeczywiście, Paula może ją głaskać bez wywoływania histerii. Jednak, gdy Paula chce pogłaskać Sonię bez innych psów to dotyk znów jest dla Soni niemiły. Raz jechała już autobusem; 1 przystanek, Ot, mała wprawka przed dłuższą podróżą, do której jest przygotowywana, ale to też potrwa wieki, bo przestraszona Sonia wyrywa się z szelek, stąd we wszystkim wielka ostrożność. Dosłownie krok po kroku... 1 Quote
doris66 Posted September 4, 2016 Author Posted September 4, 2016 Jestem pod wrazeniem......Paula przygotowała dla Soni , na pierwszą przejażdżke po mieście, takaą uprząż, że Sonia jest bardzo, bardzo bezpieczna. Pomimo, że sie szarpie i wyrywa jeśli jest w środowisku, którego nie zna. Quote
doris66 Posted September 4, 2016 Author Posted September 4, 2016 Dziękuję Pani Magdalenie K. za wpłatę dla Soni - 40zł. Quote
Tyśka) Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Sonia robi postępy - i to się liczy :) Mnie te mikrosukcesy bardzo cieszą. Quote
doris66 Posted September 5, 2016 Author Posted September 5, 2016 Opłaciłam Soni hotel za wrzesień 2016- 400zł. Quote
doris66 Posted September 7, 2016 Author Posted September 7, 2016 Mam pytanie, czy ma ktoś fanty na bazarek, ( lepiej nie ubrania bo tych mam pod dostatkiem, chyba ze nowe lub w stanie idealnym ) , które mógłby podarować Soni, lub najlepiej zrobic dla niej bazarek ( tym samym odciążajac mnie )? Dziewczyna jeszcze długo posiedzi w hotelu a jej konto świeci pustkami, więc bazarek trzeba robic i to szybko. W tej sprawie prosze o wiadomości publicznie lub na priv. Dziś znów dowiadywałam się jak ma sie Soniutka w hoteliku....i ma się dobrze, tyle tylko, ze ona dom Pauli traktuje jak swój , robi powolne postepy ( ale jeszcze pewnie z rok musi w hotelu pobyc ). W tej chwili do adopcji sie nie nadaje, no chyba, ze ktos ma tyle energi i chęci aby jej socjalizacje utrzymac i pociągnać dalej. A takich ludzi właściwie nie ma, każdy chce pieska zdrowego, młodego i bez problemów...... i nawet to rozumiem. Doszlysmy do wniosku z Paula, ze Sonia nie tylko była psem bezdomnym i dzikim ale musiała miec bardzo złe dośwadczenia zwiazane z ludzmi. Może była najpierw czyjas ale była krzywdzona i w końcu porzucona i dalej żyła już jako pies bezdomny, stad jej opór prze dotykiem ludziej dłoni. Najgorsze jest to, ze mało o niej wiemy a to nie pomaga w "rozgryzieniu" na czym polega problem Soni. Reasumując nadal jestemy na początku drogi w walce o Sonię a ona żadnych deklaracji nie ma tak jak maja inne psy i dlatego prosze o pomoc bazarkową, bo wiem jak jest trudno zdobyć stałe deklaracje na hotel. Pomóżmy Soni razem...... Quote
doris66 Posted September 13, 2016 Author Posted September 13, 2016 Sonia się przypomina i bardzo prosi o wsparcie. A także dziękuje za dotychczas otrzymaną pomoc. Quote
doris66 Posted September 14, 2016 Author Posted September 14, 2016 2 godziny temu, Olena84 napisał: Spróbuje coś pomóc Ogromnie dziękuję. Quote
doris66 Posted September 19, 2016 Author Posted September 19, 2016 Zastanawiałam się dzisiaj, czy znam jakieś wydarzenie, gdzie pies pomimo, że jest pokazany zwierzolubom, dogomaniako jest tak samotny jak Sonia. I zauważyłam, ze mało jest takich psów. Nie wiem, czy ktoś sledzi watek Soni czy nie ale wygląda na to, ze nie....bo cisza tutaj straszna. I samotność. Quote
Anula Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Ja zaglądam do ślicznej Soni ale nie piszę bo co pisać,Sonia jest w Hoteliku pod opieką i tyle.Z ogłoszeniami trzeba czekać.Nie wiem czy znacie wątek Zulki,też nie dawała się dotykać,była w Hoteliku i nie było widocznych postępów,przeniesiono ją do Hoteliku z behawiorystą,zmiana warunków,otoczenia bardzo dobrze na nią wpłynęła (była tam stosunkowo krótko).Teraz jest w domowym DT u anecik i już szykuje się chyba Zulce,strachulce domek. A zabezpieczenie Soni przed ucieczką niesamowite,przez dobrą chwilę przypatrywałam się na zdjęciu,skąd takie zabezpieczenie Sonia ma.Jest super. Quote
Tyśka) Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 I ja jestem na wątku... ale ciężko coś pisać, jak się nie zna... ;) Trzymam kciuki, kibicuję jej - bo Sonia to trochę, jak moje dzikuski. Quote
Nadziejka Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 zagladam sciskam mocno mocno od dawna przecudnej Sonuni tyle biedunkow wszedie ze serce placze zapraszam na malusi kramik zapraszam serduszka Quote
doris66 Posted September 20, 2016 Author Posted September 20, 2016 Dzięki, ze przyszliście do Soni, od razu mi lżej na duszy. Nadziejko dziękuję Ci za bazarek dla suni, bardzo przyda się pomoc. Quote
doris66 Posted September 26, 2016 Author Posted September 26, 2016 Po ostatniej awarii dogomanii znowu nie mogę odnaleźć połowy wątków. Jak wpisuje w wyszukiwarkę tytuł to mam komunikat o błędzie, przez profil jak dawniej tez się nie da szukać. Ma ktoś jakiś sposób na odnalezienie wątków? Quote
Olena84 Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 Godzinę temu, doris66 napisał: Po ostatniej awarii dogomanii znowu nie mogę odnaleźć połowy wątków. Jak wpisuje w wyszukiwarkę tytuł to mam komunikat o błędzie, przez profil jak dawniej tez się nie da szukać. Ma ktoś jakiś sposób na odnalezienie wątków? niestety problem jest z pisaniem postów, od razu zapisuje się kopia na dole (dodatkowo nie przewija wątku na dół tylko samemu trzeba) noi nie da sie usunąc wątków z obserwowania ich;/ więc ja juz nie wiem który bazarek sie skończył a który mam podrzucić Quote
Tyśka) Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 Problem pojawia się też z zakładaniem wątków. Dla mnie to straszne... gdzie są Ci admini? Quote
Recommended Posts