Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na wątku Psów z Radys - wśród morza pięknych i jeszcze piękniejszych - wypatrzyłam Kaszmira, słodziaka, futrzaka, o cudownym brązowym nosie. Kaszmir siedział mi w głowie dłuzszą chwile, bo miałam inne psiaki i zobowiazania, ale wreszcie - dzieki Kindze i pati c w dniu 12.11.2015 moje cudo opusciło schronisko i pojechało do hoteliku u gajowej w Konstancinie.

Kaszmir jest kochaną, uroczą ale bardzo bojacą się ciapą. Na gwałtowniejszy ruch ręką przywiera do ziemi, na wołanie podpełza do człowieka na ugietych nogach merdając ogonem. Nie ma w nim cienia agresji, jest za to duzo lęku pomieszanego z miłoscią. Przez te trzy tygodnie Kaszmirowi rozesmiała sie mordka, jest spokojniejszy ale boi sie nadal.

Kaszmir został w tym tygodniu zaszczepiony i odrobaczony.

Teraz czeka go jeszcze kastracja i czyszczenie ząbków, bo jest już stan zapalny dziąseł.

Bardzo prosimy o wsparcie dla Kaszmira na zabiegi - jesli byłby ktos chętny podam konto do wpłat.

03.03.2016 Chciałam przywieźć za tydzień Kaszmira do Krakowa, zeby troszke bardziej sie nim zająć na miejscu, ale dowiedziałam sie ze w wiekszej potrzebie jest biedna cudowna sunia Szisza, zabrana również z Radys - która cierpi na lęk separacyjny i klaustrofobię - a jest w kojcu w hoteliku i niestety zamkniecie powoduje u niej stres, który objawia sie wylizywaniem boków az do gołej skóry. Sunia dodatkowo powinna zostac zdiagnozowana pod katem alergii, tarczycy ew innych przyczyn takiego stanu rzeczy.

Sunie chciałabym przywieźć 12.03.2016 do siebie, jednakże utrzymanie i leczenie na pewno wygeneruje koszty.

Dlatego na Sziszke bedziemy zbierać pieniażki na bazarkach jak juz do mnie dotrze:)

tutaj Album sunki na fb - niestety nie moge przeklejac zdjec bo mam poblokowane wszystkie programy w biurze..;///

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.553212208196385.1073741975.100106530173624&type=3

Posted

Tutaj bedzie rozliczenie wydatków i przychodów dla psiaka:

wydatki

Kaszmir

12.11.2015 Transport Kaszmira z Radys do Konstancina - 110 zł

30.11.2015 Karma - wpłata na fundacje Mikropsów - 120 zł

17.12.2015 Hotel u gajowej- przelew za grudzień 372 zł

29.12.2015 Karma - wpłata na Fundlacje Mikropsy - 120 zł

25.01.2016 Karma - wpłata na Fundlacje Mikropsy - 120 zł

25.01.2016 Hotel u gajowej- przelew za styczen 372 zł

29.02.2016 hotelik Kaszmira 348 zł

29.02.2016  Karma dla Kaszmira 120 zł

29.02.2016 przelew 475 zł na DT Solara z NT (ktoremu musiałysmy awaryjnie pomóc) + 320 zł wet ARWET kastracja i przeswietlenie stawów, razem 795 zł

12.03.2016 144 zł przelew za Hotel Kaszmira za 12 dni u gajowej

Stonka /Minnie z Radys

30.11.2015 ponieważ od 25.10.2015 jest u mnie na bdt maleńka sunieczka Minnie/Stonka  z Radys, bede prosic wszystkich Darczyńców o zgode na sfinansowanie jej leczenia. Sunia przyjechała do mnie z nosówką:(;(.. Nie robie wydarzenia, nie zbieram pieniazków, podpieram sie bazarkami, a nawet nie mam kiedy załozyc jej wątku.. Sunia na wątku ogólnym radysowskim ma na imie Stonka..http://www.dogomania.com/forum/topic/144188-schronisko-w-radysach-psiaki-do-adopcji/?page=105.

Wydatki na Stonkę/ u mnie Minnie..:

- test na nosówke 50 zł,

- surowica: dla niej i dla jeszcze jednej suni która chwilowo była u mnie ,a której zapobiegawczo tez musiałam podac surowice- 60 zł x2 - 120 zł

- leki (tolfedine, metacam, antybiotyk 2 tygodnie, kroplówki 2 tygodnie, Interferon i inne)- razem 500 zł

- podklady (postać jelitowa nosowki- krwawe biegunki) 7op po 6,90 48,30zl

- puszki RC recovery (pokarm półpłynny) 5x16 zl (puszeczki maleńkie po 150ml chyba) 90 zł

- puszkiRc convalescent 4sztx13zl 52 zl

- odrobaczenie- 4x - 40 zł

- badanie kału na robaki (sunia była okropnie zarobaczona - oprócz standardowych robaków miała również włosogłówke..) 30 zł

- ponowne badanie kału 30 zł

- 19.01.2016 pozwoliłam sobie częśc kaszmirkowych pieniażków przekazać znów małej Minnie z Radys na zabieg sterylizacji, gdyz leczenie jej z nosówki oraz wszelkie szczepienia i zabiegi pokrywam sama- 315 zł

- 06.02.2016 kaszsmirek pomaga nadal Minnie - i użyczył 280 zł na Transport do nowego domu w Warszawie (Transport Kraków - Warszawa - Kraków)

Szisza

Sziszka miała przyjechać do mnie na DT w zamian za utrzymanie Kaszmira, ale stało sie tak cudownie, ze praktycznie od razu pojechała do swojego nowego domku stałego:) To ogromna niespodzianka, jestem szcześliwa:)..

