Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobotę tj. 28 listopada przy pomocy karmicielek złapałyśmy pięknego koteła

Troszkę dzikusek, dorosły osobnik, dziewczynka około 4-5 letnia

Przebywa w DT u p. Krystyny - tam gdzie trzymałyśmy Łatkę ( która jedzie w sobotę do nowego domku ) oraz Scarlett która już w nowym domku jest :)

W chwili obecnej przebywa w izolacji od innych kotów - z uwagi na prawdopodobieństwo kociego kataru.

Dzisiaj Ziutka postara się podjechać do weta więc dowiemy się jaka płeć, jaki wiek, no i najprawdopodobniej wdrożymy leczenie.

Wieczorem wkleję zdjęcia bo w pracy nie mogę się zalogować na fotosika - i jak już będzie coś więcej wiadomo zmodyfikuję pierwszy post tego wątku :)

d49bdedb2280263dmed.jpg

Posted

post rozliczeniowy:

sucha karma, karma mokra, zabawki, żwirek, myszki - 140,80zł
Feliway 99,80zł http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/feliway/518560
wizyta u weta, przegląd, leki, gentamycyna + kropelki + dojazd = 87zł
dojazd wet + antybiotyk = 57zł
rtg, anestezja, czyszczenie kamienia, usunięcie 3 zębów + szycie + dojazd do weta = 125,00
żwirek dla p. Krysi 85,60zł 
sterylizacja + leki na popęd moczu + 2 dojazdy do lecznicy 250zł
07.01.2016 - ponowna wizyta u weta, zastrzyk 25zł + dojazd 30zł + 2 opakowania podkładów 22zł = 77zł
01.02.2016 - wyróżnienia na olx na 6 województw 6*5,99zł = 35,94zł
05.02.2016 - krople kleszcze i pchły - 22zł 
07.02.2016 - transport do DS - 300zł 

WPŁATY:

z bazarku 82,75zł - 

z bazarku 401,70zł

http://www.dogomania.com/forum/topic/334440-konieckoniecfirmowe-nowe-ubrania-dla-nitki-do-3012016/?page=1

z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/334495-koniec-do-zamknięcia/?page=11#comment-16752241 102,50zł

SALDO: - 693,19 zł ---------> dług Nitki przepisujemy na nasz ogólny wątek w rozliczenia: 

SALDO NA DZIEŃ 10.03.2016 - NA TYM WĄTKU = 0zł

Posted

Koteł narazie jest odizolowany i ma do dyspozycji takie pomieszczenie gospodarcze ocieplone + klatkę kennelową która jest otwarta - nie za bardzo daje się głaskać pani Krysi ale od soboty mało czasu minęło więc nie ma się co dziwić.

Zamówimy Feliway i będzie dobrze - wizyta do weta, ciachnięcie i do domku sruuuu

Posted

Niestety potwierdziło się że mała ( bo okazało się że dziewczynka ) ma koci katar - dostała 3 zastrzyki + 2 na wynos do podania przez panią Krysię, gentamycynę i jeszcze jakieś inne kropelki do zakrapiania oczek. Kicha i prycha ale może to być stres bo zabrana ze " swojego " miejsca albo zmiana temperatury z mrozu na ciepełko - kk nie jest jakoś bardzo zaawansowany ale jest dlatego nie można dopuścić do kontaktu z innymi kotami.

Pani Krysia zauważyła że jest problem w jedzeniu suchej karmy - ale kotka nie dała sobie zajrzeć do paszczy - podrapała doktora i tak się zestresowała że głowa mała. Wczoraj zastrzyki, dzisiaj pani Krysia podała rano i ostatni poda jutro - my w sobotę będziemy po Łatkę więc jeśli się uda podjedziemy do weta lub jesli się nie uda pojedziemy ponownie i przyjedziemy do moich Doktorów do NDM aby obejrzał - jakoś to rozegramy :-)

koszt wizyty i leków + zastrzyków na wynos z dojazdem - 87zł

W drodze jest też już Feliway 99,80zł http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/feliway/518560

• 2 weeks later...
Posted

Oczywiście została Nitką :)

oczka już troszeczkę lepiej - tak jak Pani Krysia podejrzewała jest okropny ropień ? w jamie ustnej - narazie jest tylko na mokrej karmie i we wtorek będzie miała zabieg na zęby -  usuwanie tych popsutych - jest duży stan zapalny - Ziutka była w czwartek w lecznicy - otrzymały antybiotyk na zęby który ma brać do poniedziałku przed zabiegiem potem trzeba będzie odczekać i sterylka.

No i dobra wiadomość sprawdziłyśmy ten domek który dzwonił w sprawie Łatki - nie wykluczone że święta Nitka spędzi już u siebie :-)

Posted

Nitka  przeszła zabieg usuwania kamienia i wyrwanie 3 zębów.

Zabieg zniosła bardzo dobrze, ładnie się wybudziła (zawsze się boję, że moga być jakies komplikacje przy wybudzaniu, tfuu, strasznie to przeżywam :( )

Za dwa tygodnie mamy wizytę kontrolną.

Trzymać kciuki za domek :)

Posted

Jak to się stało, że ja zgubiłam wątek Nitki? :rolleyes: Pamiętam, że już tu byłam ale chyba zapomniałam sobie zapisać i dzisiaj trafiłam ponownie przez przypadek.

Tak czy inaczej trzymam kciuki za dom dla kici :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Zpowodu awarii dogo nie miałam jak poinformować ale w niedzielę byłyśmy razem z Ziutką zawieźć Nitkę na sterylkę więc jest już po :) teraz tylko przed nami zdjęcie szwów.

Po sterylce do wczoraj Nitka nie sikała więc Ziutka była z nią dzisiaj rano na dużyrze - dostała jakiś zastrzyk i po dojechaniu od razu wysikała się w żwirku,