Jara Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Próbował ktoś z was karmy suchej/karmy mokrej/przekąsek firmy O'Canis? Przekąski można dostać w sklepach zoologicznych, ale np karmy w puszkach czy suchej karmy jeszcze nie widziałam. O'Canis koń, ziemniaki i łosoś SKŁAD [FONT=Arial]zmielona, suszona konina (29%) mąka ziemniaczana (29%) suszony łosoś (10%) tłoczony na zimno olej rzepakowy miąższ buraka olej lniany algi morskie gruszki ziemia okrzemkowa czarna jagoda tymianek rozmaryn koper włoski rzeżucha cykoria zielona ziemia lecznicza jukka Schildigera [/FONT] SKŁADNIKI [FONT=Arial]białko surowe (22%) tłuszcz surowy (8%) popiół surowy (7,9%) włókna surowe (3,0%) wapń (1,3%) fosfor (1,1%) sód (0,36%)[/FONT] Karmy mokre mają też bardzo ciekawe składy. 10kg ok 200zł. Quote
Chefrenek Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Miałam suchą. Z wyglądu przypomina markusa muhle. U mnie się nie sprawdziła. Psy okrutnie po niej piły. Zresztą jak i na markusie. Quote
vege* Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Ja miałam próbki suchej karmy i sporo przysmaków. Jak dałam Nuce suchą to spojrzała na nią i nawet nie podeszła, baa jak jej pod nos podtykałam miskę to uciekała przed nią :evil_lol: Przysmaki jej smakowały ;) Quote
Jara Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Karmiłam psa koniną z Wolfsbluta i też pies nie chciał jeść. Dlatego zastanawiam się czy warto ryzykować i próbować ją zamówić. Quote
bdom Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Daję psu smakołyki o'canis, psiak za nimi szaleje (zwłaszcza za 'cygarami' z jelenia),karmy nie próbowaliśmy. Quote
Lantash Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 A mieliście O'canisowe mięsne batony?? Nie wiem dokładnie czy to chłodzone czy mrożone jest, ale mają dość sporo. Quote
catty Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Mój pies ostatnio dostał pasztet w kiełbasce właśnie z tej firmy. Sam skład i konsystencja ok. Smakowitość też, ale mój pies je wszystko. Mieliśmy z dziczyzną i ziemniakami i indyk z dynią. Kupione były w Kakadu za ok 4zł. Quote
endurka Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 moja suka wygrała na wystawie jakieś smakołyki O'canis, dodatkowo wszyscy dostawali próbki tej karmy tłoczonej na zimno podzieliłam próbkę na 3 psy do normalnej porcji karmy - staremu się odbijało, stara miała wzdęcie i srakę, a młoda wszystko wyżygała co potwierdza moją opinię - karmom tłoczonym na zimno moje psy mówią stanowcze nie Quote
Lantash Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Stosował ktoś??? Jakiej jakości?? Podaja, że z mięsa, a jak w rzeczywistości? Psy jedzą chętnie? Quote
metiu Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 O'Canis nie wiem dlaczego nie ma tu tej karmy , karma i produkty tej firmy są po prostu rewelacyjne , a wiem co piszę bo mieliśmy bardzo duże problemy alergiczne z naszym psem próbowaliśmy naprawdę dużo karm z wyższych półek i nic bardzo mizerne efekty dopóki nie znalazłem tej kary i o dziwo pies praktycznie się nie drapie po karmie O'Canis Konina + Łosoś + ziemniaki . I co najważniejsze wszystkie ich produkty są w stu procentach naturalne . [h=2]Skład[/h][h=2]zmielona, suszona konina (29%) mąka ziemniaczana (29%) suszony łosoś (10%) tłoczony na zimno olej rzepakowy miąższ buraka olej lniany algi morskie gruszki ziemia okrzemkowa czarna jagoda tymianek rozmaryn koper włoski rzeżucha cykoria zielona ziemia lecznicza jukka Schildigera[/h] [h=2]Składniki[/h]białko surowe (22%) tłuszcz surowy (8%) popiół surowy (7,9%) włókna surowe (3,0%) wapń (1,3%) fosfor (1,1%) sód (0,36%) [h=2]Zalety[/h] świeże składniki delikatna obróbka bez chemicznych dodatków bez sztucznych aromatów bez sztucznych barwników naturalne bez konserwantów bez substancji wabiących bez cukru i karmelu wyprodukowane na terenie Niemiec Quote
metiu Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Bardzo polecam te karmy wszystkim , także i suchą karmę tej firmy a, dlaczego !? Bo po prostu pomagają mojemu psu i naprawdę są w stu procentach naturalne . Tutaj przypadek mojego pieska który opisałem rok temu : http://www.dogomania.pl/forum/threads/232133-Drapanie-si%C4%99-psa-!! Bardzo polecam O'Canis Koza z ziemniakami , pietruszką & marchewką To naprawdę działa przynajmniej w przypadku mego pupila ! Pozdrawiam ! [h=2][/h] Quote
