Jump to content
Dogomania

Dianka ...9 kg psa...w nowym domu..:)))))

Recommended Posts

Posted

HURRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAA !!!

Pani była zapoznać się z Dianką i w sobotę jest umówiona na jej odbiór. Okazało się ,że Dianka jest prawie identyczna jak nieżyjąca poprzednia sunia. tylko ma krótsze łapki.

A ja chcę tutaj podziękować bardzo serdecznie pani Helenie z osiedlowego sklepu mięsnego ,dzięki której sunia będzie miała domek.

Chcę być przy przekazywaniu Dianki. poradźcie czy mam przygotować zrzeczenie się Dianki przez dotychczasową właścicielkę na nową właścicielkę? Jak powinno ono wyglądać?

Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

poradźcie czy mam przygotować zrzeczenie się Dianki przez dotychczasową właścicielkę na nową właścicielkę? Jak powinno ono wyglądać?

Myślę że umowa adopcyjna powinna wystarczyć moze z jakimś punkcikiem o zrzeczeniu

Posted

OŚWIADCZENIE O ZRZECZENIU SIĘ PSA
Ja niżej podpisany/a ……………………………………………………………………..
Zamieszkały/a ……………………………………………………………………………
Legitymujący/a się dowodem osobistym nr ……………………………………………..
Zrzekam się zwierzęcia, który stanowi moją własność:
Imię psa …………………..
Wiek psa …………………
Oświadczam, że w dniu ……………………………………..
przekazałem/am zwierzę ;

....................................
...................................
reprezentowaną przez ………………………………………
Oświadczam, że zrzekam się wszelkich roszczeń względem/w zwierzęcia na przyszłość.
Zrzekający/a oświadcza i gwarantuje, że:
1. Posiada nieograniczone prawo do zawarcia i wykonania Oświadczenia.
2. Żadne pozwolenie lub zatwierdzenie, czy też powiadomienie osoby trzeciej nie jest wymagane do zawarcia Oświadczenia przez Zrzekającego.
3. Prawo własności psa nie jest obciążone prawami osób trzecich.
Oświadczenie zostało sporządzone w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach .
……………………………………. ………………………………………
podpis osoby zrzekającej się psa podpis osoby reprezentującej

Znalazłam  pismo takiej treści ???  można coś zmienić? dopisać?.... ale ja bym jednak prosiła panią do podpisania ,takiego zrzeczenia( różnie może być!  jednak pani, dała się poznać jako osoba niekonkretna?! przynajmniej ja tak ją odebrałam! naprawdę nie chcę nikogo obrazić! tak tylko na wszelki!)

Poker :roza:

... i wstrzymuję oddech!!!!!

Posted

anica, dzięki za wzór zrzeczenia.Z pewnością go wykorzystam po małych przeróbkach.

A domek to małżeństwo ok.50. już bez dzieci.  Pani pracuje w gimnazjum ( nie jest nauczycielką).Zawsze mieli psy i chcieli adoptować teraz ze schroniska ,ale p.Helena miała refleks i poleciła Diankę. Przyszły DS mieszka niedaleko od obecnego.

Jak będę przy przekazaniu suni , to dowiem się o więcej szczegółów.

Posted

Nie ma za co! cieszę się ,że się przyda! czasem podpisanie takiego zrzeczenia już samo w sobie?!... zniechęca później do jakiś głupich pomysłów,ok2.gif

czyli domek... IDEALNY! to ja ... mocno zaciskamspoko.gif

Posted
55 minut temu, anica napisał:

Nie ma za co! cieszę się ,że się przyda! czasem podpisanie takiego zrzeczenia już samo w sobie?!... zniechęca później do jakiś głupich pomysłów,ok2.gif

czyli domek... IDEALNY! to ja ... mocno zaciskamspoko.gif

Dokładnie - jak pani to podpisze to potem nie powinna już nic kombinować.

Super wieści! :)

Posted
7 minut temu, Poker napisał:

Upewniłam się  czy sprawa jest aktualna.Jest, przygotowuję oświadczenie o zrzeczeniu się suni i adopcji.

Mam nadzieje, ze mala szybko przyzwyczai sie do nowych ludzi i nie bedzie bardzo tesknic :( 

Poker, bardzo , bardzo dziekuje,nie wiem jak mam sie odwdzieczyc...

Posted

Cieszę się bardzo,że Diana będzie miała domek i mam nadzieję,że już na zawsze.Ja też dziękuję Poker za pilotowanie adopcji Diany.Jeszcze troszeczkę poczekam i zlikwiduję ogłoszenia Dianki.

Posted

Dianka już poszła do swojego nowego domciu. Będzie miała bardzo dobrze. Nowa właścicielka jest bardzo fajna, a najważniejsze ,że rozumna. Dobrze,że dotychczasowa właścicielka ją oddała, bo Dianka mogła zakończyć swój żywot pod kołami samochodu na ruchliwej ulicy.

Jak wychodziłyśmy wszystkie 4 z domu, to stara właścicielka z radością w głosie powiedziała ,ze Dianka jest bardzo mądra i wie czego chce. Jak się uprze to i tak pójdzie swoją drogą. Zawsze chodziła sama , jak dała nogę, do matki pańci bardzo ruchliwymi ulicami .Nawet  ludzie mają problem z przejściem przez te ulice.

Ale jak zwężałam szelki wielkie jak dla słonia i wiszące kompletnie luźno na suni, to się burzyła ,że ją uduszę.

Nowa pani jest bardzo na miejscu. Popłakała się ze wzruszenia , bo Dianka tak bardzo jest podobna do jej poprzedniej suni. Będzie kupować jej karmę light, bo Dianka  jest jak paróweczka.

Za parę dni zadzwonię do DS.

Największy udział w znalezieniu domku ma pani Helena. Kochana kobieta. Ja tylko powiedziałam jej o sytuacji Dianki.

• Upvote 2
Posted

Dzwoniłam dziś do nowej pańci Dianki. Wszystko gra. Sunia była z pańciostwem na wsi , gdzie oczywiście wyperfumowała się w kocim gó..ie.Miała więc kąpiel, była bardzo grzeczna. Jest radosna , biega po podwórku , cieszy się na widok pańciostwa. Wygląda na to ,że nie przeżywała zmiany domu.

Dziś idzie do weta , bo nie ma żadnych szczepień oraz pokazać guzek, który pani wymacała z boku łapki.

Bardzo podoba mi się nowa właścicielka.

Posted

Ufff , 

Poker droga, a czy jest jakas adnotacja na temat sterylki? Ona byla kilka tyg. po adopcji umowiona na sterylke, pozniej jej stara wlascicielka byla u mojej mamy z Mala i mama mowila, ze miala blizne po sterylce... Jesli chodzi o guzek, to Dianka miala prawdopodobnie śruta od wiatrowki...juz w schronie go wymacalam , schroniskowa wetka stwierdzils, ze to cialo obce, prawdopodobnie śrut i przy sterylce mial byc wyciagniety... Dlatego teraz sie nad ta sterylka zastanawiam. Ten śrut byl chyba na lewej lapce, tak  wyzej , nad zgieciem.

Posted

Zapomniałam napisać.To nie śrut tylko tłuszczak jak podejrzewałam. W tym tygodniu zadzwonię do pańci.

Poprzednia pacia dzwoniła z podziękowaniem. Faktycznie jest poważnie chora.

• 1 month later...
Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Miałam informację ,że Dianka zakochana w nowych właścicielach z wielką wzajemnością.

Oby jak najwięcej, takich informacji!... witamina M... jak zwykle działamruga.gif