hop! Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 Misi nie da się zapomnieć. Zresztą pamiętam wszystkie psiaki, które u mnie były. Adopcja Misi była zaskakująco szybka i dostarczała wielu emocji. ;-) Widziałam, że Sonia ma olx na Wawę i Łódź, więc zrobiłam jej ogłoszenie na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/3-letnia-niesmiala-wrazliwa-suczka-szuka-domu-pomoz-adoptuj-CID103-IDiQRb9.html#b9cf19e284 Quote
doris66 Posted November 26, 2016 Author Posted November 26, 2016 O 21.11.2016 o 14:52, hop! napisał: Misi nie da się zapomnieć. Zresztą pamiętam wszystkie psiaki, które u mnie były. Adopcja Misi była zaskakująco szybka i dostarczała wielu emocji. ;-) Widziałam, że Sonia ma olx na Wawę i Łódź, więc zrobiłam jej ogłoszenie na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/3-letnia-niesmiala-wrazliwa-suczka-szuka-domu-pomoz-adoptuj-CID103-IDiQRb9.html#b9cf19e284 Dzięki hop!, ze mi i Soni pomagasz. Quote
doris66 Posted November 26, 2016 Author Posted November 26, 2016 Dziękuję za Ana10 za wpłate dla Soni - 200zł. Quote
Ana10 Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 Wiadomości z hotelu .Jaka jest teraz nasza Sonia :Dobrze czuje się w domu chodzi sobie po mieszkaniu , leży na kanapie.Do dzieci Pauli sama nawet podejdzie na głaskanie do dorosłych już nie koniecznie.W stosunku do obcych jest bardzo ostrożna .Biega z innymi psiakami po podwórku na zawołanie "Sonia do domu " idzie do domu.Spacery najlepsze są wtedy jak już się wraca do domu.Ogłaszamy sunieczkę z nadzieją, że ktoś ją wypatrzy i pokocha taką jaka jest A SONIA JEST ŚLICZNA .Zdjęcia są obiecane i pojawią się niedługo. Quote
doris66 Posted December 1, 2016 Author Posted December 1, 2016 Widocznie mali ludzie są dla Soni mniej groźni niz wielcy. Czyli dom z dziećmi, ogrodem i innym spokojnym psem, który doda Soni odwagi pilnie poszukiwany. Quote
Tyśka) Posted December 3, 2016 Posted December 3, 2016 Ta dzieciolubność to ogromny plus. Wierzę, że ktoś Sonię wypatrzy :) Quote
doris66 Posted December 4, 2016 Author Posted December 4, 2016 Obiecane zdjęcia. Oto zimowa Sonia. Zrobic Soni zdjęcia, oooo.....to juz wyższa szkoła, bo aparat to wróg i Sonia sie go boi. Więc trzeba przyłapac dziewczyne a poniewaz ona z zasady jest bardzo czujna i płochliwa to zdjęcia są takie jakie sa, czyli Sonia na nich wyglada na przestraszona. 1 Quote
doris66 Posted December 4, 2016 Author Posted December 4, 2016 Ale i tak jest piękna a najpiękniejsze ma skarpety i uszy. Quote
Ana10 Posted December 4, 2016 Posted December 4, 2016 To nie możliwe, żeby nikt się nie zakochał w naszym kłapouszku.Widać że to wrażliwa i delikatna sunia i potrzebuje....... spokojnego domu. Quote
doris66 Posted December 4, 2016 Author Posted December 4, 2016 Pokaże u soni bo nie mogę odnaleźć wydarzenia. Dziku Faduś, zagłodzony i ranny dziś wyglada tak. i Kazik, miał być killerem a został kanapowcem uwielbiajacym dzieci. Quote
doris66 Posted December 4, 2016 Author Posted December 4, 2016 MIŁOSĆ CZYNI CUDA JEDNYM SŁOWEM. Quote
Tyśka) Posted December 4, 2016 Posted December 4, 2016 Też nie mogę uwierzyć w to, że nikt nie zakochał się w delikatniej Soni :). Ona przypomina mi księżniczkę, taką zgrabną, delikatną, stąpającą na paluszkach ;) Quote
Ana10 Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Cudowne zdjęcia Lord Faduś na włościach a Kazik.... co za uszy fiu... fiu....dwukolorowe chyba wersja lato - zima. Miały pieski wyjątkowe szczęście i ten urok osobisty.Czas teraz na SONIĘ. 1 Quote
doris66 Posted December 7, 2016 Author Posted December 7, 2016 Karma dla Soni w Zooplusie zakupiona - 129,80zł , powinno wystarczyc na 6 tygodni. Hotel na kolejny miesiąc opłacony - 400zł. Skarbonka Soni zmniejszyła sie o 529,80zł. Szykuje kolejny bazarek dla Soni ale i tak o pomoc prosze. Sonia nie ma stałych deklaracji. To fakt że podjęłam decyzje o hotelowaniu i socjalizowaniu Soni wbrew wszelkim "radom" aby dac sobie luz z dziką suką, nie adopcyjną, bo popularne i adopcyjne sa małe, ładne, zsocjalizowane psy najlepiej z rozpoznaną już psychika. . Nie uległam namowom o rezygnacji z ratowania Soni bo obiecałąm jej dom i dobre zycie.....a słowo to jest słowo. Dlatego brnę dalej i ciągle prosze o pomoc. Sonia nie ma deklaracji....owszem jest kilka osób które o Soni pamiętają, ale te osoby nie deklarowały sie i mogą w każdej chwili odejść , bazarki sporo ratują, ale jeszcze daleka droga do domu Soni.....chyba ze cuda się zdarzają. Cały czas pamiętam i biorę to pod uwagę, ze gdyby nie ta decyzja o ratowaniu Soni nie byłoby jej dzisiaj z nami. Dlatego walczymy nadal i prosimy o pomoc. Quote
