balbinka79 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 no tak jak ja już coś nie wkleję to już nikt się nie wysili ;-) Z góry sorki za jakość filmiku ale tylko telefon był na szybko pod ręką: http://www.youtube.com/watch?v=vbi7RwF654Q Quote
balbinka79 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 zaraz wkleję jeszcze jeden filmik, troszkę ze starszych czasów Quote
kaja555 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 no no, czekamy na filmik! :) Jak tam Simba się ma? Quote
balbinka79 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 jakość też telefonowa nakręciliśmy pogadanki Laluni podczas rujki http://www.youtube.com/watch?v=O10USwlK6rE Quote
balbinka79 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 już są dwa filmiki ale teraz jak pomieszali na dogo to już nie wyświetlają się ekraniki z filmem tylko linki do filmów Quote
kaja555 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 a dzisiaj na śniadaniu oczywiście Stara, Murka i Miśka. Wszystkie 3 są bardzo zadomowione na hali. Teraz jak wieje i pada, wcale nie wychodzą na zewnątrz. Miśka ze Starą grzeją się przy kaloryferach obok misek, a Murka na drugiej hali przy kaloryferach. Ona zawsze tak lubi się trzyma z boku, mimo że wszystkie 3 się lubią. Stara wygląda bardzo dobrze, oczy w porządku, humor i apetyt dopisuje. Wczoraj na mnie czekała o 9.00. Pan Adam im dał jeść, ale ona zawsze na mnie czeka. Jak zrozumiała, że nie przyjdę to poszła dojesć co było w miskach. Tak się przywiązała. O 9.00 to jest taka zbiórka, Murka przybiega z drugiej hali i wszystkie 3 robią dziki taniec wycierania się o siebie, ściany i wszystko co mają na drodze:) Quote
kaja555 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 balbinka - tylko chcemy więcej akcji w tych filmach:)) a Lalunia taka drobna - w porównaniu z tym potworem co to widziałam ostatnio, jak kiełbaskę mi z ręki wcinała:) Quote
balbinka79 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 to żeby nadrobić zaległości to wkleję jeszcze foteczki Quote
balbinka79 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 komu prezencik?? Kicia uwielbia się pakować w prezenty! lalunia po praniu mózgu teraz go suszy: Simba jeszcze z dystansem: śpioszki: Porządki u naszych koszatniczek i Lalunia się zastanawia którą by tu upolować, a Toffik w tle jej dopinguje. Simba i Toffik roznoszą sypialnie: Strażnik kubła z żarełkiem, właśnie była dostawa: Quote
kaja555 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 fajne zdjecia - podobają mi się te porządki u koszatniczek, wtedy wszystkie koty muszą być w transie:) Quote
Kamila_s Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 o luduuuuuuuu jakie mega super fotki:-) a ta bialaska to taki slodziak ,ze szok.... piekny prezent na swieta Simba szykuje:-)ona sie po prostu przygotowuje na prezenty pod choinke:-) Quote
kaja555 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 A na kopalni... Wszystko w pożadku. 3 kotki: Stara Kasia, Murka i Miśka codziennie na śniadaniu i też w większości na obiedzie, wyglądają dobrze, Stara też, ale trzeba by je odpchlić i muszę posprawdzać daty odrobaczeń. Wczoraj po 14.00 był znowu taki pręgus, wygląda na starszego kota i bardzo bojażliwego. Ucieka na mój widok i warczy. Przychodzi biedać jeść i się ogrzać przy kaloryferach. Kiedyś szukając psa na kopalni widziałąm go pod krzakiem. Tak myśle, jakby znależć domy tym kotom, któe juz się w miarę oswoiły, to wtedy te bojażliwe też by zaczęły zostawac na hali i się oswajały. Takie mam marzenia... Psiama - jak przyblokowiec? Cos sie dzieje, bo nic nie piszesz? A jak moja ulubienica Simba? No i wieści o Gaji i Fibi nie ma - mam nadzieję że nie zdemolowały domu! Quote
psiama Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Rany, napisałam długasne info i .... dogo mnie wywaliło to jeszcze raz ... Quote
