Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomocy !

Pilnie szukamy DT dla 2-ch kotów !

Jak one wrócą na halę to po nich :placz: - tyle pracy na nic ! - zdziczeją do końca ! - będą nie do odzyskania !

Posted

niestety DT się nie znalazło, u Grażyny nie ma nawet wolnej klatki w kącie, a jeden kot ma biegunkę i nie wiadomo co mu jest. W takiej sytuacji mogliśmy je tylko wypuścić.

Iza i Esmeralda wcale nie chciały wyjść z transporterka, musiałam je na siłę wyganiać...

Esmeralda była pierwsza, był koło mnie jeden spawacz, ostrzegałąm go, że może go podrapać albo ugryżć, a on wział ją na ręce, wygłaskał i wycałował w pysk. Nic mu nie zrobiła, przy głaskaniu się wyłożyła na kolanach.
Potem dostały coś do jedzenia, ale nic nie chciały jeść, schowały się za słupem i trzęsły jak galareta. Wiadomo, wszędzie hałas, spawanie, wszystko błyska.

Jak potem zeszłam, to już ich nie widziałam. Dzisiaj też ich nie było.
Przychodzą tylko te przyzwyczajone koty plus mama Rózi z gospodarstwa (wygląda, jakby cały czas była w ciąży). Pod skrzyniami chowają się jej dwa maluchy, z którymi zupełnie nie ma co zrobić.

Posted

dla nich to jest horror, ale nie mieliśmy wyjścia. Wiadomo że schroniska nie przyjmują zwierząt od właścicieli, choć też nie chieliśmy, żeby tam wylądowały.

A w czasie wakacji jest przepełnienie wszędzie. Nikt nie myśli o adopcji kotów, jak jest na wakacjach albo właśnie wyjeżdża. Grażyna mówi, że dopiero zaczynają się telefony od kilku dni. Jak by wydała kilka, to byłoby miejsce, ale nie zdąrzyliśmy.

Posted

Serce się ściska z żalu i strachu o te dwie bidule :-(
Nie wyobrażam sobie,że mogłabym oddać moje koty na jakąś brudną halę gdzie czyha tyle niebezpieczeństw :-( Prosto z poduszek do piekła...
Mam nadzieję,że dziewczynki przeżyją tam jakoś dopóki nie znajdzie się nowy dom dla nich :-(

• 2 weeks later...
Posted

Niestety jedyne koty które ostatnio widuję to Stara, Miśka i ten mały Sisi, który się już na dobre zadomowił, ale niestety jest bity przez naszą Starą.

Mały odskakuje, i może dopchać się do miski jak mu się ją z boku odłoży. Podchodził już do mojej ręki, ale nadal jest dziki i nie udało mi się zobaczyć jakiej jest płci.

Nie wiem co dzieje się z resztą. Murka też się często pokazywała, ale ja jej już nie widziałam 2 miesiące i chyba zaginęła :shake:

Posted

psiama napisał(a):
Bosz ..... jeszcze to jakby mało było .... :shake:.

Co teraz, łapanka ?

nie mam pojęcia co teraz, jest tylko miesiąc. NIe ma co z kotami zrobić nawet jak się złapie. Bo po wyprowadzce nikt ich tam karmić nie będzie. Huta Ferrum traktuje koty jak szczury, dwa lata temu zlecili komuś wyłapanie.

Te co są były dokarmiane na naszej hali. Na pewno są 4 maluchy i chyba 4 dorosłe.

Klatka-łapka ma być jutro albo w poniedziałek, transporterek jest, tylko co z tego, jak nie ma co z nimi zrobić.

Posted

U nas na hali w Katowicach były tylko 3 oswojone ok. 5-miesięczne kociaki. Dzisiaj zostąły wyłapane i zawiezione do schroniska w Katowicach. Nie jestem z tego dumna, ale nie było innego wyjścia. Kociaki są oswojone, nie chciały uciekać z hali. Przy burzeniu mogłyby zginać, a jeżeli nie, to zginęły by z głodu w zimie.

Jeden podobno nie ma oka.

Natomiast dorosłe "gdzieś się wyniosły". Tyle wiem. Podobno obok na halach huty Ferrum też dokarmiają, ale nie sterylizują :angryy:

Może uda mi się coś więcej dowiedzieć, nie mogę przeżyć, że one zostaną tak na lodzie.

Posted

Gratuluje skuteczności. Nie wyobrażam sobie co by było gdyby zostały same sobie. Tam czuły sie bezpiecznie, ale to się skończyło, budynek runie .... Moze za chwile "duże" wypłyną po jeść ..... :roll:

Posted

muszę się jakoś dowiedziec jak to z tym karmieniem na innych halach wygląda

dorosłe koty uciekną jak będą burzyć halę, ale młode niekoniecznie. U nas na Woli maluchy w ogóle się z hali nie ruszały. Nie ważne jaki hałas był. Tylko tutaj czuły się bezpieczne. Dlatego mogło się to dla małych żle skończyć.

A dorosłe muszą tam być karmione i wysterylizowane, może jakoś się da ludzi do tego przekonać.

Posted

Edukuj, zawsze coś po tym zostanie ....

Z innej beczki kopalnianej. Rózia na sterylkę umówiona. Dojrzała nam panna, w praniu pomaga, tzn. zachęca BARDZO czynnie do prania koców i kołder :diabloti:. No i ślicznie śpiewa :cool3:. W piątek jest TEN dzień.

Posted

psiama napisał(a):
Edukuj, zawsze coś po tym zostanie ....

Z innej beczki kopalnianej. Rózia na sterylkę umówiona. Dojrzała nam panna, w praniu pomaga, tzn. zachęca BARDZO czynnie do prania koców i kołder :diabloti:. No i ślicznie śpiewa :cool3:. W piątek jest TEN dzień.

Jak pomaga w praniu - to już na pewno ten czas. Trzymam kciuki w piątek :happy1:

Posted

balbinka79 napisał(a):
Kicia i Toffik bawią się w chowanego:

dla wyjaśnienia to Kicia jest z miotu "Kopalnianego"

Balbinka, te zdjęcia już były! Chcemy inne! :eviltong::diabloti: