Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Kasieńko moja miła, nie dzwoniłam dzisiaj do Oli, nie wiesz czy była na wirusówkach z Zosią ?

Bo miała mieć wirusówki po wściekliznie i potem by się przydało te zęby wyleczyć biedne :(

No a potem dopiero sterylka...zęby to priorytet.

Aaaa i czy szampono zamawiałaś już dla Zosi ?

Posted

Kasieńko moja miła, nie dzwoniłam dzisiaj do Oli, nie wiesz czy była na wirusówkach z Zosią ?
Bo miała mieć wirusówki po wściekliznie i potem by się przydało te zęby wyleczyć biedne :(
No a potem dopiero sterylka...zęby to priorytet.
Aaaa i czy szampono zamawiałaś już dla Zosi ?

Nie wyrabiam na zakrętach :(

Dzwoniłam - była na wirusówkach i została zaczipowana ale u innego weta bo ten nie czipuje taka sama sytuacja jak była z Lusią i innymi naszymi psiakami...
dziwne że wet twierdzi że zaczipować mogą tylko właściciele a jak pies szuka domu to on nie zaczipuje ale nie zagłębiam się w to :(

Szampon zamówiony i Zośka nawet już po pierwszej kąpieli - nie mam poprostu czasu wstawić paragonu :(

Zosia nie daje sobie założyć obroży, na inne psy warczy i szczeka i bardzo się szarpie jak już Oli uda się ją ubrać w szelki i smycz - jeszcze troszkę pracy przed nami - ale najbardziej martwi mnie jej stosunek do innych psów

Myślę że za chwileczkę będzie ją można ogłaszać - może w weekend skleję jakiś tekścik.
Posted

Po niedzieli w środę będzie zabieg na zęby - sterylka też pilna aby Zośka nam w cieczkę nie wpadła - bo u Oli są też psy z innych fundacji i byłby problem ale zęby są absolutnym priorytetem bo nie może jeść dlatego je teraz tylko mokrą karmę którą już w tamtym tyg zamówiłam.

teraz po kolei - wizyta u weta + usg ( aby wykluczyć ciążę ) + wirusówki + czipowanie + podstawowe badanie krwi + dojazd = 190zł

teraz puszki + szampon = 119,60zł

zoo_zpsnqrxcakv.jpg

Posted

Zamówiłam dla Zosi 2kg karmy Purizon - bo trzeba ją dożywić - puszek za bardzo nie chce jeść pewnie przez te bolące zęby - karma sucha będzie namaczana i mieszana z puszką - Ola miała próbkę tej karmy o tym smaku i aż uszy się trzęsły bo innych nie chciała jeść tylko tą jak jej Ola namoczyła - dodatkowo olej z łososia polecony przez weta. Trzymajcie kciuki za środę bo ja już troszkę się martwię czy wszystko będzie ok :)ale wiadomo że będzie no bo musi :)