Bogusik Posted May 4, 2016 Author Posted May 4, 2016 13 godzin temu, szafirka napisał: O Rambiego jest zdecydowanie mniej zapytań, a jeśli już są to beznadziejne. Ludzie albo nie czytają ogłoszenia i po prostu dzwonią, a po rozmowie rezygnują, albo pytają takim np. smsem: "Akt? jak dow?" ja nie odpisałam na te kilka liter, to po tygodniu dostałam kolejnego: "Aktual. Rambi? Jak dowóz?" Odpisałam wtedy, ale zainteresowanemu za daleko do Nowej Soli. Wczoraj wieczorem dzwonił do mnie Pan, z którym ciężko mi się rozmawiało, ponieważ coś przerywało, mówił chaotycznie, ale Pana nie przeraziło to, że Rambi wrócił z adopcji (przecież ludzie są różni) i to, że Rambi dominuje warczeniem (powarczy i przestanie). Pan miał spanielkę kilkanaście lat, ale była chora i odeszła. Pan mieszka z żoną w Krakowie w kamienicy, koło której jest duże podwórko, mają suczkę kundelka wielkości spaniela. Od kilku dni Pan przygląda się ogłoszeniu o Rambim i zdecydował się zadzwonić i zapytać. Dla niego problemem jest transport i jego koszty. Powiedziałam, że przekażę te informacje osobom decyzyjnym i oddzwonię do niego. Napisałam do Bogusik prośbę, by zadzwoniła do Pana, aby go wyczuć, bo ja nie wiem, co myśleć. Na razie nic mi nie odpowiedziała. Haniu,dopiero teraz odczytałam Twoją wiadomość,bo jestem totalnie zajechana remontem.Na szczęście już bliżej końca, niż dalej i będę miała więcej czasu.... Jutro dzwonię do Pana z Krakowa i napiszę o moich odczuciach Quote
szafirka Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Rambi pił z nami poranną kawkę na słoneczku i był zadowolony, że jesteśmy, nie rozdzielał, nie był zazdrosny - po prostu był :) Quote
elik Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Jak ślicznie Rambi wygląda :) Miałam dzisiaj telefon o spaniela. Pan miał łagodną spanielkę, która odeszła. Poleciłam Waszego psiaczka, ale uprzedziłam o jego zachowaniach i że wymaga opiekuna o silnej osobowości. Zapytał czy mówię o Rambim. Gdy potwierdziłam, powiedział, że rozmawiał w jego sprawie i że z powodu dużej odległości adopcja nie jest możliwa. Dałam mu telefon do fundacji Kastor, która zajmowała się kiedyś adopcjami spanieli. Może jakiś psiak znajdzie dom. Quote
Tola Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 GDzieś tam ten jedyny dom dla spanielka na pewno jest, tylko jeszcze nie dzwoni.... Quote
Bogusik Posted May 5, 2016 Author Posted May 5, 2016 4 godziny temu, elik napisał: Jak ślicznie Rambi wygląda :) Miałam dzisiaj telefon o spaniela. Pan miał łagodną spanielkę, która odeszła. Poleciłam Waszego psiaczka, ale uprzedziłam o jego zachowaniach i że wymaga opiekuna o silnej osobowości. Zapytał czy mówię o Rambim. Gdy potwierdziłam, powiedział, że rozmawiał w jego sprawie i że z powodu dużej odległości adopcja nie jest możliwa. Dałam mu telefon do fundacji Kastor, która zajmowała się kiedyś adopcjami spanieli. Może jakiś psiak znajdzie dom. Jestem po rozmowie z Panem i wspominał,że właśnie rozmawiał z osobą,która poleciła mu Rambiego :) Odniosłam bardzo dobre wrażenie i uważam,że Pan poradził by sobie z "wadami" Rambiego.W ich domu od zawsze były psy i z różnymi problemami i charakterem.Kazdy z nich doczekał sędziwego wieku i był odpowiednio zaopiekowany.Na pytanie dlaczego właśnie Rambi? Pan odpowiedział,że ma śliczne zdjęcia w ogłoszeniu,a tak na poważnie,to miał spanielkę i chciałby chętnie właśnie tą