kobineq Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Witam, od kilku lat gdy posiadam psa i nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi na temat sprzątania po swoim psie aż do dzisiejszego poranka Pewien facet zaczął krzyczeć do mnie "czemu nie sprzątam po psie", a na końcu zaczął się wulgarnie odnosić w moją stronę. I stąd moje pytanie; mieszkam na osiedlu, a z psem zawsze wychodzę tam gdzie nie bawią się dzieci, gdzie po prostu nikt inny nie chodzi, jest to po prostu pewien kawałek trawnika.Zaznaczę, że nie ma tam żadnych tabliczek z zakazem wyprowadzania psa, nakazem sprzątania po psie itd. Jeszcze dodam, że odkąd tu mieszkam, nigdy nie widziałem żeby ktoś sprzątał po swoim psie.Mieszkam w małej miejscowości (35tys. mieszkańców), gdzie nie ma wyznaczonych terenów gdzie pupil może załatwiać swoje potrzeby.Gdzie powinienem wychodzić z psem w takim razie? I czy jeśli nie ma żadnych informacji dot. sprzątania po psie/zakazu wyprowadzania psów w danym miejscu to mogę tam chodzić z psem? I co powiedzieć następnym razem, gdy ktoś będzie miał pretensje? Tutaj jest kawałek regulaminu, wzięty ze strony urzędu miasta i gminy mojej miejscowości: " natychmiastowe usuwanie zanieczyszczeń pozostawionych przez zwierzęta w obiektach i na innych terenach przeznaczonych do użytku publicznego, a w szczególności na chodnikach, jezdniach, placach, parkingach, terenach zielonych. Nieczystości te, umieszczone w szczelnych, nie ulegających szybkiemu rozkładowi torebkach, mogą być deponowane w komunalnych urządzeniach do zbierania odpadów; postanowienie to nie dotyczy osób niewidomych, korzystających z psów przewodników," Jak to mam interpretować "tereny zielone"? Przecież wszędzie dookoła jest trawa, więc niby o co ich chodzi? W lesie też przecież jest trawa; więc jest tu automatycznie teren zielony i tym samym zakazany dla załatwiania się psa? Quote
Nette Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Hm, a to taki problem wziąć torebkę i posprzątać? Gdziekolwiek ma terenie miasta pies by się nie załatwił. Quote
kobineq Posted January 22, 2016 Author Posted January 22, 2016 Takie torebki nie są dostępne w moim mieście. Quote
Nette Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 W Twoim mieście nie można kupić torebek foliowych? To chyba żart z tym wątkiem. Quote
kobineq Posted January 22, 2016 Author Posted January 22, 2016 Torebki 1 godzinę temu, Nette napisał: W Twoim mieście nie można kupić torebek foliowych? To chyba żart z tym wątkiem. https://www.google.pl/search?q=torebki+na+psie+odchody&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjt-NWw2L3KAhWFc3IKHdXKDc4Q_AUIBigB#imgrc=_ Quote
Czekunia Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Kup woreczki na psie kupy: http://www.vitolog.pl/pl_PL/p/Etui-kostka-30-szt-worki-woreczki-na-psie-odchody-00530/382?gclid=CISXzdnnvcoCFQQHwwod6YMNbw albo w ostateczności najzwyczajniejsze woreczki śniadaniowe też mogą być. Te papierowe torby to akurat średnio dobre rozwiązanie. Quote
Ryss Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Adam Miauczyński w Dniu Świra: Czy nie można tego zbierać po swoich ulubieńcach? Przecież to zaraza. Czym się różni gówność gówna psiego od gówna ludzkiego? A jak ja bym tak zaczął walić kupy po trawnikach, w piaskownicach i podcieniach, arkadach, sadzać stolce na betonach, chodnikach, srać na skwerach? Muszę kupić wiatrówkę! Adam (otwiera okno): No co pani?! Kobieta: Z czym? Adam: No co mnie pani sra tu nim pod moim oknem?! Kobieta: To przecież tylko pies tylko Adam: To co, że pies? To ma mniej gówniane gówno od człowieka? (Do psa): Poszedł! Kobieta: Spokojnie, Bobik, spokojnie. Adam: A jak ja bym tak nasrał pod pani oknem? Pod panią? (Podchodzi pod okno z mieszkania kobiety i chowa się w krzaki). Kobieta: Co pan? Adam: A sram, jak pani pies! Kobieta: Chyba ma pan coś z głową! Adam: Psy obowiązuje taka sama dyscyplina i reguły współżycia jak ludzi. Wolność jednych nie może być kosztem drugich. Quote
Beatrx Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Wez to na logike. Nie chodzi o sprzatanie w lesie, ale jak pies narobi na osiedlu to trzeba posprzatac. Torebki foliowe sa wszedzie ogolnodostepne, wiec bez zartow z tym. a za niesporzatanie mozesz dostac 500zl mandatu tak swoja droga, wiec bez wymowek;) Quote
Ryss Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Godzinę temu, Beatrx napisał: Wez to na logike. Do mnie mówisz? Nie? To weź i nauczy się korzystać z forum. I po polsku weź się i naucz. Bo to - Nie angielskie, nie kreolskie, ruskie, pruskie, austriackie, ale nasze, nasze swojskie, nasze polskie i słowiańskie! Forum. Quote
Ryss Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Godzinę temu, Beatrx napisał: ze mna Nie jest głupim ten co błędy czyni, ale ten co w błędzie uporczywie trwa. To tyle. Z Tobą. Quote
Recommended Posts