Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ata napisał(a):
nigdzie nie widze wagi, ani wzrostu suni (przecież były pobierane wymiary , przy zamawianiu wozka a moze sie myle:oops:)............

Wczesniej juz pisalam: trzydziesci pare cm wzrostu, 8,5kg wagi.

Jesli uda sie juz cos ustalic z potencjalnymi domkami w Niemczech - i tak bedzie potrzebny DT dla suni na czas szukania transportu ...

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niuni&Pupi napisał(a):
jakie obecnie sunia ma wymagania dotyczące opieki??? Tzn, jak się odżywia, co trzeba przy niej robić, jakiego typu leki podawać (zastrzyki dożylnie/domięśniowo/podskórnie?, tabletki?), co z załatwianiem potrzeb fizjologicznych???

Sunie trzeba ze 3 razy dziennie wysikiwac - lekarz pokaze, jak to zrobic (uciskajac pecherz), zadnych zastrzykow ani tabletek nie dostaje.
I to wlasciwie wszystko :((

Posted

jakie obecnie sunia ma wymagania dotyczące opieki??? Tzn, jak się odżywia, co trzeba przy niej robić, jakiego typu leki podawać (zastrzyki dożylnie/domięśniowo/podskórnie?, tabletki?), co z załatwianiem potrzeb fizjologicznych???

Posted

esperanza napisał(a):
Jutro mogę zrobić suni zdjęcia.

A informacje, o które prosiłam w poprzednim poście??? Przydały by się, bo nikt nie weźmie psa na DT nie znając szczegółów dotyczących opieki nad nim...:shake:

Posted

jayo napisał(a):
Sunie trzeba ze 3 razy dziennie wysikiwac - lekarz pokaze, jak to zrobic (uciskajac pecherz), zadnych zastrzykow ani tabletek nie dostaje.
I to wlasciwie wszystko :((

przeciez tu masz odpowiedz :roll:

Posted

GameBoy napisał(a):
przeciez tu masz odpowiedz :roll:

Taaaaaaaaak, tylko że u psa w takim stanie, niektóre wymagania zmieniają się z dnia na dzień, w zalezności od poprawy/pogorszenia. I uważam, ze takie informacje powinny byc podawane na bieżąco, bo wtedy sunia łatwiej znajdzie DT...:shake: To, ze była mowa tylko o "wyciskaniu pęcherza" nie znaczy, że od tamtej pory jest to nadal jedyna rzecz jaką trzeba przy suni zrobić.
Czytałam wątek w całości i nie zadałam tego pytania z nudów czy lenistwa:oops:

Posted

jak esperanza dotrze do lecznicy zrobić zdjęcia to wszystkiego się dowie. Ja prosze o dowiedzenie się i napisanie, co suczkę czeka, operacja teraz/ później? jaka?

Posted

Kupe robi sama - w sensie jak jest pojedzona i wezmiesz ja na rece, lekko sie porusza, to kupa wychodzi sam - ladny klocek :-)
to najmniejszy problem - wiecej zabiegow jest z wysikiwaniem - bo nie mozna dopuscic, zeby pecherz byl zbyt pelny, bo bedzie popuszczac mocz pod siebie i siedziec na mokrym ( a z tego robia sie tez odlezyny..).

I to naprawde nie jest wiele zabiegow.
O operacji nic nie wiem - tu w Wawie nikt sie tego raczej nie podejmie, bo mozna wiecej uszkodzic niz pomoc .. Sunia na dzis nie ma szansy tu na poprawe stanu zdrowia.
Chyba,ze macie jeszcze jakies pomysly co do konsultacji..

Jakis neurolog do polecenia..?????

Posted

tak sobie glosno mysle...czy jezeli znalazlaby sie osoba to sunia moglaby zostac zabrana od razu....czy ...jak to w ogole wyglada.... zwydaniem psa??

Posted

ata napisał(a):
tak sobie glosno mysle...czy jezeli znalazlaby sie osoba to sunia moglaby zostac zabrana od razu....czy ...jak to w ogole wyglada.... zwydaniem psa??

Nie ma problemu z wydaniem psa - musze to tylko uzgodnic z lecznica na Gagarina i czlowiekiem, ktory psa znalazl - jest zainteresowany losem suni, choc wziac jej nie moze.

Posted

ata napisał(a):

Czy to znaczy, że masz jakiś pomysł? Dziś chyba ostatni możliwy dzień na wzięcie jej stamtąd...
A może, w ostateczności, schron... Psi Anioł np.

Posted

Nikt w schronisku czy Azylu nie zajmie się takim psiakiem, nie ma takich mozliwosci. Jesli sunia by tam trafiła, przy takich rokowaniach, zostałaby uśpiona. Dla niej ratunkiem jest Dt lub stały.