mysza 1 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 jayo napisał(a):tak... i lapki cofa delikatnie.. Oj to świewtny objaw, nasz Lucek najpierw nie ruszał a potem jak zaczął to na suczki szaleńczo merda do dziś. Nie chodzi juz o chodzenie ale o załatwianie potrzeb fizjologiznych, to zawsze jest największy problem. Trzymam kciuki za maleńką. Quote
jayo Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Ffrubka napisał(a):Jayo, na wątku Lolusia, ale i na stronie Fizjo-Wet podany jest nr do Ewy - fantastycznej rehabilitantki naszego Itka i bardzo mądrej osoby!! Spróbujcie zadzwonić i przedstawić Jej sytuację małej - od strony stricte medycznej, tzn co jej się stało, jakie ma objawy, co może ruchowo, a czego nie. Może Ewa coś sensownego podpowie. Dzieki, skorzystam z podpowiedzi - jak tylko dostane wszystkie opisy do reki. :loveu: Kazda sensowna informacja jest lepsza od ciaglego zastanawiania sie, co mozna byloby jeszcze zrobic. Quote
ata Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 cholibka...cisza ....mam nadzieje ze u suni wszystko w porzadku?? czy dzisiaj miala robione jakies badania?? Quote
jayo Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 ata napisał(a):cholibka...cisza ....mam nadzieje ze u suni wszystko w porzadku?? czy dzisiaj miala robione jakies badania?? Nie, razcej analize stanu aktualnego... Wyglada na to, ze tu nikt nie chce sie podjac operacji. :shake: I reszta to juz tylko wola psia i boska.. Quote
ata Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 niezbyt pocieszajaca wiadomosc, ale i nie najgorsza.....hm... jayo - jutro zadzwonię:cool3: Quote
belmonti Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Witam.. Jestem pracownikiem Multiwetu gdzie jest Franciszka. Niestety ONA NIE BEDZIE CHODZIŁA !!!!! dziewczyny z recepcji wykorzystały wszelkie mozliwości dr. Wiśniewski, dr. Sterna( jedna z nas pojechała na konsultacje ), operacja nie miała by sensu. nie poprawi to jej stanu a wręcz może zaszkodzić. Co do wózeczka nie potrzebne były zadne negocjacje gdyz WSPANIAŁY CZŁOWIEK który robi wózeczki gdy tylko usłyszał słowo bezdomna od dziewczyn z lecznicy sam zaproponował że wykona go za darmo:loveu: Franusia jest bardzo cicha i spokojna uwielbia smakołyki na spacerach przednie łapki gnają do przodu narazie wyprowadzana jest na tz ręczniku ( nie może jeszcze jeździc na wózku ze względu na kregosłup) . A lekarze do których trafiła zrobili wszystko co jest możliwe żeby postawić ją na nogi ale prawdopodobnie z tym urazem leżała w rowie jakiś czas. Ale ja wierze że czas czyni cuda i tak jak Sońka która jest u nas od 10 mc i nie chodziła a teraz śmiga na trzech :))))))))))))))))))))))) i tu stanie się cud:multi: Quote
ata Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 a czy ona moze juz sama dupcia po podlodze chodzic, czy jeszcze nie?? jak czesto i na jak dlugo mozna ja wyciagac z klatki, aby nie przeciazyc kregoslupa.....? jaka ona dostaje karme ? Quote
tanitka Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 dzięki belmonti za słowa wyjaśnienia i za wszystko co dla niej i dla cudnej Soni na wózeczku robicie:loveu: Quote
Panca Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 ja tez dziekuje Belmonti :loveu: sliczna jest ta sunieczka i mam nadzieje ze los sie do niej usmiechnie Quote
jayo Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 ata napisał(a):a czy ona moze juz sama dupcia po podlodze chodzic, czy jeszcze nie?? jak czesto i na jak dlugo mozna ja wyciagac z klatki, aby nie przeciazyc kregoslupa.....? jaka ona dostaje karme ? Jeszcze dwa tygodnie powinna sie sunia oszczedzac - czyli ruch raczej kontrolowany, troche na podlodze, ale bez nadmiernego ruchu. Dopiero za dwa tygodnie mozna sobie pozwolic na wiecej. Je sucha karme - jaka - nie wiem, w lecznicy sie nie dopytalam. Jutro dostane recepte na nivalin - jedyny lek,o jakim pomyslalysmy z Pania Dr, ale jesli sie dowiem czegos wiecej, na pewno bedziemy wlaczac do kuracji. Quote
beam6 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 mysza 1 napisał(a):Podniosę chociaż malutką I jeszcze raz - mizianeczki Franciszko :loveu: Quote
