Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
11 godzin temu, *Magda* napisał:

Jakby doliczyć TŻta, to masz czwórkę :D

ahahaha wolałam tego nie pisać jakby czasem miał przeczytać :P

Posted
21 godzin temu, Maghda napisał:

Trochę zmienię temat :) Paulina, czy sierść Ediego jest uciążliwa w pielęgnacji? Sypie się z niego bardzo, czy nie jest tak źle?

Sierść Ediego jest uciążliwa w pielęgnacji, ale nie pod względem linienia, bo linieje akurat umiarkowanie (na pewno mniej niż moja kotka :P). Uciążliwa jest dlatego, że muszę go trymować, przycinać, sierść mu ciągle rośnie i się kręci :/ Najgorzej po spacerze w deszczu - wygląda bardziej jak pudel niż spaniel. Nie jest taki ładny jak te wystawowe, ale skoro go nie wystawiam to nie inwestuję w psiego fryzjera :P

Posted

Paulina, z tego co wiem, nie należy maszynką strzyc sierści spaniela, prawda? Sierść wtedy odrasta już zupełnie inna.

Masz może jakieś zdjęcie Ediego po spacerze w deszczu? :) (Dobrze mimo wszystko, że nie linieje bardzo).

Posted

Cześć ;)

Maghda, po części to prawda :P Z tego co wiem można strzyc maszynką spaniela, ale tylko na głowie i do połowy uszy, resztę się trymuje i przycina nożyczkami. Nie mam zdjęcia Ediego po deszczu, ale jak będę miała okazję to mu zrobię i wstawię ;)

W końcu udało mi się kupić kurtkę zimową, czapkę i komin :P Czas najwyższy - co prawda w Poznaniu śniegu nie ma, ale jest już zimno :P

Posted
7 godzin temu, Paulina94 napisał:

Cześć ;)

Maghda, po części to prawda :P Z tego co wiem można strzyc maszynką spaniela, ale tylko na głowie i do połowy uszy, resztę się trymuje i przycina nożyczkami. Nie mam zdjęcia Ediego po deszczu, ale jak będę miała okazję to mu zrobię i wstawię ;)

W końcu udało mi się kupić kurtkę zimową, czapkę i komin :P Czas najwyższy - co prawda w Poznaniu śniegu nie ma, ale jest już zimno :P

jak możesz to zrób fotkę chętnie zobaczę :)

Posted

Każdego psa który posiada szorstki lub półszorstki włos nie powinno się strzyc maszynką.  to sprawia, że włos staje się bardziej miękki i zaczyna się puszyć. potem już ciężko wrócić do poprzedniego stanu jeżeli to w ogóle możliwe 

Posted
3 godziny temu, Oscar Patric napisał:

jak możesz to zrób fotkę chętnie zobaczę :)

Mokrego Ediego czy moich zimowych zakupów :P ?

Za każdym razem jak muszę trymować i przycinać Ediego obiecuję sobie, że to mój ostatni długowłosy pies :D

Umówiłam się na konsultację w sprawie tatuażu na czwartek :P

Posted

Chcę sam napis "Follow your heart" pod obojczykiem :) Musze tylko wybrać jakąś ładną czcionkę, pewnie na konsultacji mi coś doradzą, na pewno mają jakieś swoje wzory :P
Chciałam jeszcze jakiś dodatek do napisu, podobają mi się np. jaskółki, ale nie mają nic wspólnego z tekstem, a serduszek nie chcę robić :P Najwyżej jaskółka będzie kiedyś gdzieś indziej :D

Posted
8 minut temu, Paulina94 napisał:

A Ty jak myślisz o drugim tatuażu to w którym miejscu :P ?

No właśnie z tym mam problem bo nie bardzo wiem :p gdzieś na ręce (tej samej) bym chciała , ale nie mam jeszcze wzoru tak na 100% wybranego , więc też trudno miejsce określić :) 

Posted
3 godziny temu, Paulina94 napisał:

Za każdym razem jak muszę trymować i przycinać Ediego obiecuję sobie, że to mój ostatni długowłosy pies :D

Właśnie ta długa sierść sprawia, że mocno się zastanawiam, czy na pewno chcę springera :) Mam teraz mieszańca spaniela, z krótką sierścią - i on jest idealny, ale drugiego takiego nie znajdę ;)

Posted
21 godzin temu, Paulina94 napisał:

Mokrego Ediego czy moich zimowych zakupów :P ?

Umówiłam się na konsultację w sprawie tatuażu na czwartek :P

w sumie tego i tego,lubię zdjęcia oglądć,a Edii jest śliczniutki :)

Posted
22 godzin temu, *Magda* napisał:

Pochwal się jak już zrobisz ;) Może wtedy zrobię sobie trzeci :D

W czwartek tylko konsultacja, na tatuaż w tym studiu podobno długo się czeka. Ale na pewno się pochwalę :D

22 godzin temu, Ania :) napisał:

No właśnie z tym mam problem bo nie bardzo wiem :p gdzieś na ręce (tej samej) bym chciała , ale nie mam jeszcze wzoru tak na 100% wybranego , więc też trudno miejsce określić :) 

Ja już mam wybrany następny :D Też napis, ale jest za długi, żeby walnąć go na obojczyk - to tak raczej na drugi tatuaż, na przedramię :P No i ze 3 małe jaskółki ;) Ogólnie fajnie dla mnie wygląda napis i jakiś mały wzorek :P Ale najpierw zobaczę czy nie zemdleję przy tym pierwszym tatuażu ;D

2 godziny temu, Oscar Patric napisał:

w sumie tego i tego,lubię zdjęcia oglądć,a Edii jest śliczniutki :)

Okej, zdjęcie mokrego psa zrobię jak będzie padało, a tu ja i moje zimowe zakupy :P

20161109_115543.jpg