Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a dzisiaj na śniadaniu oczywiście Stara, Murka i Miśka. Wszystkie 3 są bardzo zadomowione na hali. Teraz jak wieje i pada, wcale nie wychodzą na zewnątrz. Miśka ze Starą grzeją się przy kaloryferach obok misek, a Murka na drugiej hali przy kaloryferach. Ona zawsze tak lubi się trzyma z boku, mimo że wszystkie 3 się lubią.
Stara wygląda bardzo dobrze, oczy w porządku, humor i apetyt dopisuje. Wczoraj na mnie czekała o 9.00. Pan Adam im dał jeść, ale ona zawsze na mnie czeka. Jak zrozumiała, że nie przyjdę to poszła dojesć co było w miskach. Tak się przywiązała. O 9.00 to jest taka zbiórka, Murka przybiega z drugiej hali i wszystkie 3 robią dziki taniec wycierania się o siebie, ściany i wszystko co mają na drodze:)

Posted

balbinka - tylko chcemy więcej akcji w tych filmach:))

a Lalunia taka drobna - w porównaniu z tym potworem co to widziałam ostatnio, jak kiełbaskę mi z ręki wcinała:)

Posted

komu prezencik?? Kicia uwielbia się pakować w prezenty!

lalunia po praniu mózgu teraz go suszy:

Simba jeszcze z dystansem:

śpioszki:

Porządki u naszych koszatniczek i Lalunia się zastanawia którą by tu upolować, a Toffik w tle jej dopinguje.

Simba i Toffik roznoszą sypialnie:

Strażnik kubła z żarełkiem, właśnie była dostawa:

Posted

o luduuuuuuuu jakie mega super fotki:-)
a ta bialaska to taki slodziak ,ze szok....
piekny prezent na swieta Simba szykuje:-)ona sie po prostu przygotowuje na prezenty pod choinke:-)

Posted

A na kopalni...
Wszystko w pożadku. 3 kotki: Stara Kasia, Murka i Miśka codziennie na śniadaniu i też w większości na obiedzie, wyglądają dobrze, Stara też, ale trzeba by je odpchlić i muszę posprawdzać daty odrobaczeń.

Wczoraj po 14.00 był znowu taki pręgus, wygląda na starszego kota i bardzo bojażliwego. Ucieka na mój widok i warczy. Przychodzi biedać jeść i się ogrzać przy kaloryferach. Kiedyś szukając psa na kopalni widziałąm go pod krzakiem.

Tak myśle, jakby znależć domy tym kotom, któe juz się w miarę oswoiły, to wtedy te bojażliwe też by zaczęły zostawac na hali i się oswajały. Takie mam marzenia...

Psiama - jak przyblokowiec? Cos sie dzieje, bo nic nie piszesz?

A jak moja ulubienica Simba?

No i wieści o Gaji i Fibi nie ma - mam nadzieję że nie zdemolowały domu!

Posted

Wszystko u nas OK, tylko wywaliło nie na kilka dni do stolycy, jestem tuż po i odgrzebuje się z zaległości
Nasz nowy zwiniety spod bloku rodziców kot to starszy Pan (przynajmniej na 8 lat go WETowa wycenia). Córa ochrzciła go Kleofas, ja mówie na niego Kleoś. Niuniek nie ma już górnych i dolnych kłów ... Juz doprowadzony do ładu. Wyprany, już wyjajeczkowany, wybadany. Syczy i nie chce się dotykac, choc miewa chwile kiedy mozna go wyczesać, ale pozwala na to tylko TŻtowi. Ślicznie zaskoczył z kuwetą (a zanim to zrobił uzywał gazety) - czyścioch. Krew na maksa przebadana, cukier - wszystko cudnie. Mimo zmiany karmy, reaguje pieknymi kooooo. Ma bardzo silny organizm. Foto później, bo jestem tuz po nieobecności i nie mam dosłownie na to czasu, a w pracy mam te strony poblokowane ...

Czy Fibi i Gaja to Fercie bo nie kumam tych kicioszków ?

Super filmiki i foto Bablbina :) Rewelacyjnego wyjca mieliście w czasie rujki :)

Kaja, co to za pręgusik się po hali szlaja .... ?

Posted

FIbi i Gaja to sykowniki:)

A ten pręgusik na hali - nie mam zielonego pojęcia, nie wiem ile kotów w sumie karmię. Odrózniam oprócz 3 naszych kotek: Mamuśkę, Rózię, Bengalską, brata Simby, Lovelasa i Leonsia (o ile jeszcze przychodzą).

Posted

Gafisko puściłam jak nie wiem co, o matko .... :oops:
Przeciez to kicienki, które sa u mamy dziewczyn, które pracuja za anglosaska granica ...
Wybaczyć mi bo mam zakręt jak mało co. Pół tygodnia mi uciekło i nie wyrabiam :angryy:

Trzeba ciąć wszystkie nieciahcnięte kobitki, bo sie inaczej będzie mnozyć ...
A co z kicią od gospodarza co to małe "za łeb i do dołu ..." ????

Posted

od gospodarza to właśnie Mamuśka i Rózia, za nie się wezmę w nowym roku, teraz nie mam możliwośći łapania, bo to jest grubsza organizacja i kasa

W międzyczasie założyłam wątek Kasi na miau, wydaje mi się, że ona powoli gaśnie, zaczyna się coraz częsciej przeziębiać. Jest jedna pani nią zainteresowana i bardzo dziękuję jej za to, ale jest daleko koło Łodzi i musiałąbym znależć Kasi sponsora na leczenie, a jakoś na razie mi się nie udało.

Dzisiaj wszystko było ok, koty najedzone, wczoraj widziałam Lovelasa, też nie wygląda żle.

Dzwoniła balbinka, że był kolejny przełom, Simba wcale nie uciekła a łasiłą się do niej i ugniatała łapciami:)

A jak Kleoś? Miało być zdjecie jegomościa!;)

Posted

Bosz ..... wszystko już mi się w głowie miesza ... myślałam, że kicia od gospodarza to całkiem inna ...

Linka do Kaśkowego watku na miau prosze albo sobie sama znajde w postach :) Jeszcze nie słyszałam o sponsorze, ktyóry pokryje koszty niezaleznie od tego co będzie się działo ... tu może byc bardzo różnie ... Lepiej po prostu zacząć zbiórke (z bazarków, no i też bardzo dobrze sprzedają się cegiełki allegro jak jest rzewna historia typu "domu nigdy nie miała, nie wie co co ciepłe kolana ..."). Ja na pewno cos na Kasi leczenie u tej Pani dorzucę, niewiele ale kropla w morzu będzie. Myslę, że jeżeli to TEN dom, to trzeba zrobic wszystko, żeby dac go jej na stare lata.

Kleosiek ma się doskonale, coraz bielsze łapeńki, myje sie niuniuś slicznie. I te jego oczy spode łba w stylu Iwana Groźnego ... porażające ... Foto będą pewnie weekendowo jak mnie dogo wpuści, bo miałam nadzieję, ze techniczna strona zostanie poprawiona a tu czas leci a mi bład na błedzie sie pokazuje ...

Posted

a ja słyszałąm, że Simba ma rujkę! Co się z tymi kotami dzieje, że o tej porze roku.... Ja myślałam, że dipiero na wiosnę!

Rano już byłam na chwilę na hali - Kaśka pod szafką siedzi i czeka. Musze jej tam posłanie trochę poprawić, przynieść jeszcze jekiś stary sweter z domu.