Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Posiadam 3 letnego psa rasy leonberger mam z nim ogromy problem. Jak wiadomo leonbergery to olbrzymy i gdy zaczyna szczekać trzęsie się nawet wahadło w zegarze. Kiedy idzie ktoś po schodach albo na podwórku Lupus biega od okna do drzwi i tak cały czas. Do niedawna nie sprawiało nam to problemu ale od maja w naszym domu pojawi się małe dziecko i boimy się jak to będzie. Dodam że Lupek ma ukończony kurs PT1 i zaliczony egzamin państwowy.
Leonbergery z natury nie są agresywne, Lupus jest wyjątkiem chyba i ewenementem... Kiedy ktoś jakiś gość przychodzi do nas do domu musimy zamykać psa w pokoju bo zaczyna szczekać, warczeć i rzuca się na gości z tym też nie wiem jak sobie poradzić.
Mogę liczyć na pomoc?

• 4 weeks later...
Posted

witam>z tego co wyczytałam to chyba mieszkasz w bloku zastanawiam sie jak wyglądaja wasze spacery:cool1:. Mam też pytanie czy leos byl zawsze taki nadpobudliwy i "agresywny" czy od momentu pojawienia sie dziecka w domu.uważam że można sobie z tym poradzić ale trzeba zadać wiele pytań...