psiama Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Wszystko u nas OK, tylko wywaliło nie na kilka dni do stolycy, jestem tuż po i odgrzebuje się z zaległości Nasz nowy zwiniety spod bloku rodziców kot to starszy Pan (przynajmniej na 8 lat go WETowa wycenia). Córa ochrzciła go Kleofas, ja mówie na niego Kleoś. Niuniek nie ma już górnych i dolnych kłów ... Juz doprowadzony do ładu. Wyprany, już wyjajeczkowany, wybadany. Syczy i nie chce się dotykac, choc miewa chwile kiedy mozna go wyczesać, ale pozwala na to tylko TŻtowi. Ślicznie zaskoczył z kuwetą (a zanim to zrobił uzywał gazety) - czyścioch. Krew na maksa przebadana, cukier - wszystko cudnie. Mimo zmiany karmy, reaguje pieknymi kooooo. Ma bardzo silny organizm. Foto później, bo jestem tuz po nieobecności i nie mam dosłownie na to czasu, a w pracy mam te strony poblokowane ... Czy Fibi i Gaja to Fercie bo nie kumam tych kicioszków ? Super filmiki i foto Bablbina :) Rewelacyjnego wyjca mieliście w czasie rujki :) Kaja, co to za pręgusik się po hali szlaja .... ? Quote
kaja555 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 FIbi i Gaja to sykowniki:) A ten pręgusik na hali - nie mam zielonego pojęcia, nie wiem ile kotów w sumie karmię. Odrózniam oprócz 3 naszych kotek: Mamuśkę, Rózię, Bengalską, brata Simby, Lovelasa i Leonsia (o ile jeszcze przychodzą). Quote
psiama Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Gafisko puściłam jak nie wiem co, o matko .... :oops: Przeciez to kicienki, które sa u mamy dziewczyn, które pracuja za anglosaska granica ... Wybaczyć mi bo mam zakręt jak mało co. Pół tygodnia mi uciekło i nie wyrabiam :angryy: Trzeba ciąć wszystkie nieciahcnięte kobitki, bo sie inaczej będzie mnozyć ... A co z kicią od gospodarza co to małe "za łeb i do dołu ..." ???? Quote
kaja555 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 od gospodarza to właśnie Mamuśka i Rózia, za nie się wezmę w nowym roku, teraz nie mam możliwośći łapania, bo to jest grubsza organizacja i kasa W międzyczasie założyłam wątek Kasi na miau, wydaje mi się, że ona powoli gaśnie, zaczyna się coraz częsciej przeziębiać. Jest jedna pani nią zainteresowana i bardzo dziękuję jej za to, ale jest daleko koło Łodzi i musiałąbym znależć Kasi sponsora na leczenie, a jakoś na razie mi się nie udało. Dzisiaj wszystko było ok, koty najedzone, wczoraj widziałam Lovelasa, też nie wygląda żle. Dzwoniła balbinka, że był kolejny przełom, Simba wcale nie uciekła a łasiłą się do niej i ugniatała łapciami:) A jak Kleoś? Miało być zdjecie jegomościa!;) Quote
psiama Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Bosz ..... wszystko już mi się w głowie miesza ... myślałam, że kicia od gospodarza to całkiem inna ... Linka do Kaśkowego watku na miau prosze albo sobie sama znajde w postach :) Jeszcze nie słyszałam o sponsorze, ktyóry pokryje koszty niezaleznie od tego co będzie się działo ... tu może byc bardzo różnie ... Lepiej po prostu zacząć zbiórke (z bazarków, no i też bardzo dobrze sprzedają się cegiełki allegro jak jest rzewna historia typu "domu nigdy nie miała, nie wie co co ciepłe kolana ..."). Ja na pewno cos na Kasi leczenie u tej Pani dorzucę, niewiele ale kropla w morzu będzie. Myslę, że jeżeli to TEN dom, to trzeba zrobic wszystko, żeby dac go jej na stare lata. Kleosiek ma się doskonale, coraz bielsze łapeńki, myje sie niuniuś slicznie. I te jego oczy spode łba w stylu Iwana Groźnego ... porażające ... Foto będą pewnie weekendowo jak mnie dogo wpuści, bo miałam nadzieję, ze techniczna strona zostanie poprawiona a tu czas leci a mi bład na błedzie sie pokazuje ... Quote
kaja555 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 link do wątku Kasi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=104092 Quote
psiama Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='kaja555'] A jak Kleoś? Miało być zdjecie jegomościa!;) Prosze Państwa, zdjęcie jegomościa. Nasz najnowszy znajdus Kleosiek :) :) :) :) :) Quote
psiama Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 A na deserek Rózia (Misia kopalniaczka'2008) w czułym tete a tete z Koko :') Quote
kaja555 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 no Kleoś to elegancik:) już się troszkę oswaja? A Koko to już duża jak Rózia:) Quote
balbinka79 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 To teraz moja kolej! Filmik z dreptania Simby, szkoda tylko że głos się nie nagrał bo było niezłe mruczando http://www.youtube.com/watch?v=2d8nswNGcvk Quote
kaja555 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 a ja słyszałąm, że Simba ma rujkę! Co się z tymi kotami dzieje, że o tej porze roku.... Ja myślałam, że dipiero na wiosnę! Rano już byłam na chwilę na hali - Kaśka pod szafką siedzi i czeka. Musze jej tam posłanie trochę poprawić, przynieść jeszcze jekiś stary sweter z domu. Quote
Recommended Posts