Birmanka Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Nic nie wiem na temat suszu O'Canis ... Natomiast jakiś czas temu skusiłam się w pewnym sieciowym sklepie na takie małe batony tej firmy pakowane w folię ... Kupiłam 4 różne smaki i niestety, ale po otwarciu okazało się, że wszystkie 4 były zepsute ! Widać było fajne mięsko i owszem, ale już smród tego zepsutego mięska po otwarciu tej folii ( prawie to wybuchło przy otwieraniu ... ) był trudny do wywierztenia przez pół dnia ... Nie wiem czy to kwestia kiepskiego opakowania (więcej żadnej karmy mokrej pakowanej w folię typu baton w życiu nie kupię ... ) czy też przechowywania w sklepie ... tak sobie po prostu na półce leżały ... Szkoda, bo składzik fajny się wydawał :/ Quote
isabelle301 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Bo "batony" tej firmy to jest mrożone mięso mielone. Jeżeli właściciel sklepu położył je na półce to gratulacje dla niego za maleńki rozumek... Quote
metiu Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Jakoś nie wiem ale się nie spotkałem z małymi batonami tej firmy , jedyne co mi przychodzi na myśl to O'Canis PRIME i to jest pakowane w foliowe rękawy o wadze kilograma i [FONT=Times New Roman]ze względu na swój charakter i przeznaczenie produkty O’Canis Prime są dostarczane w specjalnych kartonach z „wkładem styropianowym” który gwarantuje dostawę mięsa jeszcze zamrożonego. [/FONT] Także jeżeli jakiś sklep wykłada taki produkt na półkę to po prostu nie wie co robi i stwarza zagrożenie dla naszych pupili !!! http://karmadlapsa.com.pl/pl/ocanis-prime Pozdrawiam ! Quote
Birmanka Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 [quote name='metiu']Jakoś nie wiem ale się nie spotkałem z małymi batonami tej firmy , jedyne co mi przychodzi na myśl to O'Canis PRIME i to jest pakowane w foliowe rękawy o wadze kilograma i [FONT=Times New Roman]ze względu na swój charakter i przeznaczenie produkty O’Canis Prime są dostarczane w specjalnych kartonach z „wkładem styropianowym” który gwarantuje dostawę mięsa jeszcze zamrożonego. [/FONT] Także jeżeli jakiś sklep wykłada taki produkt na półkę to po prostu nie wie co robi i stwarza zagrożenie dla naszych pupili !!! http://karmadlapsa.com.pl/pl/ocanis-prime Pozdrawiam ! Internet się kłania :) Batony spotkać można np w Telekarmie np. OCANIS PASZTET Z MIĘSA WOŁOWEGO, INDYKA I DYNI, Pasztet z mięsa wołowego, indyka i dyni. waga 200 g. A batoniki kupiłam w Kakadu w Lublinie ... Nie polecam ! [h=2] [/h] Quote
metiu Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Z tego co się zorientowałem to rzeczywiście O'Canis miał takie produkty , tylko że one powinny leżeć w lodówkach a nie sklep Kakadu sprzedawał to przy kasach ! Quote
happy_pet Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Przeczytałam post, który wkleiłeś. Swędzenie i drapanie przeszło Twojemu psiakowi? Ciekawi mnie na czym ostatecznie "stanęło"? Quote
barbarasz49 Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Moim zdaniem karma O'Canis biorąc pod uwagę dużą zawartość w niej ziemniaków,jest stanowczo za droga. Quote
Jacekzenek Posted March 2, 2014 Posted March 2, 2014 Również uważam że za droga, warto czytac skład przed zakupem bo producenci chcą nas wydymać a dokładniej nasze piseki na karmie ;/ Quote
Kozanka Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Ale np jeleń z gryką nie ma ziemniaków,w o`canis każda puszka ma inny skład. Quote
ZłoiNiedobro Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 Testował ktoś O'Canis premium? Mało w internecie o tej karmie, a wydaje się ciekawa. Mają w ofercie np. karmę z mięsem jelenia(świeże 42% i suszone 23%) właściwie bez wypełniaczy takich jak ryż czy ziemniaki, gdzie 10kg tejże kosztuje 180zł co może być ciekawą opcja dla psich alergików. Inne smaki mają nieco mniej mięsa i ziemniaki, ale cena i tak ok moim zdaniem, porównywalna do totw. Quote
Recommended Posts