nightangel Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 czy moge psa karmic psa sucha karma a raz dziennie dodatkowo dawac mu gotowane udko z kurczaka??? Quote
Anula Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Ja od wielu lat tak karmię swoje psiaki tj.sucha dobra karma sobie stoi cały czas a ryż z warzywami z kurczakiem(chudą wołowiną,podrobami) dostają raz dziennie.Głównym posiłkiem jest gotowane a sucha tylko dodatkiem,którą w niewielkiej ilości podjadają.Weci są zdania,że albo sucha albo gotowana,mokra.Ja nie widzę tu reguły,ponieważ należy psu urozmaicić jedzenie a nie przez całe lata podawać tę samą karmę o tym samym składzie to tak jakby przez lata jeść tylko np.pomidorówkę i nic więcej. Quote
filodendron Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Jeśli psiak będzie dobrze tolerował naprzemienne podawanie suchej i gotowanego, to pewnie, że tak - też uważam, że psu należy urozmaicać jedzenie. Tylko tak patrząc na avek to ten psiaczek nie wygląda na takiego, który potrzebowałby całe udo z kurczaka codziennie ;) Jakoś pi razy oko policz sobie dawkę białka i jeśli będziesz podawać mięso regularnie to warto pomyśleć o zrównoważeniu fosforu w nim zawartego jakimś źródłem wapnia (jogurt, kefir itp. lub suplement) 1 Quote
Recommended Posts