Frotka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Psy Pani Zofii M. www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&id=2968&tponlineserwis=65b9e876c776cfaaa1449f9b3a6261c6 Kilkuletnie. Nieduże. Od początku stycznia pod opieką KTOZ w hotelach w Krakowie: 4 na Łużyckiej, 4 w Niepołomicach. Zaszczepione przeciw wściekliźnie i chorobom zakaźnym. Trzy suki po sterylizacji. Z każdym dniem ufniejsze. Jedzą już z ręki. Pamiętam te psy jeszcze z czasów gdy żyła ich opiekunka. Zawsze wykazywały się niebywałą inteligencją i dużym sprytem. Prosimy o pomoc w ogłoszeniach i zbiórkach. Dotychczasowe koszty wyniosły ponad 9.000 zł. Pokryte zostały w całości przez KTOZ. Kontakt w sprawie adopcji: 504 470 635 adopcje@gazeta.pl Konto do wpłat: Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami 80 1500 1487 1214 8000 9036 0000 koniecznie z dopiskiem "psy z Zakopanego" Dziękuję Foksi i Dżekusiowi za zdjęcia psów z hotelu w Niepołomicach. W budzie dwie suki - szara i ruda. Obie po sterylizacji. Na wybiegu dwa psy - czarny i szary. Niekastrowane. Quote
Frotka Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 One z natury są bardzo wystraszone, a tu dodatkowo bały się aparatu. To są specyficzne pieski :loveu:: Turyści boją się atakujących psów Ludzie za nimi nie przepadali a one nie pozostawały im dłużne. Często były obiektem ataków dlatego po śmierci Pani M. potrzebowały ponad dwóch miesięcy żeby wykazać pierwsze oznaki zaufania. Quote
Guest Elżbieta481 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 To miłe co piszesz,bo my chcielibyśmy być ich patronem:oops:zresztą tak jak wszystkich psów w tym naszym zwariowanym kraju..Bardzo boli,że po śmierci tej Pani zostały same.My wiemy,że nasze złote Krakusy są przy nich i dzięki Wam za to,ale to nie dom.. Podnosimy biedaki do góry!Szkoda,że wujek i ciocia tak daleko,bo przyjechalibyśmy i wygłaskali sieroty..Do góry kochane.. E/W Quote
Frotka Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Waldi jest patronem tych psów. Od czasu gdy straciły Panią M. pilnuje, żeby nie działa im się krzywda. :p Quote
Guest Elżbieta481 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Wymagana rejestracja: 1. www.allegro.pl 2. www.alegratka.pl / 1,22 zł za rok użytkowania – płatność sms / 3. www.eoferty.com.pl 4. www.gieldaogloszen.pl 5. www.kupsprzedaj.pl 6. www.adopcje.org 7. www.4lapy.pl 8. www.krakvet.pl / na forum / 9. www.ogloszenia.szukanie.pl 10. www.kokosy.pl 11. www.kupiepsa.pl 12. www.mojpupil.pl 13. www.aaaby.pl / min. 3,66 zł / ogłoszenie – płatność sms / 14. www.karusek.com.pl 15. www.novacash.pl 16. www.ogloszenia.24polska.pl 17. www.ogloszenia.adverts.pl 18. www.ogloszenia.moje.pl 19. www.ogloszenia.webd.pl 20. www.polskastrefa.eu 21. www.psy.pl 22. www.zwierzaki.org 23. www.zwierzeta.low.pl 24. www.ofertka.pl 25. www.czworonogi.eu 26. www.ogloszenia.web-marketing.pl 27. _________________________________________ 28. www.afisze.pl 29. www.drobny.com.pl 30. www.przygarnijzwierzaka.pl 31. www.spacerek.net 32. www.przygarnij.pl 33. www.nasipupile.pl 34. www.zoonet.pl 35. www.ogloszenia.vtele.info 36. www.dwukropek.pl 37. www.adin.pl 38. www.owi.pl 39. www.e-ogloszenia.pl 40. www.anonse.pl 41. www.zwierzeta.5aleja.pl 42. www.ogloszenia-drobne.com.pl 43. www.drobne.pl 44. www.isu.pl 45. www.proequo.pl/forum 46. www.swistak.pl / info jak w przypadku allegro / Bez rejestracji: 46. www.bono-polska.pl 47. www.ojej.pl 48. www.pajeczyna.pl 49. www.pineska.pl 50. www.animalia.pl 51. www.wegetarianie.pl 52. www.gielda.bai.pl 53. www.gumtree.pl 54. www.petworld.pl 55. www.vetmozga.com 56. www.autogielda.pl 57. www.ogloszenia.yellowpages.pl 58. www.se.com.pl 59. www.adopcjapsa.pl 60. www.emetro.pl 61. www.pupile.com 62. www.rozglos.net 63. www.anonseogloszenia.pl 64. www.najpewniej.pl 65. www.mammisia.pl 66. www.petsy.pl 67. www.vendito.pl 68. www.e-zwierzak.pl 69. www.twoje-ogloszenia.pl 70. www.poszukiwane.pl 71. www.adpedia.pl 72. www.ogloszenia.aleokazja.pl 73. www.olx.pl 74. www.szybko-sprzedam.pl 75. www.sprzedasz.pl 76. www.tablica.com 77. www.pchlitarg.info.pl 78. www.ogloszenia.infoweb.pl 79. www.neeon.pl Quote
