Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

P. Adam nawet jak uratuje palec, to nie będzie móg go zginać. Trzymamy kciuki!

Koty już mają mnóstwo jedzenia zostawione, jutro mnie nie ma, ale fajna p. Ula jutro im dołoży puszek o 9.00. Wczoraj też im dała i koty o dziwo od niej nie uciekały, choć nigdy jej wcześniej nie widziały, chyba się wyrabiają coraz bardziej.

No więc Szczęśliwego Nowego Roku! Oby był lepszy niż stary i więcej zwierzaków znalazło domy!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie! Tak wiem długo się nie odzywałam, ale starałam się na bieżąco informować Kaję o naszej sytuacji, bo troszkę się działo. Po sterylizacji Simba złapała dość silną infekcję, bardzo się krztusiła, dostała syropek 3 zastrzyki i już po 1 dniu widać było znaczną poprawę, później Toffiś złapał chyba coś od Simby, ale że był szczepiony skończyło się tylko na stanie zapalnym oczu. Infekcje szybko dały za wygraną i futr teraz są już zdrowe. Wkleję wam kilka fotek na Nowy Roczek, w którym życzę wam dużo uśmiechu, pogody ducha, zdrówka i jak najmniej zmartwień!
No to wklejamy!

Posted

Simba zaraz po sterylce odpoczywa bidulka:

Lalunia na ulubionym "leżaczku":

Właśnie dostaliśmy paczkę z karmą i już karton znalazł nowego mieszkańca, powrót do korzeni:

Już po zdjęciu płaszczyka Lady Simba:

Kto gdzie leży??

Lady Lalunia na swoim kaloryferowym tronie:

I takiego uśmiechu wam życzę:

Posted

o jaaaaaaaaaaa jakie fotki!!!!!!!!:-):-):-):-)
jaki cudown usmiech!!!rozwalily mnie te zdjecia....:-):-):-)
a Simba jest mega akrobatka....niezle pozy w tym kartonie ma:-):-)
super,ze udalo sie Wam zawlczyc chorobska i wszystko dobrze sie skonczylo..
cudownie cudownie cudownie!!!!!!:-):-)

Posted

a ja przygotowuję kolejne rzeczy na bazarek, tym razem biżuteria, jutro powinnam wystawić. Musze znowu myśleć o łapaniu na kopalni. Kocur ze Wsi terroryzuje stado, przychodzi i odgania od miski nawet starą Kaśkę.

Dawno już nie widziałam 2 czarnych kotek od sąsiada, a trzeba je przed wiosną wysterylizować. Poza tym, wczoraj widziałam sostrę Simby - wcale nie jest kocurkiem i co gorsza właśnie teraz ma rujkę! Miałczałą na całą halę i latała za kocurami. Czyli 3 do ciachnięcia, nie mówiąc o kocurach.

15 stycznia chyba wraca p. Adam, mam nadzieję, że uratuje palec. Potrzebny mi jest logistycznie do wożenia kotów, a do tego czasu muszę uzbierać trochę pieniędzy.

Dzisiaj też kupię Fiprex dla Miski, bo się drapie. Kaśka odpchlona, a Miska nie. Murki nie widziałam od Świąt, mam nadzieję, że przychodzi.

Posted

kaja jak widze szykuje Ci sie troche pracy na ten Nowy Rok co?????????:-)))))))))))))
nie wiem jak moglabym Ci pomoc,ale jak moge jakos na odleglosc to wykorzystaj mnie:-)))))))))))))))))))

Posted

Trzymam cały czas kciuki za odnalezienie Bruna:)

a na kopalni...

Kaśka odrobaczona 0,5 Cestalem, Miśka odpchlona Fiprexem.

Murka nadal niewidoczna, mam nadzieję, że ją wreszcie zobaczę.

Miśka z Kaśką robią się coraz bardziej oswojonymi kotami, Miśka sie tak we mnie wyciera, że powoli przestaję się jej bać :)

Posted

niestety nowy kocur ze wsi terroryzuje stado, przez to Lovelas zajął miejsce Murki na drugiej hali, gdize jest budka po Simbie i miska z karmą przy kaloryferze. Dlatego Murka znikła.

