Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, Patikujek napisał:

No u mnie cieczka ma się pojawić w każdej chwili. Planowo powinna być w połowie października, ale wiadomo, że to różnie bywa :) Także szczeniaka jak wszystko pójdzie dobrze spodziewam się koło marca :)

Teriery górą!

Jeśli chodzi o wyżlicę to coś mi świta, ale gdzięs tam z tyłu.

A jaki miałaś nick?

"luthien" później "Mi." . zmieniałam kilkakrotnie no ale prosze Cie to bylo 10 lat temu haha nawet mi się nie śni, że mogłabyś kojarzyć

4 minuty temu, mar....ka napisał:

a z manchester terrierem nigdy nie maiłam do czynienia, nic nie wiem o tej rasie- muszę poczytać

ja widziałam dwa ETT na wystawie międzynarodowej. pamiętam, że mimimo iż mam całą encyklopedię ras w głowie musiałam zapytać co to za rasa. poczytałam i charakter - ideał. teraz tylko wybór czy mniejsza czy większa wersja.. czy uszy jak u rexia czy stojące;))) 

Posted
7 minut temu, alexmultipass napisał:

"luthien" później "Mi." . zmieniałam kilkakrotnie no ale prosze Cie to bylo 10 lat temu haha nawet mi się nie śni, że mogłabyś kojarzyć

Luthien mi się kojaży, ale tak, żeby poznać to w życiu to fakt. No ale to z 10 lat będzie....

Posted

Ja będę na pewno, gdzieś będę musiała terierowe adhd odreagować :P

2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

To ja się przyznam, że prędzej bym się zabila niż zdecydowała na terriera :D

Ja też nie na każdego bym się zdecydowała, ale te akurat poznałam w kilku egzemplarzach u różnych ludzi i faktycznie są z terierów chyba najspokojniejsze i najchętniej z człowiekiem pracują :) No ale się przekonam w przyszłości :P

Posted
Teraz, Patikujek napisał:

Ja też nie na każdego bym się zdecydowała, ale te akurat poznałam w kilku egzemplarzach u różnych ludzi i faktycznie są z terierów chyba najspokojniejsze i najchętniej z człowiekiem pracują :) No ale się przekonam w przyszłości :P

Życze powodzenia i koniecznie załóż swojemu psiakowi galerię, jak już go będziesz mieć :p Chętnie będę obserwowała, jak się rozwija brzdąc.

Posted
4 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Życze powodzenia i koniecznie załóż swojemu psiakowi galerię, jak już go będziesz mieć :p Chętnie będę obserwowała, jak się rozwija brzdąc.

Zapraszam już teraz, pewnie podepnę zdjęcia szczyla pod galerię mojego poprzedniego psiaka - Baksymilianowo się zwała

Posted
10 minut temu, Tyś(ka) napisał:

To ja się przyznam, że prędzej bym się zabila niż zdecydowała na terriera :D

dlaczego? też nie jestem fanką tego charakteru ale podobno manchestery to teriery tylko z nazwy bo i nie z wyglądu.. takie dziwne połączenie charta z terierem ale łatwe w prowadzeniu, nie mają tej ogromej upartości, zacięcia:) dostosowują się do każdego trybu życia, jak bieganie to super, jak leżenie na kanapie przez cala zime tez super

Posted
14 minut temu, Patikujek napisał:

Zapraszam już teraz, pewnie podepnę zdjęcia szczyla pod galerię mojego poprzedniego psiaka - Baksymilianowo się zwała

Zarzuć linkiem, proszę:)

14 minut temu, alexmultipass napisał:

dlaczego? też nie jestem fanką tego charakteru ale podobno manchestery to teriery tylko z nazwy bo i nie z wyglądu.. takie dziwne połączenie charta z terierem ale łatwe w prowadzeniu, nie mają tej ogromej upartości, zacięcia:) dostosowują się do każdego trybu życia, jak bieganie to super, jak leżenie na kanapie przez cala zime tez super

Nie wgłębiałam się w manchestery, bo wystarczyło mi słowo terier. :D

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Zarzuć linkiem, proszę:)

Twe życzenie jest dla mnie rozkazem :P 

Niestety Baks za TM od września więc u mnie cisza już od dawna

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Rili? :(
A ja się cieszyłam już, że szelciak :(

rili. Jednak co terrier, to terrier. ;) jeszcze mudik mi się plącze gdzies.. jednak terrier number one :D ale tajemnicą niech będzie który ;) 

Posted

Hej hej!

Wracam, bo widzę, ze tak tęsknicie, że aż Ania na fejsie do mnie pisze :D

Już się tłumaczę, czemu mnie nie było :P Najpierw problemy w pracy, nie miałam głowy, żeby tu zaglądać... Potem zmiana miejsca pracy - tzn sklep ten sam, ale inna galeria. Sklep dopiero miał się otwierać, więc musiałam przejść przez zatowarowanie - trzeba było wszystko przyjąć, zabezpieczyć, ocenować, wystawić, ułożyć. Pracowaliśmy przez 2 tygodnie codziennie po 12h, plus jeszcze dojazd, w tym czasie mieliśmy tylko 2 dni wolnego :P Ale sklep już się otworzył, jestem zadowolona, że się przeniosłam :)

Teraz już będę tutaj częściej :)

Jeszcze mały bonus - kilka zdjęć Ediego :P Wiem, skromnie (zwłaszcza jak ktoś tu trafił po obejrzeniu galerii Hiro i Maszy :D), ale naprawdę nie miałam kiedy robić zwierzakom zdjęć :)

20160910_153525.jpg

20160910_153540.jpg

20161018_122637.jpg

Posted

Piękny Edi! Jesień pasuje wszystkim (pod warunkiem, że słoneczna)

A Tobie wierzę, żę sił nie miałaś przy takim natężeniu pracy, jednak najważniejsze, że wreszcie dotarłaś. Jak widać próbujemy dogo rozbudzić, ale nie martw się pod twoją nieobecność będziemy się za ciebie wypowiadać XD

A teraz nadrabiaj zaległości jak już jesteś :D