Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już ładnych parę lat temu jechałam na szkolenie do Warszawy intercity i durna zamiast poprosić o sok- wybrałam gorącą kawę. Wagon tak trzęsło podczas jazdy, że myślałam że obleję siebie i współtowarzyszy wrzątkiem :) Co do pierwszej klasy, to jestem w szoku. Kiedyś tak pięknie nie było( jestem córką maszynisty i miałam darmową pierwsza klasę i nigdy mi jeść nie dali heheh)

• Upvote 1
Posted

ja mam koleżanke, ktorej mama pracowała w PKP wiem, że do 18 roku życia koleżanka miała zniżki... za przejazdy płaciła tylko 20% ceny.. i np. ze szczecina do ktowic placiła cos ok 15 zl... a np. z rybnika do katowic całe 1.50zl :) 

Posted

No to nieźle :P Ja jak byłam w liceum to miałam 37% zniżki, a teraz jak się nie uczę to muszę płacić całość :P Ale jak kupiłam bilety 3 tygodnie przed wyjazdem to nie było bardzo drogo :)

Moja kuzynka jest teraz w klasie maturalnej i namawiam ją na Poznań :D Nie wiem czy się uda, bo ma bliżej Warszawę, Lublin.. no zobaczymy :D

Posted
O 4.04.2016o23:07, jolkablaszczyk napisał:

ja mam koleżanke, ktorej mama pracowała w PKP wiem, że do 18 roku życia koleżanka miała zniżki... za przejazdy płaciła tylko 20% ceny.. i np. ze szczecina do ktowic placiła cos ok 15 zl... a np. z rybnika do katowic całe 1.50zl :) 

kiedyś było 80 procent zniżki, potem całkiem za darmo (pro forma opłata za znaczek do takiej czarnej legitymacji), w ogóle lekarze zakładowi, część leków za darmo, wczasy zakładowe, paczki mikołajowe dla dzieci, kolonie ech.... to były czasy (i deputat na opał hehe)

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted
24 minut temu, Ania :) napisał:

Ile on ma miesięcy ? 

11 :P

20 minut temu, jolkablaszczyk napisał:

sierść mu sie wydłużyła czy mi sie wydaje? 

Trochę się wydłużyła ;)

• Upvote 1
Posted

klaki91, jeszcze nie wiem, bo nie mam grafiku na maj i nie wiem czy będę pracowała drugiego :P

Magda, nie tylko Edi ma w maju urodziny - moja kotka i mój ukochany również :D I to jeszcze przed moją wypłatą :D

Posted
15 godzin temu, majoka napisał:

spod byka na Ciebie patrzy, co mu zrobiłaś ??? :P

On nie patrzy na mnie, cały skupiony jest na wąchaniu biletomatu :P

W ogóle zrobienie mu ładnego zdjęcia podczas spaceru jest praktycznie niemożliwe :P No chyba, ze ktoś jeszcze idzie z nami :P

Posted
O 22.04.2016o08:30, Paulina94 napisał:

klaki91, jeszcze nie wiem, bo nie mam grafiku na maj i nie wiem czy będę pracowała drugiego :P

to jak będziecie mieć czas to daj znać, my będziemy blisko Kampusu UAM od 1 do 3 maja :)

Posted

Daleko, 13 km ode mnie :P Ja z Edim tam nie dam rady podjechać (bo to straszny boi-dudek), ale jakbyś chciała wpaść na przeciwną stronę miasta to zapraszam :) 2 maja pracuję, także musimy zostać w Poznaniu :P

Posted

Hej

Witam się.Ed jest cudny.A piegi to juz najlepsze ;)

Ja jak zawsze i wszędzie czekam  na więcej zdjęć

A jak Wy z Poznania to może kiedyś w jakieś wakacje się spotkamy :)

Posted
43 minut temu, Paulina94 napisał:

A swoją drogą to nie wiedziałam, że aż tyle osób z dogo bywa w Poznaniu :D

Paulina, korzystaj z tego ;) Bo ja, to przez tą moją migrację nie mam tak dobrze :(