Wczoraj też była draka. Pojawiła się wreszcie Kotka Bengalska, ale nic nie zjadła i dostała takie wciery od Miśki - wrzask był straszny. Mam nadzieję, że nic jej nie zrobiła, uszkodziła oko czy co.

Zaraz wkleję zdjęcia z wczorajszego popołudnia.

Posted

Bardzo zadbane te kajkoty :loveu: - ludzie się dziwią, że wolnożyjące takie ogromne czyściochy a wystarczy nakarmić i dać trochę serca i wyglądają jak domowe kanapowce :lol: - no wiadomo, że odpchlenie i odrobaczenie nie jest tu bez znaczenia ;)

Posted

głodne nie są, odpchlić i odrobaczyć da się tylko 3, a 8 za dzikie. Ale nie głodują i mają ciepłko, chociaż ten syf na tej hali, straszny kurz mają na sierści i Miśka mi go codziennie wciera w spodnie :)

Posted

Oj, widze bengalka przeganiana bidusia :shake:. No niestety na wolności koty zyja zgodnie z prawami dźungli ...
Może by jej dodatkowe kartony gdzieś poustawiać ... ? :roll:

Kasieńka cudowna :loveu:. Mina w stylu "taaaaaka była impreza". No i Miska przesliczna, bengalka jak rasowiec :loveu:. Zgadzam się z JOMA - kociszcza wyglądają ja salonowe. Tylko otoczenie zdradza, gdzie zyją naprawdę.

Posted

[quote name='kaja555']a jak się miewa Kleofas?

Dziekujemy, miewa się OK. Steryd działa. Wczoraj byłam z nim na kontroli wygryzionych miejsc, bo jedno jakos sobie szczególnie ulubił ... prawdopdobnie gdzies w rejonie jest ten podkregosłupowy śrut ... . Pani doktor bardzo zadowolona z oględzin i kota, wychwaliła siersciuszka :). Mówi, że to nie ten kot :). Kleosiek jedzie z nami na kilka dni w góry na narty :).

Przy okazji zobaczy[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]am [FONT=Times New Roman]ś[/FONT]liczne male[FONT=Times New Roman]ń[/FONT]stwo ... :loveu:Pani doktor ma uratowananego od niechybnej smierci w hucie kocure[FONT=Times New Roman]ń[/FONT]ka, który ma 2 doby (dzi[FONT=Times New Roman]ś [/FONT]ju[FONT=Times New Roman]ż [/FONT]trzy). Jest niesamowity, widzia[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]am, czarniutki, a na samym koniuszku ogodneczka ma bia[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]y p[FONT=Times New Roman]ę[/FONT]dzelek. Ma wielk[FONT=Times New Roman]ą [/FONT]wol[FONT=Times New Roman]ę [/FONT]walki, jest silny. Pani doktor dba o niego nalezycie, karmi co 2 godziny (kocurek jest z ni[FONT=Times New Roman]ą [/FONT]non stop), ale szuka mamki. Na czas podro[FONT=Times New Roman]ś[/FONT]ni[FONT=Times New Roman]ę[/FONT]cia szkraba, potem wexmie go z powrotem. Kiciu[FONT=Times New Roman]ń [/FONT]zdrowiutki. Mo[FONT=Times New Roman]ż[/FONT]e znacie jak[FONT=Times New Roman]ąś [/FONT]mleczka mam[FONT=Times New Roman]ę [/FONT]koci[FONT=Times New Roman]ą [/FONT]z rejonu katowice-chorzów i o[FONT=Times New Roman]ś[/FONT]cienne, która by przyj[FONT=Times New Roman]ęł[/FONT]a maluszka na odkarmienie na jakie[FONT=Times New Roman]ś [/FONT]4 tygodnie ? :roll:.
Na miu tez to wrzuce. A nu[FONT=Times New Roman]ż [/FONT]widelec.