rasę.Sunia miała raka na listwie mlecznej i była operowana.Odeszła po 7 latach po operacji.Opowiedziałam Panu dlaczego Rambi wrócił z adopcji i Pan zapytał się po jakim czasie?Gdy usłyszał,że po 2 tygodniach,to był bardzo zaskoczony i zdziwiony,że w tak krótkim czasie ludzie oczekiwali ideału.Pies musi dostać tyle czasu ile potrzebuje na to by przyjąć warunki panujące w domu.Oczywiście nie używając przemocy ale odpowiedniego tonu i reakcji. Pan zgadza się na wizytę p/a i po/a jak również na podpisanie umowy.Jedyną przeszkodą jest transport bo Pan nie ma możliwości odbioru Rambiego dlatego dzisiaj córka wyszukała jakiegoś psa i miała jechać go oglądnąć.Pan będzie z nią rozmawiał i ma dać znać Hani,jaką podejmą decyzję i jeżeli będzie na tak,to my będziemy organizować wizytę,jak również transport. Jeżeli nie Rambi,a inny piesek trafi do tego domu,to będzie miał fajnego i odpowiedzialnego Pana.Z Panią nie rozmawiałam,więc nic o niej nie mogę powiedzieć Quote
Anula Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 To w takim razie czekamy na decyzję Pana. Chciałam edytować tekst no i moderator wywalił ogłoszenia Rambi.Pozostało jedno na Wrocław. Usunięte przez moderatora Data Tytuł Cena Odpowiedzi Od: dzisiaj Do: dzisiaj Spaniel czeka na dom. ID 228518065 podgląd usuń z listy moich ogłoszeń Za darmo 0 Ogłoszenie usunięte przez moderatora » Zobacz powód Od: dzisiaj Do: dzisiaj Spaniel - Rambi szuka odpowiedzialnego d... ID 209948133 podgląd usuń z listy moich ogłoszeń Za darmo 0 Ogłoszenie usunięte przez moderatora » Zobacz powód Od: 23 kwi Do: 25 kwi Spaniel-Rambi szuka domu. ID 219400805 podgląd usuń z listy moich ogłoszeń Za darmo 3 Ogłoszenie usunięte przez moderatora » Zobacz powód Quote
Poker Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Pan nie odezwał się ? Szkoda. Bogusik, a mówiłaś panu ,że pomożemy w transporcie. Quote
Bogusik Posted May 7, 2016 Author Posted May 7, 2016 11 godzin temu, Poker napisał: Pan nie odezwał się ? Szkoda. Bogusik, a mówiłaś panu ,że pomożemy w transporcie. Na to wygląda,że Pan się nie odezwał bo Hania miała mi dać znać.Powiedziałam Panu,że transport zorganizujemy,jak tylko Pan potwierdzi adopcję Rambi.Na to wygląda,że jednak zaadoptowali tego,którego znalazła córka.Szkoda bo Pan w rozmowie trochę mi przypominał Pana Lonieczki... Quote
Poker Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Szkoda, a z drugiej strony można się domyślać ,że pan chciał po prostu psa ,a nie akurat Rambusia. Quote
Bogusik Posted May 7, 2016 Author Posted May 7, 2016 Pan chciał Rambi ale nie mógł sam decydować,ponieważ decyzja należała do całej Rodziny.Powiedział mi,że córka ma też w tej adopcji swój udział.Państwo są na emeryturze i dobrze,że tak poważne decyzje ustalają jeszcze z nią Quote
Bogusik Posted May 7, 2016 Author Posted May 7, 2016 Kochani,rozmawiałam z Hanią i jednak Pan dzisiaj zadzwonił z wiadomością,że po rodzinnej naradzie zdecydowali się adoptować Rambi :) Szukamy więc kogoś do przeprowadzenia wizyty p/a i w przyszły weekend TZ Hani mógłby go zawieźć Quote
elik Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 40 minut temu, Bogusik napisał: Kochani,rozmawiałam z Hanią i jednak Pan dzisiaj zadzwonił z wiadomością,że po rodzinnej naradzie zdecydowali się adoptować Rambi :) Szukamy więc kogoś do przeprowadzenia wizyty p/a i w przyszły weekend TZ Hani mógłby go zawieźć Czy pan podał już dokładny adres ? Quote
