JOMA Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [SIZE=5]TYCHY - ryzyko ewakuacji zwierząt!! [SIZE=4]NIE MA MIEJSC!! KTO POMOŻE W RAZIE NAJGORSZEGO?! http://www.dogomania.pl/threads/1859...7#post14705517 Quote
kaja555 Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 dobrze że u nas nie ma powodzi, moje dzikusy byłyby nie do wyłapania... mogłyby się nie uratować Quote
masienka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 pod kopalnie woda by na szczescie nie podeszla ale laki za osiedlem na pewno pozalewalo a tam jednak troche domow stoi... Quote
Kamila_s Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 po mega dlugiej przerwie..witam ponownie ciotki kciane i wszystkie kociaki!!!:-)) Quote
kaja555 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Kamila_s napisał(a):po mega dlugiej przerwie..witam ponownie ciotki kciane i wszystkie kociaki!!!:-)) Kamila, gdzieś ty była?? :) Quote
kaja555 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Uwaga! W Bieruniu nadal jest podtopionych wiele gospodarstw. Będę się dowiadywać co jest najpilniejsze. Będziemy zbierać karmę, ale też ciuchy i inne rzeczy dla ludzi. Tam się mnóstwo zwierząt potopiło, uwaga drastyczne zdjęcie! http://www.fakt.pl/Smierc-glod-i-zar...u,72834,2.html Quote
JOMA Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 kaja555 - daj znać co potrzeba - w razie większej akcji możnaby wątek założyć to się porozsyła Quote
kaja555 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 zbieramy: [FONT=Times New Roman]- karma dla psów i kotów (puszki, sucha karma, miski)[/FONT] [FONT=Times New Roman]- karma dla zwierząt gospodarskich (koni, krów, świń) - prosimy o [/FONT] [FONT=Times New Roman] kontakt, gdzie można dostać[/FONT] [FONT=Times New Roman]- kołdry, koce, pościel, ręczniki, woda butelkowana dla ludzi[/FONT] [FONT=Times New Roman]- środki czystości, rękawice gumowe, worki na śmieci[/FONT] Quote
Basia&Safi Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 na chwile obecna czekam ma pozwolenie z city pointu i kauflandu na zorganizowanie akcji :) Quote
kaja555 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 [quote name='Basia&Safi']na chwile obecna czekam ma pozwolenie z city pointu i kauflandu na zorganizowanie akcji :) nie wiem, czy uda mi się w Tesco, mają porozumienie z Caritasem i CK i nie chcą innych organizacji, zobaczymy. Rozmawiałam z Bieruniem, nie chcą już jedzenia, bo wysyłają dalej. Na tą chwilę: [FONT=Times New Roman]- kołdry, koce, pościel, ręczniki, buty gumowe dla ludzi (powyżej [/FONT] [FONT=Times New Roman] rozmiaru 40, kilka mniejszych rozmiarów)[/FONT] [FONT=Times New Roman]- środki czystości, rękawice gumowe, worki na śmieci[/FONT] [FONT=Times New Roman]- karma dla psów i kotów (puszki, sucha karma, miski)[/FONT] [FONT=Times New Roman]- karma dla zwierząt gospodarskich (koni, krów, świń) - prosimy o [/FONT] [FONT=Times New Roman] kontakt, gdzie można dostać siano, zboże, mieszanki[/FONT] Quote
kaja555 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Czy ktoś ma dojście do siana i paszy dla zwierząt gospodarczych? Potrzebna dla powodzian z Bierunia, tam są duże gospodarstwa, ponad 50szt. bydła, 400 świń, konie zwierzęta uratowano, ale silosy z paszą pływają... Quote
kaja555 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Dzisiaj nie widziałam żadnego kota ale za to, jeden z pracowników przyjechał z kotką w aucie, która się w trakcie dnia okociła nie wiedział, że jechał z kotem pod siedzeniem kotka to trikolorka, ma 5 kociąt - 2 rude, 2 czarne, jeden czarno-biały w ciągu dnia zrobię im zdjęcia na jednego jest chętny w rodzinie, pozostałe 4 trzeba suzkać domów po odchowaniu kotka będzie wysterylizowana, ja postaram się załatwić darmową sterylkę, a pan ma kotkę na nią zawieżć to prości ludzie, ale dobrzy dla zwierząt Quote
Isabel Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ależ sobie znalazła miejsce:evil_lol: Fajna rodzinka:loveu: Quote
kakadu Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 ale widze, ze glodna to nie bedzie przez najblizsze 5 lat - niezle wyekwipowana :) adobrze, ze ten pan zgodzil sie na sterylke kici a ci ludzie co mlotkiem koty zabijaja - nie mozna im tych kotek jakos podprowadzic? zlapac do klatki lapki i cichcem wysterylizowac? przeciez jełopy sie nawet nie zorientuja... Quote
kaja555 Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 [quote name='kakadu']ale widze, ze glodna to nie bedzie przez najblizsze 5 lat - niezle wyekwipowana :) adobrze, ze ten pan zgodzil sie na sterylke kici a ci ludzie co mlotkiem koty zabijaja - nie mozna im tych kotek jakos podprowadzic? zlapac do klatki lapki i cichcem wysterylizowac? przeciez jełopy sie nawet nie zorientuja... ja im już kotkę czarną podprowadziłam - Rózia już jest wysterylizowana i w DT czeka na nowy dom Quote
kaja555 Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 i jakieś dwa obce kocury też wykastrowałam, prawdopodobnie tez z tego gospodarstwa, więc nie powinno już być tragedii ;) Quote
Recommended Posts