Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc chciałabym kupić psu na lato jakąś długą linkę bo czasem nie mam warunków by ją spuścić ze smyczy. A że jest to duży pies [DONek] i czasem zdarzy jej się pociągnąć obawiam się, że taka zwykła cienka linka dla psa nie wystarczy. Więc pomyślałam o lonży dla konia :evil_lol: Nie jest ona droga, i juz sobie wypatrzyłam nawet jedną, odpowiadającą mi szerokością [25mm] i długością [8 albo 10m] teraz tylko chciałabym zapytać czy to dobry pomysł bo sama tego nie jestem pewna :shake:
Myślałam o takiej MOCNA LONŻA DO PRACY Z KONIEM - 8m (566174766) - Aukcje internetowe Allegro hm?

Posted

Ja jeżdżę konno już 7 lat i mam Huskiego, lonży używam i tu i tu ;P Zwróć uwagę tylko jaki karabinek jest przy lonży bo bezpieczny karabinek dla konia, nie koniecznie sprawdzi się u psa ;)
Pozatym karabinki lubią pękać ;P Ja sobie kupiłam lonże i wymieniłam karabinek na taki jaki uzywam przy linach w zaprzęgu ;P

Dla koni mam tą którą podałaś, ale dla koni ;) Może taki felerny miałam egzemplarz ale szybciuuutko strzelił karabinek, jako że konik młodziutki i nieokrzesany ;P

Posted

A ja podsunę ci inny pomysł - zrób linkę sama.
Wystarczy kupić linę nylonową na metry (około 10-15 zł za 10 m), karabinek mocniejszy niż przy lonży, związać, zakleić tu i tam i gotowe ;) Moja suka ma 20 metrową linkę, od roku ją używam, karabinek trzyma się dobrze więc polecam :razz: