Patikujek Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 16 godzin temu, Paulina94 napisał: A jaki masz :) ? KLIK 1 Quote
Oscar Patric Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 5 minut temu, Patikujek napisał: KLIK Fajny :) 1 Quote
Chesti Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 11 godzin temu, *Magda* napisał: Jakby doliczyć TŻta, to masz czwórkę :D ahahaha wolałam tego nie pisać jakby czasem miał przeczytać :P Quote
Paulina94 Posted November 9, 2016 Author Posted November 9, 2016 21 godzin temu, Maghda napisał: Trochę zmienię temat :) Paulina, czy sierść Ediego jest uciążliwa w pielęgnacji? Sypie się z niego bardzo, czy nie jest tak źle? Sierść Ediego jest uciążliwa w pielęgnacji, ale nie pod względem linienia, bo linieje akurat umiarkowanie (na pewno mniej niż moja kotka :P). Uciążliwa jest dlatego, że muszę go trymować, przycinać, sierść mu ciągle rośnie i się kręci :/ Najgorzej po spacerze w deszczu - wygląda bardziej jak pudel niż spaniel. Nie jest taki ładny jak te wystawowe, ale skoro go nie wystawiam to nie inwestuję w psiego fryzjera :P Quote
Maghda Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Paulina, z tego co wiem, nie należy maszynką strzyc sierści spaniela, prawda? Sierść wtedy odrasta już zupełnie inna. Masz może jakieś zdjęcie Ediego po spacerze w deszczu? :) (Dobrze mimo wszystko, że nie linieje bardzo). Quote
Paulina94 Posted November 11, 2016 Author Posted November 11, 2016 Cześć ;) Maghda, po części to prawda :P Z tego co wiem można strzyc maszynką spaniela, ale tylko na głowie i do połowy uszy, resztę się trymuje i przycina nożyczkami. Nie mam zdjęcia Ediego po deszczu, ale jak będę miała okazję to mu zrobię i wstawię ;) W końcu udało mi się kupić kurtkę zimową, czapkę i komin :P Czas najwyższy - co prawda w Poznaniu śniegu nie ma, ale jest już zimno :P Quote
Oscar Patric Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 7 godzin temu, Paulina94 napisał: Cześć ;) Maghda, po części to prawda :P Z tego co wiem można strzyc maszynką spaniela, ale tylko na głowie i do połowy uszy, resztę się trymuje i przycina nożyczkami. Nie mam zdjęcia Ediego po deszczu, ale jak będę miała okazję to mu zrobię i wstawię ;) W końcu udało mi się kupić kurtkę zimową, czapkę i komin :P Czas najwyższy - co prawda w Poznaniu śniegu nie ma, ale jest już zimno :P jak możesz to zrób fotkę chętnie zobaczę :) Quote
Patikujek Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 Każdego psa który posiada szorstki lub półszorstki włos nie powinno się strzyc maszynką. to sprawia, że włos staje się bardziej miękki i zaczyna się puszyć. potem już ciężko wrócić do poprzedniego stanu jeżeli to w ogóle możliwe Quote
mar....ka Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 i w tym momencie cieszę się,że mam "łysego" boksera :P Quote
Paulina94 Posted November 11, 2016 Author Posted November 11, 2016 3 godziny temu, Oscar Patric napisał: jak możesz to zrób fotkę chętnie zobaczę :) Mokrego Ediego czy moich zimowych zakupów :P ? Za każdym razem jak muszę trymować i przycinać Ediego obiecuję sobie, że to mój ostatni długowłosy pies :D Umówiłam się na konsultację w sprawie tatuażu na czwartek :P Quote
Patikujek Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 22 minut temu, Ania :) napisał: O super :D i jaki wzor wybralas ? Właśnie, hmmm? Quote
Paulina94 Posted November 11, 2016 Author Posted November 11, 2016 Chcę sam napis "Follow your heart" pod obojczykiem :) Musze tylko wybrać jakąś ładną czcionkę, pewnie na konsultacji mi coś doradzą, na pewno mają jakieś swoje wzory :P Chciałam jeszcze jakiś dodatek do napisu, podobają mi się np. jaskółki, ale nie mają nic wspólnego z tekstem, a serduszek nie chcę robić :P Najwyżej jaskółka będzie kiedyś gdzieś indziej :D Quote
Ania :) Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 Kiedyś jakaś stronę znalazłam właśnie z czcionkami na tatuaż :) fajna była. teraz nie mogę znaleźć jej.. Quote
Paulina94 Posted November 11, 2016 Author Posted November 11, 2016 A Ty jak myślisz o drugim tatuażu to w którym miejscu :P ? Quote
*Magda* Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 Pochwal się jak już zrobisz ;) Może wtedy zrobię sobie trzeci :D Quote
Ania :) Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 8 minut temu, Paulina94 napisał: A Ty jak myślisz o drugim tatuażu to w którym miejscu :P ? No właśnie z tym mam problem bo nie bardzo wiem :p gdzieś na ręce (tej samej) bym chciała , ale nie mam jeszcze wzoru tak na 100% wybranego , więc też trudno miejsce określić :) Quote
Maghda Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 3 godziny temu, Paulina94 napisał: Za każdym razem jak muszę trymować i przycinać Ediego obiecuję sobie, że to mój ostatni długowłosy pies :D Właśnie ta długa sierść sprawia, że mocno się zastanawiam, czy na pewno chcę springera :) Mam teraz mieszańca spaniela, z krótką sierścią - i on jest idealny, ale drugiego takiego nie znajdę ;) Quote
Oscar Patric Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 21 godzin temu, Paulina94 napisał: Mokrego Ediego czy moich zimowych zakupów :P ? Za każdym razem jak muszę trymować i przycinać Ediego obiecuję sobie, że to mój ostatni długowłosy pies :D Umówiłam się na konsultację w sprawie tatuażu na czwartek :P w sumie tego i tego,lubię zdjęcia oglądć,a Edii jest śliczniutki :) Quote
Paulina94 Posted November 12, 2016 Author Posted November 12, 2016 22 godzin temu, *Magda* napisał: Pochwal się jak już zrobisz ;) Może wtedy zrobię sobie trzeci :D W czwartek tylko konsultacja, na tatuaż w tym studiu podobno długo się czeka. Ale na pewno się pochwalę :D 22 godzin temu, Ania :) napisał: No właśnie z tym mam problem bo nie bardzo wiem :p gdzieś na ręce (tej samej) bym chciała , ale nie mam jeszcze wzoru tak na 100% wybranego , więc też trudno miejsce określić :) Ja już mam wybrany następny :D Też napis, ale jest za długi, żeby walnąć go na obojczyk - to tak raczej na drugi tatuaż, na przedramię :P No i ze 3 małe jaskółki ;) Ogólnie fajnie dla mnie wygląda napis i jakiś mały wzorek :P Ale najpierw zobaczę czy nie zemdleję przy tym pierwszym tatuażu ;D 2 godziny temu, Oscar Patric napisał: w sumie tego i tego,lubię zdjęcia oglądć,a Edii jest śliczniutki :) Okej, zdjęcie mokrego psa zrobię jak będzie padało, a tu ja i moje zimowe zakupy :P Quote
mar....ka Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 Paulina wyglądasz na 15 lat !!!! Zakupy super- śliczna parka :) Quote
Patikujek Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 Też tak pomyślałam, że to jakaś 15 pozuje :) Quote
Recommended Posts