Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suczka zamieszkała w Niemczech.

Pan jechał drogą w okolicach Broku. Zatrzymał się przy rannym psie i zabrał do kliniki w W-wie. Dopiero na miejscu okazało się, że ktoś strzelał do suczki.
Dostała śrutem w rdzeń kręgowy.
Nie będzie sama chodzić, ale będzie mieć wózeczek.
Suczka do czwartku musi zniknąć z lecznicy, bo szpitalik jest zamykany na 2 tygodnie.
Jest mała, kremowo-ruda.
Zdjęcia będą później.

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest mlodziutka, ma okolo roku...

Naprawde jesli nie znajdziemy jakiegos rozwiazania, roczna sunia zostanie uspiona. :placz::placz::placz::placz::placz:
Jest cala obolala i widac jak cierpi...

Takich sq.., co strzelaja do spow, wieszalabym za jaja..:angryy::angryy::angryy::angryy:

A my nie mamy pomyslu - lecznica zobowiazala sie na razie leczyc ja za darmo (nie wiemy jak w przypadku operacji, jesli bedzie mozliwa), ale nie ma kto zajac sie nia od czwartku, bo szpital bedzie zamkniety.
Sunie trzeba 3 razy dziennie wysikiwac (patrz: wyciskac jej mocz) i podawac leki. Nie rusza sie - siedzi w miejscu - wiec klatka jej wystarczy na razie.
Dziewczyny juz zalatwily wozeczek za darmo dla psicy jesli znajdzie sie ktos, kto ja przygarnie.

Co bedzie dalej, nie wiadomo - dzis ma zdjecia RTG obejrzec dr Sterna - mam nadzieje, ze sie uda do niego wcisnac. :-(

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Jest ktoś, najlepiej z Wa-wy, kto móglby zaoferować suni tymczas ?

BRAK SŁÓW !!! :angryy:

ona nie potrzebuje duzo miejsca - tylko troche czasu na opieke..

rozeslijcie prosze do wszystkich....

Posted

Swietne uszy.
Koniecznie trzeba jej nadac imie.

Jest mlodziutka.
Moze od razu ja do jakiejs organizacji niemieckiej "podeslac"???
Niemcy cenia psy kalekie i pies na wozku jest widokiem bardziej powszechnym niz u nas. Moze warto sprobowac?
Niedawno z dogo Sunia oskalpowana - Lara - pojechala do Sasiadow po lepsze zycie.

No i szukac rowniez domku w ojczyznie.

Posted

Ciotki, dzieki za reakcje.
GameBoy - jesli bedzie na co zbierac pieniadze, to z checia sie odezwiemy z prosba o wpsarcie... Na razie nie wiadomo, czy sunia ma szanse na utrzymanie przy zyciu :placz:

Posted

[quote name='tanitka']o jejku jakie ona ma spojrzenie:-(

wiadomo już że będzie sparalizowana, czy będzie żyć?

na razie nie wiadomo jakie sa ostateczne rokowania, ale wszytsko wskazuje na to, ze bedzie sparalizowana. A czy bedzie zyc - to juz chyba kwestia znalezienia dla niej opiekunow..

Mamy czas do czwartku !!!

Posted

Dr Sterna bedzie widzial zdjecia jutro rano jednak na uczelni.

I nowa wiadomosc - obrzek troche ustapil i wraca lekko czucie :multi::multi:

Moze uda sie sunie uratowac - taka mam nadzieje - trzymajcie kciuki!!!

Posted

Nie wiem, czy koniecznie tzeba byc caly czas w domu, ale sunia musi byc na poczatek na pewno zabezpieczona (klatka?), na podkladach, bo moze popuszczac, jesli sie pecherz przepelni. Ale nie sadze, zeby wymagala obecnosci czlowieka caly czas...

Szukamy pilnie miejsca dla suni ! Dzis bede wiedziec wiecej.

Posted

Bieduleczka - taka śliczna.
Jakby była wklatce to nawet nie musiałaby mieć 24 godzinnej opieki.
Można rozłożyć podkład chłonny i malutka by sobie siedziała. Na czas nieobecności człowieka

Posted

Juz po konsultacji...
Sunia nie bedzie jednak chodzic (na 99%) :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:
Nie ma czucia glebokiego, wiec wszystko wskazuje na to, ze bedzie unieruchomiona i pozostaje tylko wozeczek.

Bedzie musiala byc wysikiwana regularnie. I ktokowliek chcialby ja przygarnac, musi miec swiadomosc kalectwa.

Nie mam pomyslu - to tylko roczne dziecko :placz::placz::placz:

Ja nie umiem podjac decyzji o eutanazji, nikt nie chce tego zrobic... Co mamy z tym zrobic ???????????

Posted

Josi ma z dogomanii Frotke, kt nie chodzi sama i korzysta z wozeczka.
Iti jest tez pieskiem (1-2 lata, nie pamietam) z niedowladem tylnych lapek. Jest na DT we wroclawiu.

Moze spytac sie osoby zajmujace sie tymi pieskami o przylaczenie sie do watku? Moze doradza, podziela sie doswiadczeniem, etc.
Te pieski zyja, wymagaja specjalnej troski owszem, ale moze warto powalczyc dla uszatej suni?

Z niemcami trzeba nawiazac kontakt. Sa chyba 2 organizacje, Tundra o ile pamietam pomaga pieskom i jest jeszcze druga organizacja, kt specjaluzuje se w dobermanach, ale chba i inne pieski tez zabiera od czasu do czasu....