Bogusik Posted May 7, 2016 Author Posted May 7, 2016 Już rozmawiałam z elik i zgodziła się przeprowadzić wizytę p/a.Numer kontaktowy wysłałam na pw.Elu,bardzo dziękujemy! :) 1 Quote
elik Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 3 godziny temu, Bogusik napisał: Już rozmawiałam z elik i zgodziła się przeprowadzić wizytę p/a.Numer kontaktowy wysłałam na pw.Elu,bardzo dziękujemy! :) Całą przyjemność po mojej stronie :) Jutro zadzwoni i umówię się na poniedziałek lub wtorek. Quote
Bogusik Posted May 7, 2016 Author Posted May 7, 2016 1 minutę temu, elik napisał: Całą przyjemność po mojej stronie :) Jutro zadzwoni i umówię się na poniedziałek lub wtorek. Dziękuję!Będziemy czekać na info. :) Quote
elik Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Teraz, Bogusik napisał: Dziękuję!Będziemy czekać na info. :) Zdam relację po powrocie :) Quote
Bogusik Posted May 7, 2016 Author Posted May 7, 2016 2 minuty temu, elik napisał: Zdam relację po powrocie :) Kochana,ale przed relacją z wizyty,napiszesz nam chyba na kiedy będzie umówiona? Bo my tu poumieramy z niewiedzy... :) 1 minutę temu, Poker napisał: Ojej, ojej, Rambuś dostał szansę. Dostał szansę nasz Rambi i miejmy nadzieję,że tym razem będzie to już jego domek na zawsze Quote
elik Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Teraz, Bogusik napisał: Kochana,ale przed relacją z wizyty,napiszesz nam chyba na kiedy będzie umówiona? Bo my tu poumieramy z niewiedzy... :) Dostał szansę nasz Rambi i miejmy nadzieję,że tym razem będzie to już jego domek na zawsze To oczywista oczywistość :) Teraz, Bogusik napisał: ... Dostał szansę nasz Rambi i miejmy nadzieję,że tym razem będzie to już jego domek na zawsze Też mam taką nadzieję :) Quote
Tola Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 22 godzin temu, elik napisał: To oczywista oczywistość :) Też mam taką nadzieję :) I ja też! Trzymam kciuki! Quote
rozi Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Mnie się wydaje, że trafi kosa na kamień, powinno być dobrze. Quote
Bogusik Posted May 8, 2016 Author Posted May 8, 2016 elik nic nie napisała,więc nie wiadomo czy wizyta umówiona...? Quote
elik Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 12 godzin temu, Bogusik napisał: elik nic nie napisała,więc nie wiadomo czy wizyta umówiona...? Bogusiu kochana dzień zawsze zaczynamy spacerkiem z psami, potem śniadanie i prace domowe i dopiero potem mogę usiąść do kompa, co niniejszym uczyniłam :) Jesteśmy umówieni na jutro około godz. 15-tej. Ale nie spodziewajcie się relacji już o 16-tej, bo o 16 to może dopiero wyjdę od Pana :) Będę miała do domu jakąś godzinę drogi (dwa tramwaje) więc najwcześniej mogę dać głos około godz. 17:30 :) Trzymamy kciuki, żeby to był ten DOM. Czuję ogromny ciężar odpowiedzialności, jaka na mnie spoczywa Quote
Bogusik Posted May 9, 2016 Author Posted May 9, 2016 Dziękujemy Elu :) i mocnooooo zaciskamy kciuki za jutrzejszą wizytę! Odpowiedzialność jest ale ja mam jakieś przeczucie,że ta wizyta to tylko formalność.Z mojej rozmowy z Panem wywnioskowałam,że doskonale powinien poradzić sobie z "charakternym" Rambusiem i odpowiednio go "ustawić" w domowej hierarchii.Ma bardzo duże doświadczenie z psami, bo o ile pamiętam,to w domu był szpic,dwa dobermany,spaniel i wszystkie doczekały swojego końca u Państwa Quote
Recommended Posts