kaja555 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 magda222 napisał(a):Czyli imię dobrze dobrane,bo przecież Sisi to takie bardziej żeńskie imię ;) no ba, Sisi to było zdrobniałe imię cesarzowej Austrii.... :loveu: Quote
Kamila_s Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 O ZESZ:evil_lol: no to teraz musze pozmieniac zeby nasza Sisi za transa nie byla poczytana:evil_lol::evil_lol: Quote
Kamila_s Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 KURNA..nie polapie sie:shake::shake: w weekend porobie od nowa ogloszenia dla Sisi..pannicy;) Quote
kaja555 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Kamila_s napisał(a):KURNA..nie polapie sie:shake::shake: w weekend porobie od nowa ogloszenia dla Sisi..pannicy;) spoko :p, jakby dzwonili, to powiem, że jeszcze było za wczesnie na okreslenie płci :diabloti: i że to kotka, a po południu pójdę jeszcze obejrzeć jakiegoś młodego u siąsiadki żeby się upewnić ;) Quote
psiama Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Sisi babeczką. Cudownie !!! Tak mi cos kurcze kobitkowato wyglądała, ale siedziałam cicho ... ale to nadal w sumie nie ma 100% pewności, może jeszcze się okaże że jednak facet :evil_lol:. Dokłądnie tak, Sisi kojarzy mi się z młodziutką cesarzową. W ogłoszeniach bezpiecznie pisac neutralnie :cool3: Quote
kaja555 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Sisi to babka, wczoraj obejrzałam dwa kociaki Grażyny dla porównania i raczej nie ma już wątpliwości :razz: Quote
kaja555 Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Acha, zapomniałam o wieściach z Rybnika o Esme i Izce: "Problemów nie ma! Obie mieszkają w łazience i dużo jedzą. Czasami gonią się po mieszkaniu. Są jeszcze wystraszone, ale na to trzeba czasu. Dają się nam głaskać (obie), więc będzie dobrze. Pozdrawiamy!" Quote
magda222 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='kaja555']Acha, zapomniałam o wieściach z Rybnika o Esme i Izce: "Problemów nie ma! Obie mieszkają w łazience i dużo jedzą. Czasami gonią się po mieszkaniu. Są jeszcze wystraszone, ale na to trzeba czasu. Dają się nam głaskać (obie), więc będzie dobrze. Pozdrawiamy!" Super wiadomość :multi: Czyli wystarczyło zastosować się do rad i trochę dobrych chęci... Cieszę się,że dziewczynki już bezpieczne w swoim domku,w cieple :loveu: Quote
kaja555 Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 na początek zamknęli obie w łazience, bo to było jedyne pomieszczenie zamykane - reszta domu jest otwarta. No i chyba nie mają jakiś szczególnych oczekiwań, bo Esmeralda może do nich się oswajać nawet rok. Ale daje się głaskać. Izaura będzie z czasem tak jak Barbie Grazyny, kotem który przyjdzie do wszystkich. Ale Esmeralda jak zaufa to tylko swoim ludziom, będzie takim "prywatnym kotem", bo obcych się boi. Trzymajmy kciuki, żeby było dobrze. Jak na razie nic nie obsikały i nic nie zniszczyły. Quote
kaja555 Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 po Sisi dalej nikt nie dzwoni :-( A kotka za mną wszęddzie chodzi, jest zimno, dzisiaj prawe poszła za mną do biura, ale wystraszyłą się schodów i uciekła pod auto... Quote
balbinka79 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 To ja na pocieszenie wkleję kilka foteczek: Kicia i jej pozy: Toffiś: Lalunia i nowe miejsca do leżenia: SŁodkich snów: A kuku! Nadmienię tylko że tam gdzie się chowa Kicia to jest ciasna półka pod stołem :crazyeye: :diabloti: Quote
kaja555 Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 no nieżle się schowała! :evil_lol:, a to musi być niespodzianka, jak taka łąpa nagle zaczepia spod stołu :diabloti: Sisi bardzo podobna do Kici, wysyłąjcie fluidy żeby ktoś zadzwonił, mała ma ok. 1000 wyświetleń, obserwatora i nic... A ja transporterek mam cały czas w pogotowiu... Quote
psiama Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Super schowek :evil_lol:. Temperatura w nocy już poniżej pięciu schodzi ... aż mnie serce ściska, że miziasta Cesarzowa tam na dworze w huku maszyn .... Quote
Kamila_s Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 kaja..nie da rady jakis lepszych zdjec zrobic Sisi???:razz: jutro od nowa zrobie kilka nowych ogloszen...jak ktos moze pomoc i ma chwilke,niech pomoze bo bez ogloszen to ciezko z tym domkiem:razz::) Quote
Kamila_s Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Jeszcze dzisiaj zrobilam kilka ogloszen dla Sisi:-) [FONT=Verdana]http://www.neeon.pl/dodaj_ogloszenie.php[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]http://www.eoferty.com.pl/id145197.html[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]http://www.sprzedasz.pl/dodaj.html[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]http://www.pajeczyna.pl/edit/?uid=c8215c84af26af7c1d10e2f0d[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]http://www.rozglos.net/ogloszenie-106479.html[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]http://www.ogloszenia.boo.pl/profil_d.php[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]http://katowice.olx.pl/item_page.php?Id=49136803&g=6[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]http://adoos.pl/post/8843639#[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Mlodziutka KOTKA Szuka domku Katowice[/FONT] Dziewczyny pomozcie w oglaszaniu... nawet gdyby mialy byc powtarzane ogloszenia to kazde z nich jest szansa na domek!! Quote
