Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak od szczeniaka nigdy sie tak nie zachowywal potrafil warknac na niego jak go lapal ale to tyle a tu nagle tak ostro:placz::placz:
chlopak nie chce go usypiac alke rodzice naciskaja potrzebuje konkretow co mam zrobic :placz::placz:Mieszka w okolicach Końskich:/

Posted

koffanamyszka17 napisał(a):
tak od szczeniaka nigdy sie tak nie zachowywal potrafil warknac na niego jak go lapal ale to tyle a tu nagle tak ostro:placz::placz:
chlopak nie chce go usypiac alke rodzice naciskaja potrzebuje konkretow co mam zrobic :placz::placz:Mieszka w okolicach Końskich:/

uśpić właściciela a nie psa. Pies pokazywał że coś nie gra, ostrzegał, za którymś razem to i święty nie wytrzyma tylko przypierniczy.
Zgłosić się do dobrego szkoleniowca i to jak najszybciej.

Posted

no więc tak piesek wrócił a usypianie okazało się tylko takim gadaniem w złości na szczęście:cool3::cool3::cool3::cool3: nawet brat się z pieskiem pogodził ale teraz jest inny problem ucieka ciągle ale sam wraca mamy podejrzenia ze jakas suka sasiada ma cieczke i z tad cala sytuacja czy to mozliwe?:mad::mad::mad:

P.S
A i w wcześniejszym poście chodziło mi że warczał kiedyś na brata jak go łapał a nie mojego chłopaka bo na nas to nigdy!!!Ogólnie to jest pupil rodziny chowany bez stresowo i zna kilka komend:evil_lol:Kochamy go jego jedyną wadą jest zazdrość

Posted

jasne ze to mozliwe, pies chcial uciec w mial jakis cel nie myslal o bozym swiecie ktos go zlapl moze byl w amoku skoro to cieczka to sie odwinal... normalna reakcja na chec uwolnienia sie, polecam cwiczenie przywolania i uciecie jaj ;) pomaga i linka treningowa na poczatku

Posted

Przede wszystkim linka treningowa, zapewnic psu ruch z wlascicielem, ciaganie opony, rower, bieganie.
Dlaczego ktos lapie psa "w czasie ucieczki", dlaczego pies ma mozliwosc uciekania :crazyeye:?
I po co ten pies, skoro nie chce sie wlascicielom pracowac...?
A ponoc taka wiedza o zaprzegowcach w posiadaniu, ze na nastepnego sie decydowaliscie ;)...

Posted

Po pierwsze kto powiedział że nie pracujemy po drugie uciekł bo okazało się że furtka się nie domyka a poza tym co to za tekst jak można łapać psa jak ucieka?? normalnie gdyż on się sułcha tylko mnie i mojego chłopaka jeśli chodzi o przywoływanie...:angryy::angryy::angryy:
I mamy 2 psy i nie narzekamy a takie coś zdarzyło się pierwszy raz!!
Czy to świadczy o tym że nie mamy pojęcia o wychowaniu husky??!!
Najlepszym znawcą zdarza się że im pies ucieknie!!A poza tym jak się okazało sam wraca nie minęło 20 minut i wrócił zanim my wróciliśmy do domu:p:p
I mama go wpuściła:multi:

Posted

koffanamyszka17 napisał(a):

Z jakis powodow pies byl "lapany" nagle nieraz.
Skoro jest niezabezpieczone wyjscie, to jak mozna wypuszczac nie (do konca?) kontrolowalnego psa bez linki/smyczy.
Tym bardziej, gdy robi to osoba, ktorej pies sie "nie slucha"?
Ogolnie jest bardzo mocno cos nie tak, skoro 2 -latek (od szczeniecia?) w domu i nie ufa na tyle domownikom, ze odwarkuje, w koncu wali zebami...