doris66 Posted December 7, 2016 Author Posted December 7, 2016 Zapraszam....może ktos cos kupi i pomoże psiakom. Quote
doris66 Posted December 8, 2016 Author Posted December 8, 2016 Zdjęcie Soni z serii "Zimowa Sonia na spacerze". spacer wygląda tak że Sonia lezy na śniegu i modli sie aby szybciej wstac i wrócic do bezpiecznego domu....to wyjatkowo nie zainteresowana spacerami sunia. Oj Soniu , Soniu juz mnie czasami wkurzasz........ 1 Quote
Tyśka) Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Ona by mocno pasowała do Rudego. Cudna jest. Szkoda, że nas tutaj tak mało :( Ja niestety, chciałabym ale nie mam jak wesprzeć pieniędzmi. :( Quote
doris66 Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 O 8.12.2016 o 19:25, Tyś(ka) napisał: Ona by mocno pasowała do Rudego. Cudna jest. Szkoda, że nas tutaj tak mało :( Ja niestety, chciałabym ale nie mam jak wesprzeć pieniędzmi. :( Masz racje jest nawet fizycznie do Rudego podobna. Mało nas niestety , ale widac ani ja ani Sonia nie jestesmy ulubienicami tłumów. Quote
Ana10 Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Zdjęcie powyższe wręcz filmowe,może do ogłoszeń podmienić.W czerwonych szelkach jej do ...twarzy. A jeżeli chodzi o zainteresowanie wątkiem Soni to chyba tak już jest, że jak pies bezpieczny i biednie nie wygląda to pomoc jest znikoma, chociaż konieczna jak w każdym przypadku.W praktyce miesiąc szybko mija a odpowiedzialność finansowa wisi nad człowiekiem , wiadomo że jedna osoba sama nie udżwignie. Dlatego przydałoby się wsparcie innych dogomaniaczek. Ale jak zachęcić do pomocy? 2 Quote
Tyśka) Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Niestety, jest też tak, że pracy dużo a robotników mało... Ja mogę jedynie zaglądać i podnosić wątek, wiem że to prawie jak nic. :( Quote
doris66 Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 Godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Niestety, jest też tak, że pracy dużo a robotników mało... Ja mogę jedynie zaglądać i podnosić wątek, wiem że to prawie jak nic. :( Tyś(ka) nieprawda....to bardzo wiele, ze zagladasz. Jest bardzo miło wiedzieć, ze jest ktos kto jest zyczliwy, jest tuż obok, ze dobrze życzy.....nawet nie wiesz jak wiele to znaczy. Quote
doris66 Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 22 godzin temu, Ana10 napisał: Zdjęcie powyższe wręcz filmowe,może do ogłoszeń podmienić.W czerwonych szelkach jej do ...twarzy. A jeżeli chodzi o zainteresowanie wątkiem Soni to chyba tak już jest, że jak pies bezpieczny i biednie nie wygląda to pomoc jest znikoma, chociaż konieczna jak w każdym przypadku.W praktyce miesiąc szybko mija a odpowiedzialność finansowa wisi nad człowiekiem , wiadomo że jedna osoba sama nie udżwignie. Dlatego przydałoby się wsparcie innych dogomaniaczek. Ale jak zachęcić do pomocy? Zrobiłam Soni nowe ogłoszenie na gumtree z tym nowym zdjeciem. Zobaczymy....ale póki co z żadnego wczesniejszego ogłoszenia nie było ani jednego telefonu. Ana10 moze i Ty zrób ogłoszenie Soni na jakimś innym portalu, im więcej tym lepiej. Sońka dzis miała swój wystep....oj tak, tak wystep na miare Oscara. Podeszla do obcej osoby i wzieła od niej z reki smaczka....moze wzorowała sie na innym psie, z którym była razem na spacerze, może sama z siebie to zrobiła....nie do końca wiadomo, ot podeszła wzieła i tyle, ale i to mnie cieszy, bo jak raz podeszła i wziełą smaczka to moze i dalej tak będzie. I dzis jak u Pauli byli goście to weszła do pokoju sprawdzic kto i po co przyszedł, nie dała sie glaskać i miziac ale tez nie zaszyła się w kacie jak do tej pory bywało. To milowy krok w kierunku socjalizacji i adopcji soni. Trzymajcie kciuki. Quote
Ana10 Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Zrobiłam ogłoszenie na olx z nowym zdjęciem. 1 Quote
Tyśka) Posted December 15, 2016 Posted December 15, 2016 Piękny występ, oby stał się codziennością. Trzymam kciuki :) Quote
Recommended Posts