Frotka Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Dzięki waldi481 :Rose: oraz Foksi i Dżekusiowi na psy udało się zebrać 700 zł. Dziękuję! Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Ruda to Alma ,popielata to Asia ,chlopaki to Arek i Amik . Wyslalm ogloszenie do krakowskiej to ktore bylo ostatnio. Suczki ,wyszly i jadly z reki ale jak zobaczyly aoparat zaraz schowaly sie do budy. Chlopaki natomiast uciekaly przed zrobieniem zdjec. Teraz bede w nipolomicach czesciej bo dojezdzam do parcy za Bochnie wiec wracajac bede wstepowala do psów:loveu: Quote
Guest Elżbieta481 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Te linki co podaliśmy na 1 stronie wątku-to jak się pewnie ten kto czyta domyślił-tam możnaby ogłosić te sieroty...Niestety-mimo starań nie wychodzi nam wstawianie zdjęć..Jesteśmy we wstawianiu zdjęć hmm.bardzo niezgrabni... Foksia i Dżekuś-czy Ty będziesz robić zdjęcia?Bo jakby tak to trzebaby wymyśleć jakiś tekst,żeby za serce chwycił..Na kogo kontakt? ------------------------------------------------- Oto proponowany tekst na allegro: Hej!to ja Alma..Człowieku-chcesz posłuchać mojej historii: wraz z innymi psami mieszkałam w domu mojej opiekunki p.Zofii.Było nam tak dobrze!Kochała nas,chroniła,zapewniając nam bezpieczeństwo uciekała przed złymi ludżmi.Było biednie,ale byłyśmy szczęśliwe..Nastała zima-było tak zimno..Zimno-czy wiesz jak może być zimno w mieszkaniu,by zamarzł człowiek?Nasza opiekunka odeszłąa,a nam świat zawalił się na głowę..Dom opustoszał i choć szukaliśmy jej-nikogo nie było..Co dałabym by znowu poczuć jej dłoń na swoim łbie czy zobaczyć jej twarz..Nie ma jej i nigdyjuż nie będzie..Na mojej drodze stanęli inni ludzie,,Oprócz tych,którym obojętny jest mój los poznałam i takich co chcą pomóc.. Jestem wysterylizowana,bo moi opiekunowie nie chcą mnożyć psiego nieszczęścia. Obecnie przebywam w hoteliku gdzie usiłują mnie przekonać,że ludzie mogą być dobrzy.Uczę się ufać i chcę zaufać!Może Tobie człowieku?Czy Twój dom będzie moim domem?Pomóż mi jeszcze raz pokochać,chcę stać się Twoim przyjacielem,obrońcą,powiernkiem.Nikomu nie zdradzę Twoich sekretów! Czekam na Ciebie-Alma ---------------------------- Na końcu trzebaby podać kontakt-nie zamieszczam w treści bo nie wiem jaki. Zaznaczamy,że pójdzie do adopcji po podpisaniu umowy adopcyjnej? Rozumie się,że jest to tekst wyjściowy. Jakby zdjęcia były to po 10-tym opłacimy wyróżnione allegro dla Allmy. E/W Quote
Frotka Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Tekst świetny. Dziękujemy! Kontakt w sprawie adopcji może do Foksi: 504 470 635 a mail do Was albo do mnie: adopcje@gazeta.pl Quote
Guest Elżbieta481 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Rozumiem,że czekamy na indywidualne zdjęcie Almy i wtedy Foksia wystawi Almie allegro?Foksia- zwrócę za wyróżnioną..Tekst masz.. To jak? Każdemu z tych psów opracujemy inne teksty-obiecujemy,tylko wystartujmy proszę.. Elżbieta Quote
Frotka Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Foksia chyba nie ma możliwości zrobienia Allegro. Musimy znaleźć kogoś innego. Quote
Guest Elżbieta481 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Witamy serdecznie na wątku tych biednych psów.Mam nadzieję,że zdjęcie i jakieś bliższe informacje nt.Almy się pojawią.Foksia ją sfotografuje chyba E/W Quote
