Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A Sonia była wczoraj w szkole i uczyła  się jak zostać dobrym weterynarzem. Połowę  zajęć wprawdzie przespała, objadła się smaczków, ale wytrzymała na zajęciach.....ba, nawet była bardzo dzielna w podróży po Warszawie.

Posted

Soni jakieś nudne wykłady się trafiły. Dobrze, że smaczki były.ok.Jak spokojnie na kocyku leży dzielna  sunieczka. Pierwszy dzień szkoły zaliczony.

• Upvote 1
Posted

Hotel Soni opłacony - 400zł, karma - 20kg jedzie do Soni kurierem, to koszt 99zł i wystarczy Soni na około 2 miesiące. Dzięki uprzejmości i zaangazowaniu Zachary zaoszczedzilismy na karmie bardzo duzo. Dziekujemy Zachary.

• 2 weeks later...
Posted

O rany.......poduszka wybuchła.....jak dobrze że nic sie psom nie stało. Sonia sprawdza czy napewno wszystkie psy całe i zdrowe, hii....hiii

16177784_1973758419525870_28899627863133

Posted

Sonia z Paulą daje rade spacerowac w zasadzie w kazdym miejscu, w mieście. Z osobą która zna ale, która sie nią nie opiekuje na codzień tez radzi sobie na spcerze. Ona moze juz pójc do swego domu stałego, ale taki domek jeszcze jej nie wypatrzył...........a czas juz dla Soni najwyższy.

16195960_1973754059526306_22414529891639

16195275_1973754202859625_68771055891657

16266303_1973754366192942_65658631337875

16265350_1973754499526262_26390249412837

16142706_1973754716192907_26364580887324

• Upvote 1
Posted

Pięknie kroczy u boku Pauli i smycz lużniutko. Świetnie sobie radzi  a że nieśmiała jest no cóż tak jak  człowiek jeden przebojowy a inny jak Sonia.Ale przy poduszce minka super jakby chciała powiedzieć "Paula....... to nie ja i nie wiem jak to się stało".

• 2 weeks later...
Posted

Sonia jest fajną sunia - to wiemy i ładna - to widzimy.........ale jest też sunią z charakterem, choć zawsze mysleliśmy o niej ze jest ciapa i strachulcem. Sonia broni swojego terytorium czyli domu i obejścia Pauli, które to miejsce traktuje jak swoje miejsce na ziemi, jedyne w tej chwili które zna i lubi. Ona u Pauli jest najdłuzej ( 9 miesiecy ) z tej racji że była kompletnie dzika,  mozna powiedziec ze jest rezydentką ( chciałabym aby tak było ) i jak przychodzą nowe psiaki do hotelu to tych których akurat Sonia nie lubi traktuje z góry, burczy i stroi fochy. Bo jak to......obcy przyłazi do jej domu i sie zaczyna panoszyć.....a nastraszyć dziada niech zmyka szybko hi...hii. Tak myśli Sonia i burczy. I miski swojej obroni i kanapy i  dopilnuje jak na psa stróża przystało.  I te poduszkę to nie ona porwała  nie wierzę, to ten łobuz co się za jej tyłkiem czai.......albo inny łobuz, ale nie Sonia. Nie wierze hi...hiii. I te dziurki w kanapie Pauli to już były jak Sonia tam zamieszkała, tylko Paula ich nie widziała.

Posted

Zapłaciłam dzis za hotel Soni 400zł. Brakowało ale złozyłyśmy sie z Ana10 i wyzerowałyśmy konto Soni. Zapłacone i nie ma długu, bo dług to dla mnie rzecz okropna. Mam rachunki za każdy miesiac pobytu Soni ale brak mi czasu zrobic zdjecia i wstawic. W kazdym razie Paula rachunki wystawia ja płace i długów póki co nie ma. No i modlimy sie o dom dla Soni, aby szybciej poszą juz "na swoje"

Posted

Ale się u Soni dużo dzieje! Poduszki wybuchają! ;-))

Widać, że Sonia ładnie opanowała chodzenie na smyczy, ale widać też, że nadal czuje się niepewnie. Dom z ogrodem byłby najlepszym rozwiązaniem.

Posted

Dzis miałam okazję odwiedzic Sonię w jej domu tymczasowym i jestem mile zaskoczona jej zachowaniem. Mało ze piękna, najpiękniejsza wśród wszystkich obecnych tam psów ( wiadomo bo moja, hii....hiii) to jeszcze ładnie zachowująca się wobec kilku zupełnie dla niej nowych i obcych osób. Wparowałyśmy tam trzy obce baby, dwa obce psy , powstał zamęt i haos bo psy hotelowe musiały przybyszów obszczekac, a Sonia dostojna jak królewna i równie piekna weszła do pokoju przywitała sie i bez skrepowania brałą od nas smaczki z reki. Ogromny postęp.