Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia jakich wiele.... jest rodzina - mąż i żona, rasowy piesek - sielanka - pojawia się dziecko więc rodzina się powiększa - ale wypad z rodziny robi pies - bo dziecko ma alergię....

i co się w takiej sytucji robi gdy się mieszka w okolicach Podkowy Leśnej ? wypuszcza się psa na wioskę - może ktoś się zaopiekuje, możepies zginie i nie wróci i po problemie...

Nie mam prawa nikogo oceniać ale....koleżanka z pracy powiedziała mi o Zojce - bo wie że zajmuję się psiakami...

Innego pomysłu nie było - pojechałam wczoraj z moją koleżanką Kasią, Ziutkę zgarnęłyśmy po drodze i przywiozłyśmy Zoję na DT do Ziutki - jest bardzo zapasiona - aby tylko nie była w ciąży - oczywiście nie jest wysterylizowana.

Państwo z ogromną ulgą podpisali nam zrzeczenie się psa - i pozbyli się problemu.

Aneta u której mamy Hugo powiedziała jak dzwoniłam zapytać czy ma miejsce że ma Panią która straciła labkę miesiąc temu - dzisiaj wysłałam do Pani zdjęcia i zobaczymy.

A o to Zoja:

z_zpsprafriid.jpg

z1_zpsp3pgnjcl.jpg

z2_zpsetfuzel6.jpg

z3_zpsufznnpnm.jpg

Posted

post rozliczeniowy

WYDATKI :

Karma RC dla Labków - 164,80

Frontline + tabletki na robale - 75,00

transport do BDT = 40,00

puszki, smycz, obroża, kości do gryzienia = 147,70

sterylizacja = 250,00

transport na sterylizacje i do DS = 50,00

WPŁYWY

194,30 z wątku : http://www.dogomania.com/forum/topic/144640-jordi-p%C5%82etwal-b%C5%82%C4%99kitny-czy-zd%C4%85%C5%BCy-do-domu/?p=15966573

260,00 bazarek fony 

http://www.dogomania.com/forum/topic/334302-rozliczam-księgarnia-dla-zoji-do-2012016-super-książki/?page=1   kwotę 278,45zł

z bazarku kwota 405,00

144,00 z bazarku 

Kwotę 554,25zł przepisujemy na naszą byłą podopieczną Zosię z tego wątku:

i tym oto miłym akcentem zerujemy konto Zojki :)

razem = 0,00 :)

Posted

Zojka jest kochanym psem :)

Niestety bardzo skrzywdzonym, bo jest mega zapasiona :(

Nie za bardzo odczuwa brak swojej "rodziny" nie wiem czy była z nimi bardzo związana...

Posted

Wczoraj zanim pojechałam po Zoję poszłam do lecznicy po krople Frontline na kleszcze i 4 tabletki na odrobaczenie - i dzisiaj zamówiłam karmę dla Zoji 14kg RC dla Labków

paragon_zpslpayj7du.jpg

g_zpssmt34cpo.jpg

Posted

Wczoraj zanim pojechałam po Zoję poszłam do lecznicy po krople Frontline na kleszcze i 4 tabletki na odrobaczenie - zapłaciłam 99zł ( paragon wkleję jak zrzucę z telefonu ) i dzisiaj zamówiłam karmę dla Zoji 14kg RC dla Labków

paragon_zpslpayj7du.jpg

RC jest tłusty, a jej by się karma dla psów z nadwagą przydała

Posted

RC jest tłusty, a jej by się karma dla psów z nadwagą przydała

Ziutka ją weźmie w obroty i schudnie :)
Jak będzie latała za Olem jak dzisiaj to miesiąc i pół jej nie będzie :-)
Posted

Zojka ma duże problemy z wejściem do mnie na górę :(

Mam bardzo strome i wysokie schody - chyba zostanie na dole, nie chce jej męczyć i mam obawy czy nie spadnie jak schodzi.

Posted

Sporawa sunia.A ludzie beznajdziejni.

Na zdjęciu chyba Oluś.Ile on już ma lat?  3? Ale czas leci.

W grudniu 4 :-)

kawał chłopa! :)

Ziutka a może właśnie zostaw ją u babci - potwierdzam schody są bardzo strome - pamiętasz jaki był stoperan jak wnosiłam do Ciebie na górę Jordana :D hehe nie wspomnę że sama jak idę to barierki się trzymam :-)

Posted

A dopiero co Ziutka siedziała u nas z Olem w brzuchu i naszym Gapiszonem na brzuchu ;)

Olo widać szczęśliwy, że ma psa! I pies szczęśliwy, że ma takiego kumpla. Fajnie :D

Posted

Wczoraj wysłałam zdjęcia Zojki do Pani być może zainteresowanej adopcją - zadzwonię dzisiaj i porozmawiam i może się czegoś dowiem - byłoby naprawdę super - jeśli się nie uda - poprosimy fundacje labkowe o pomoc w ogłaszaniu.
Po 1 listopada będziemy ją sterylizować może uda się zrobić w pakiecie również Hugo - jak uda nam się logistycznie to rozwiązać :-)

A na deser zdjęcia z dzisiejszego poranka :-)

z4_zpssejve6jo.jpg

z3_zpsd5duizru.jpg

z2_zpse2ddywbf.jpg

z1_zpsagxpbfbn.jpg

z_zpscejix65x.jpg