ata Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 uprzejmie prosze o zmiane tematu, poniewaz Mala od dzis mieszka w domku, na razie dt, ktory w przyszlosci moze sie okazac stalym opieka zajela sie pani, ktora ma ogromne doswiadczecze z takimi psiakami Franciszka jest sliczna zagubiona suczka, bardzo ladnie zniosla podroz samochodem, byla bardzo grzeczna, caly czas siedziala na moich kolanach w pewnym momencie polizala mi reke:loveu: w poczekalni u weterynarza zaczela mi sie wiercic na rekach....postawilam ja na podloge a ona pieknie zrobila kupke:evil_lol:, dobra dziewczynka:loveu: najwiekszy zaszczyt spotkal mnie, kiedy sunia byla badana przez weterynarza......dostalam calusa:rolleyes::Cool!: .....ostatnie przytulenie Ciotki :eviltong:.....hm...to znaczy Franciszki....:lol!::rolleyes::lol!::iloveyou: ....dzielna dziewczyna u weterynarza.... Quote
Ffrubka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Fantastyczne wieści!! Malutka - rozkochaj w sobie nowy dt :multi: Quote
malagos Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Ale bomba! :loveu: :loveu: Rewelacja! a ja cichutko proszę, zajrzyjcie do watku suczynki z mojej wsi :roll: http://www.dogomania.pl/forum/f28/linka-ratlerkowata-sunia-z-wiejskiej-ulicy-trzeba-ja-zabrac-133613/ Quote
jayo Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 ata napisał(a): Franciszka jest sliczna zagubiona suczka, bardzo ladnie zniosla podroz samochodem, byla bardzo grzeczna, caly czas siedziala na moich kolanach w pewnym momencie polizala mi reke:loveu: .....ostatnie przytulenie Ciotki :eviltong:.....hm...to znaczy Franciszki....:lol!::rolleyes::lol!::iloveyou: Poniewaz jechalam sama, Franciszka pomagala mi prowadzic samochod :-) bardzo chciala ogladac swiat przez okno, zadne tam siedzenie w transporterze, ani na siedzeniu ani pod nim... jak wlazla sila na moje kolana, to dopiero po 60km udalo mi sie ja przekonac do miejsca dedykowanego na siedzeniu pasazera :-) Z lekow dostala tylko Nivalin, nie wiem czy wet, ktory ja ogladal, dodal cos jeszcze.. Wozeczek bedzie za dwa tygodnie - pojade odwiedzic sunie i zawioze jej nowy srodek lokomocji :-) Quote
stokrotka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Chura, chura. chura. :multi: :multi: :multi: Quote
Panca Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 no niezly szok:crazyeye:cudowna wiadomosc...naprawde siei wzruszylam... Quote
idusiek Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='esperanza']Pan jechał drogą w okolicach Broku. Zatrzymał się przy rannym psie i zabrał do kliniki w W-wie. Dopiero na miejscu okazało się, że ktoś strzelał do suczki. Dostała śrutem w rdzeń kręgowy. Nie będzie sama chodzić, ale będzie mieć wózeczek. Suczka do czwartku musi zniknąć z lecznicy, bo szpitalik jest zamykany na 2 tygodnie. Jest mała, kremowo-ruda. Zdjęcia będą później. Czy ktoś da jej szansę i dt? Dopiero trafilam na wątek - Ostatnio jakas masakra w tym Broku...esperazna , gdzie dokladnie znaleziono psa - bo nie kojarze jej z okolicy? :-( Quote
beam6 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 ata napisał(a):uprzejmie prosze o zmiane tematu, poniewaz Mala od dzis mieszka w domku, na razie dt, ktory w przyszlosci moze sie okazac stalym opieka zajela sie pani, ktora ma ogromne doswiadczecze z takimi psiakami Dawno mi się oczy nie spociły ale teraz i owszem :oops:. Słów mi brakuje, żeby podziękować nowej Opiekunce Franciszki - więc po dogomaniacku: DZIĘKUJEMY :calus::Rose: Quote
esperanza Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Przy wyjeździe z Broku, ale nie wiem w którym dokładnie miejscu. Jayo jest w stałym kontakcie z panem, który ją znalazł. Quote
tanitka Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 superowo:multi::multi: - widzę, że jayo oczy sie spociły;) Quote
wanda szostek Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 tanitka napisał(a):superowo:multi::multi: - widzę, że jayo oczy sie spociły;) I chyba nie tylko jej. Podglądałam ten wątek . Który to już z kolei pies z uszkodzonym kręgosłupem. Jayo napisała w którymś poście, że potrzebny taki wątek, który by zebrał doświadczenia w takich wypadkach. Podpisuję się pod tym. Musi taki powstać i być przyklejony. Są dziewczyny, które maja w tym już spore doświadczenie (ulvhedinn. mysza1 i inne.) tak jak zebrane zostały doświadczenia zagrażające psom specjalnej troski. Quote
Recommended Posts