reksio7 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Ponieważ widzę, ze zajmuje sie kotami to doradzcie mi czym kamić dachowce w zimie. Latem dostają z reguły puszki i surowe mięso, czasem mleko. Zimą najczęściej suchą karmę ( za którą nie przepadają), jeśli widzę je na podwórku to dostają puszkę i czasem wątróbke czy jakieś resztki z fileta. Mięso daje wtedy gdy je widzę, bo jesli zostawię to zamarznie. Quote
kaja555 Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Kamila_s napisał(a):kaja..nie da rady jakis lepszych zdjec zrobic Sisi???:razz: jutro od nowa zrobie kilka nowych ogloszen...jak ktos moze pomoc i ma chwilke,niech pomoze bo bez ogloszen to ciezko z tym domkiem:razz::) jutro wezmę aparat i spróbuję porobić jakieś lepsze zdjęcia. Ale jest kapa, nikt nie dzwoni, a bardzo dużo wyświetleń. W zeszłym roku wydałam masę kociąt, a w tym nie umiem jedej kotce znależć domu. może ją na chwilę do biura wezmę żeby lepsze zdjęcia zrobić. Quote
kaja555 Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 reksio7 napisał(a):Ponieważ widzę, ze zajmuje sie kotami to doradzcie mi czym kamić dachowce w zimie. Latem dostają z reguły puszki i surowe mięso, czasem mleko. Zimą najczęściej suchą karmę ( za którą nie przepadają), jeśli widzę je na podwórku to dostają puszkę i czasem wątróbke czy jakieś resztki z fileta. Mięso daje wtedy gdy je widzę, bo jesli zostawię to zamarznie. nie dawaj w ogóle mleka, bo to powowduje biegunki u większości kotów, jak już jakiś nabiał, to serek, jogurt albo kefir. Ja karmię cały rok suchą karmą i puszkami, gotuję też trochę ryżu z 40gr wątróbki albo serc z kurczaka. Moje bardzo szybko nauczyły się jeść suchą karmę. Nie kupuj najtańszej w supermarketach. Lepiej mniej a lepszej, bo najtańszej moga wcale nie ruszyć. W supermarketach polecam jedynie: Perfect Fit sucha, puszki Gourmet - bo to jest firmy Purina, która jest w zoologicznych. Ale jedzenie "mokre" wcinają najpierw, potem dopiero suchą. Puszki zazwyczaj dokładam i mieszam z tym co im ugotuję. 30-40 gr wątróbki kosztuje jakieś 3 zł, więc się opłaca bardziej niż puszki. Najlepiej znajdż tam gdzie się koty pojawiają jakieś ustronne miejsce i dawaj im jeść codziennie, nie tylko jak się pojawiają. Bo inne głodne przyjdą po Twoim odejściu i już zostaną głodne. U mnie w pracy w drugim oddziale karmili tylko jak koty się pojawiały i jak je zobaczyłam to niektóre były prawie zagłodzone :-( Quote
Kamila_s Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 kaja to ja w takim razie poczekam na nowe fotki;) wczoraj jeszcze dorobilam ogloszen no prosze by jak ktos znajdzie chwilke dolaczyl do mnie i mi pomogl w zrobieniu choc jednego kolejnego ogloszenia dla Sisi;);) Quote
kaja555 Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Kamila_s napisał(a):kaja to ja w takim razie poczekam na nowe fotki;) wczoraj jeszcze dorobilam ogloszen no prosze by jak ktos znajdzie chwilke dolaczyl do mnie i mi pomogl w zrobieniu choc jednego kolejnego ogloszenia dla Sisi;);) poczekaj, bo faktycznie trzeba jej lepsze zrobic, choć to nie jest łatwe ;) Byłam już na dole, ale na razie jej nie widziałam. Może o 9.00 ją zobaczę. Quote
kaja555 Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Sisi była, po samotnym weekendzie trochę strachliwa, ale w tygodniu się wyrobi. Była też Stara, Miśka i mamuśka czarna od sąsiada (mama Sisi). Ryż z sercami i puszką znikł w 3 minuty Quote
psiama Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Lubią kociska to Twoje żarcie Kasiu :cool3:. Na zdrowie koty ! Sisi w biurowym tle to będa piekne zdjęcia :loveu: Fajnie masz w robocie, że nie patrzą krzywo na takie działania. Mnie by tu chyba z torbami wynieści za takie praktyki ... :roll: Quote
kaja555 Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 nie wiem czy mi się uda z tym biurem, poza tym to szkoda ją potem za drzwi wykopać po sesji zdjęciowej, ale popróbuję jakieś ładniejsze zrobić, bo na prawdę, ani jednego telefonu :shake: Quote
psiama Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 To problem masowy. Nie wiem co się dzieje, ale adopcje dosłownie stoją w miejscu :shake:. Pojedyńcze kociaki domy znajdują, a niektóre wracają z tak gooooopich powodów jak "bo w nocy chodzi i spac nie daje", "bo nie chce jeśc wyłącznie suchego jedzenia, mokrego nie bede mu kupiować". To sa realne wyjasnienia zasłyszane z ostatnich tygodni z MIAU !!!. ALE trzeba próbować, próbować, próbowac ... Quote
kaja555 Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 no jeden powód głupszy od drugiego, niestety świadczy o ludziach nie o kocie. ja jeszcze dzisiaj papierowe ogłoszenia podrukowałam i zostawie w sklepie i zoologicznych Quote
Recommended Posts