Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chyba teraz są dwie sunie - pierwsza i ostatnia, a to w środku, to Karmelek, znaczy  - facet  :)

Krysiu, to cały czas jest Karmelek w DS.

Tamte suczki z mamuśką są w kojcu u DoPi. Do zdjęć chyba tak szybko nie zapozują, bo dzikawe.

Posted

Karmelek  ma i będzie miał zawsze super. Nieważna płeć, ważne uczucia.

Byłam kiedyś na wizycie przedadopcyjnej u 2. panów , również niebywale przystojnych, przesympatycznych, kulturalnych , itd. Aż szkoda,że nie przekazywali swoich genów potomkom.

• Upvote 1
Posted

Najpiękniejsza, najmądrzejsza, budująca przyjaźń, jakiej doświadczyłam przyszła do mnie od geja...

kochaliśmy się bardzo w absolutnym oddaniu ....

niestety były to bardzo jeszcze nietolerancyjne czasy, małomiasteczkowe, zadulszczone środowisko ...

Zbyszek wyemigrował  za wielką wodę (był bardzo dobrym reportażystą m.in. G.W) i kilka lat temu w dzień moich  imienin

umarł sobie i tyle ....

Posted

byłam na wizycie u panów IB w sobotę. No i zobaczyłam, że pan Igor ma alergię. Panowie twardo twierdzą, że to na pewno od alergenów świnek morskich, przy których spał u mnie Karmelek, a na które pan Igor ma straszną alergię. Podpowiedziałam,żeby wykapali Karmelka. Co uczynili w niedzielę. Pan Igor kicha nadal. Jeszcze nie wyprali ręcznika ode mnie . No, teraz sobie przypomniałam, że ja za każdym razem jak czyszczę klatkę świnkom, to je daje do transporterka, w którym jeździł ze mną Karmelek do pracy. Mam nadzieję, że to jednak świnki.

tumblr_nymiuwrZQm1v05ybeo1_1280.jpg

Posted

Oby świnki! Ale ja bym się już rozejrzała na miejscu Pana za możliwościami odczulania.

Karmelek pracuje jak nasza Hopcia ze Stefano, robiąc z niego pracownika... jednorękiego :D

• Upvote 1
Posted

jest plan B, a mianowicie jedno dziewcze czeka na wyklarowanie się sytuacji w razie czego. Panowie jednak nie przyjmuja do wiadomości, że może to byc uczulenie na psa. Na razie przyjmowane sa tabletki na alergię.

u pana na kolankach-dozwolone od lat 18 tu

ldv8y.jpg

Posted

wczorajszy sms od pana Igora :(

"Dobry wieczór. Wypraliśmy wszystko, co mogło być alergenne, wykąpaliśmy Karmelka i niestety alergia nie ustępuje. Z wielkim smutkiem i bólem serca muszę oddać pieska póki jeszcze nie przywiązał się do nas zbyt mocno. Serce się kroi, ale nie chcę zwlekać z decyzją, bo im dłużej będzie z nami, tym smutek związany z rozstaniem będzie większy."

Karmelek wrócił dzisiaj do mnie. Panowie zostawili jego legowisko i kocyk i zabawki i karmę.

Nie obyło się bez łez.

Działam szybko. Jutro jadę na kolejną przed adopcyjną. Do pani, która pytała już za pierwszym razem o Karmelka i bardzo żałowała, że się spóźniła.

Teraz jak do niej zadzwoniłam, to powiedziała, że po prostu byli sobie z Karmelkiem pisani. Wypytałam o alergie- nie jest uczulona. No, ale pan Igor tez nie był.

Nie mam dobrego nastroju.

Posted

No niestety. Tylko wiele ludzi, którzy z różnych powodów nie chcą się już zajmować swoim psem tłumaczą zwrot alergią. Taka alergia pojawia się np w momencie, kiedy pies się zestarzeje.

Akurat w  przypadku Karmelka nie ma żadnych wątpliwości, że Karmelek nie mógł tam dłużej zostać :(