_ogonek_ Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Frotka napisał(a):Foksia chyba nie ma możliwości zrobienia Allegro. Musimy znaleźć kogoś innego. Witam wpisuję się na wątek. Znam kilka osób które może zgodziłyby się wykonać allegro. Czy przyda Wam się ich pomoc? No ale żeby było fajne allegro przydałoby się więcej zdjęć Almy. A jakie tam są jeszcze psiaki? Bo na zdjęciu widzę dwa, nie rozróżniam który to Alma a który to ??? :oops:. Jeżeli on/ona również potrzebuje allegro mogę napisać tekst. Tylko: Potrzebuję informacji takich jak: Ile ma lat? Czy on/a jest przyjazny/a w stosunku do dzieci? Jak w ogóle zachowuje się wobec ludzi? Z takimi informacjami będę w stanie napisać - myślę - ładny tekst dla niej/go. No i oczywiście info dot. sterylki i szczepień, jeśli owe są. Quote
Frotka Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Witaj, O więcej zdjęć musimy poprosić Foksię albo Paulinę B. Alma i Asia są wysterylizowane i zaszczepione przeciw wściekliźnie i innym chorobom zakaźnym. Mają ok. 3 lat. Z każdym dniem są ufniejsze ale wymagają jeszcze pracy. Potrzebują czasu, żeby zaufać człowiekowi. Nie można liczyć na to, że przy pierwszym spotkaniu będą się cieszyć. Raczej trzeba nastawić się na powolne oswajanie. Najprawdopodobniej w nowym domu wszystko będzie je przerażać, nawet najbardziej naturalne sytaucje jak pogłaskanie czy wyjście na spacer. Quote
_ogonek_ Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Frotka napisał(a):Witaj, O więcej zdjęć musimy poprosić Foksię albo Paulinę B. Alma i Asia są wysterylizowane i zaszczepione przeciw wściekliźnie i innym chorobom zakaźnym. Mają ok. 3 lat. Z każdym dniem są ufniejsze ale wymagają jeszcze pracy. Potrzebują czasu, żeby zaufać człowiekowi. Nie można liczyć na to, że przy pierwszym spotkaniu będą się cieszyć. Raczej trzeba nastawić się na powolne oswajanie. Najprawdopodobniej w nowym domu wszystko będzie je przerażać, nawet najbardziej naturalne sytaucje jak pogłaskanie czy wyjście na spacer. Rozumiem i dziękuję za odp. tak więc będziemy czekać na zdjęcia ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Sory ale ostatnio nie mam czasu byc zadlugo na dogo i nie wiedzilam ze czekacie na nowe zdjecia. dzisiaj po pracy bylam w hoteliku ale nie mialm aparatu. Zrobie nastepnym razem ale alegro niestety odpada bo nigdy sie nie nauczylam. Ares wydawac by sie moglo najgrozniejszy pies obszczekal mnie w kojcu dosc agresywnie ale po wyjsciu z kojca njpierw poszczekal a, potem jako jedyny zjadl mi z reki .Oczywiscie Bozence jedza wszystkie z reki ,mnie sie jeszcze boja .Najcichsza jest Alam ,wogole na mnie nie ujada jak jest w kocju tylko ciekawie podchodzi.Mam nadzieje ze szybko mnie zaakceptuje bo jest naprawde ladna ,mala wiec mogla by szybko znalesc domek ,tylko musi sie mnie przestac bac zebym mogla ja zabrac do kundla.:loveu: Quote
_ogonek_ Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']Sory ale ostatnio nie mam czasu byc zadlugo na dogo i nie wiedzilam ze czekacie na nowe zdjecia. dzisiaj po pracy bylam w hoteliku ale nie mialm aparatu. Zrobie nastepnym razem ale alegro niestety odpada bo nigdy sie nie nauczylam. Ares wydawac by sie moglo najgrozniejszy pies obszczekal mnie w kojcu dosc agresywnie ale po wyjsciu z kojca njpierw poszczekal a, potem jako jedyny zjadl mi z reki .Oczywiscie Bozence jedza wszystkie z reki ,mnie sie jeszcze boja .Najcichsza jest Alam ,wogole na mnie nie ujada jak jest w kocju tylko ciekawie podchodzi.Mam nadzieje ze szybko mnie zaakceptuje bo jest naprawde ladna ,mala wiec mogla by szybko znalesc domek ,tylko musi sie mnie przestac bac zebym mogla ja zabrac do kundla.:loveu: Ty umieć nie musisz są na dogo dziewczyny które znają się na tym i robią charytatywnie ;) No to ja czekam na zdjęcia i hopnę... :multi: Quote
_ogonek_ Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Dziękować nie ma za co :-) Poszukam jeszcze na dogo kto mógłby zdjęcia porobić ;-) . Quote
Recommended Posts