12.03.2016 Transport Sziszy Kraków Warszawa Kraków (oraz Alfy, Agrafki i Azalii z Radys) - jechałam przez Sląsk, bo Alfa wysiadała w Trzebinii- 700 km, razem paliwo 220 zł+ autostarda 40 zł- suma 260 zł

12.03.2016 podwiezienie Agrafki do Tarnowa (jechała do dt w Krosnie) 140 km - 50 zł

12.03.2016 obroża KILTIX 80 zł

250 zł dodatkowo 15.04. Szisza bedzie musiała miec wyczyszczone zeby - obiecałam Pani Ani ze pomoge finansowo, bo Szyszka troche sprzaw do naprawy jeszcze ma (przyjechała z zapaleniem ucha, teraz zeby, a chcemy też zrobic krew i ew mocz, bo sunia mocno posikuje w domu, wiem ze to moze byc spowodowane nieprawidłową praca watroby lub tarczycy - trzeba bedzie to zbadać i jakby co to leczyc...:()

Razem wszsytkie wydatki - 4816,30  zł

wpływy

16.12.2015 wpływ z bazarku na Kaszmira 931,60 zł

06.01.2016 wpływ z bazarku 238,40 zł

22.01.2016 wpływ z bazarku 697,95

01.02.2016 wpływ z bazarku 861,80 zł 

07.02.2016 wpływ z bazarku 620,10 zł

24.02.2016 wpływ z bazarku 1142,68 zł

08.03.2016 wpływ z bazarku 726,15

suma 5218,68

Saldo: +328,61 zł

kwota powyższa zostaje przeniesiona na Azalie i spółkę:) z poniższego wątku:

http://www.dogomania.com/forum/topic/335075-mięciutka-azalia-z-radys-stara-bernardynka-nuka-i-inni-potrzebuja-pomocy-i-domów/

Posted

No właśnie ja sie zakochałam na zabój:) chociaż go nie widziałam na zywo bo ja w Krakowie a on w Konstancinie. Agnieszka ktora u gajowej ma tez radyska onke Cytre i jeździ do Kaszmirka mówi, ze mis będzie wazyl ca 25 kilo ale pewnie teraz troche jeszcze przybierze. Wiek oceniono na ok 4-5 lat. Psiak jest i biedny psychicznie i strasznie kochany. Boi sie ale pelznie do człowieka. Ale juz widac zmiany - aga ostatnio pisała ze mordka mu się zaczęła śmiać!

• 2 weeks later...
Posted

Kaszmirek, jak pisze do mnie Agnieszka, już podbiega bez strachu, niestety, jak w tytule , łajza z niego okropna - nawet mniejsze psiaki u gajowej go gonią, a on sie nie odszczeknie..:///

Nowe zdjecia bedą po weekendzie:)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

A jakiej suni chciałabyś pomóc?

Hoteliki sa różne, kaszmir jest w hoteliku kojcowym 12 zł za dobe + karma

Kaszmir szykuje sie do kastracji i czyszczenia zębów. Niestety psiak nadal nie jest przebojowym samcem, stany lękowe ustepują bardzo powoli, gajowa zna i bardzo lubi, ale do osób odwiedzających go sporadycznie trzyma dystans, chciałby ale boi sie.. Natomiast Agnieszce udało sie zabrać go na krotki spacer w kierunku! lasu:), kazde skrzypnięcie sniegu powodowało kulenie sie kaszmirka na ziemi..

Psiak jest bardzo łagodny, musiał jednakże chyba wiele niedobrego doświadczyć, bedziemy mu szukać już za chwile domu, mam nadzieje ze znajdą sie dobrzy ludzie ktorzy poswieca mu serce i mnóstwo cierpliwosci...

• 1 month later...
Posted

przypadkiem tu trafiłam...nie wiedziałam, że Kaszmir jest w hoteliku:)

Czy juz szukacie mu domu? pomogę w ogłoszeniach jeśli będzie taka potrzeba...

Ja też się w nim zakochałam, jest bardzo wyjątkowym psem! :)

Posted

Kiyoshi:) witaj - Kaszmir robi postepy- ponoc nawet przeszedł cały spacer w lesie na własnych łapkach- bez przywierania do ziemi - ale chyba jeszcze troche pracy przed nim. Niemniej wiem, ze Agnieszka, która jeździ do kaszmira (bo Kaszmir jest w Konstancinie, a ja w Krakowie, wiec ja tylko utrzymuje go finansowo) miała w planie go powoli ogłaszać.

Dlatego dowiem sie dokładnie jakie sa plany i bardzo chetnie skorzystam z pomocy ogłaszania, bo ja niestety zawsze zyje ogłoszeniami użebranymi:)

Ja miałam w ogóle plan, zeby Kaszmirka wziać do siebie do domu na bdt i powoli go przystosowac do zycia w mieszkaniu i mieście, ale jednak w miedzyczasie pojawiła sie sunia, która bardziej potrzebuje pomocy - a jest to Szisza - link do jej albumu na fb w pierwszym wątku. Wiec zabieram Szisze, a Kaszmir pozostanie pod opieka Agnieszki. Ale Kaszmir znakomicie odnajduje sie w hotelu gajowej - tam jest tylko kilka psów wiec atmosfera kameralna:)..No a Sziszka własnie nie..:(

• 2 months later...