cherryspecial Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 Witam 2 tygodnie temu kupiłem psa z hodowli, rasa terier niemiecki, od początku szczeniak był strachliwy jednak myślałem że to chwilowe ze względu na zmiane otoczenia i innych zwierzęcych domowników jednak pies dalej sie panicznie boi np gdy domownicy się ubierają i podnoszą ręce on od razu się chowa, ucieka, chowa ogon itd podczas karmienia jest to samo nie zje w obecności domowników tylko dopiero jak wychodzimy zaczyna jeść, często również posikuje dziś np dawałem mu kawałek mięsa to nie chciał i sie posikał... mamy 5 innych psów i żaden nigdy sie tak nie zachowywał czy to możliwe że pies w hodowli był karcony ? i stąd jego zachowania ? Z góry dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam Quote
bou Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 A byłeś w tej hodowli?Widziałeś warunki w jakich chowają sie psy?Widziałes rodziców? Opisane przez Ciebie objawy wskazują na to,że szczeniaczek był b.źle traktowany...dużo pracy przed Tobą,żeby przekonać malucha,że ludzkie ręce są od dawania michy I miłośći. Biedny maluszek...A jak do pozostałych psów?Boi sie rownież ich?Jak go przyjęły? Quote
oskarma Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Z mojego doświadczenia wynika, że tego rodzaju zachowania przeważnie są CZYMŚ spowodowane. Trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie, jak wyglądało jego otoczenie wcześniej. Mój jamnik pochodził z bardzo wątpliwej jakości hodowli, a jej właściciele byli... co najmniej nerwowi. Na szczęście dzięki wielu interwencjom to bagno jest już rozwiązane, ale psa cały czas szkoda. Ma sześć lat, a cały czas jest dość nieufny i wystraszony - mimo że robiliśmy wszystko, żeby to zmienić. Życzę powodzenia i polecam dokładnie sprawdzić hodowlę. Quote
Recommended Posts