zulugula Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Lucy*, nie wiem kiedy zmieniło się kierownictwo. Taką informację otrzymałam w połowie zeszłego roku. Jeśli od tego czasu coś drgnęło i nastąpiła poprawa, to znak, że wszyscy powinnismy się z tego cieszyć. Ja pamiętam zmianę kierownictwa z TOZ'owskiego na Urząd Miasta. Ta zmiana spowodowała, że wolonatariat zanikł. Ale to stare dzieje. Schronisko żyło wtedy innym życiem. Jednak opłata narzucana na psy, którym chcemy szukać domu, zabierać na DT, to przesada. Przecież wyciągamy pomocną dłoń - dłoń do psów z tego schroniska. Mniej zużytej karmy, więcej miejsca, szansa na domek. Tego postanowienia nie potrafiłam zrozumieć. No chyba, że opłaty są ściśle zarachowana (ale przecież przy ich pobieraniu jest pełna dowolność). Tak jak napisałam: uważam że nie ma tam tragedii, choć są sprawy, które mnie bolą ;) PS. O białą pudliczkę też pytałam w połowie roku (oglądałam boks po boksie i nie widziałam). Pracownicy potwierdzili, że jej juz od dawna nie ma :roll: Miałam na nią domek. Quote
Lucy* Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 zulugula napisał(a): PS. O białą pudliczkę też pytałam w połowie roku (oglądałam boks po boksie i nie widziałam). Pracownicy potwierdzili, że jej juz od dawna nie ma :roll: Miałam na nią domek. To w takim razie ja nie kojarzę.. i żeby ona wróciła :hmmmm: nie pamiętam jej, może to inna białaska była? P.S. Może tamten dom ją jeszcze weźmie :eviltong: ?? Quote
Erazm Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Do gory sliczna. Dziewczyny chyba wszedzie jesli zabiera sie psa wyciagaja reke po kase, tylko takie do uspienia psiaki w mniemaniu schroniska dostalam za darmo, bo nie mialy szczepien, bo nikt nie dawal szansy? a moze bo tak bylo taniej, odchodzil morbital i koszty utylizacji. Niewazne. Mam nadzieje, ze malej sie uda Quote
kmonika Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 a tu snieg pada i zimno:shake: dzisiaj przyszedł do mnie facet, ma 5 szczeniaków do oddania:angryy: sterylka według niego to okaleczenia suki, ja nie mogę.No ręce opadają.. Puńka, proś o domek:multi: liczę jeszcze na te ogłoszenia , które wywiesiłam. Quote
Erazm Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f97/maly-piesek-suka-domki-4-z-krakowa-1-wawa-133192/ wrzuccie tu mala moze... Quote
kmonika Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 4-letnia suczka pudla szuka kochającego domku (588189512) - Aukcje internetowe Allegro Quote
zulugula Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 [quote name='Erazm']http://www.dogomania.pl/forum/f97/maly-piesek-suka-domki-4-z-krakowa-1-wawa-133192/ wrzuccie tu mala moze... Już ją powysyłałam :razz: Ale nie mam odpowiedzi. Zapotrzebowanie na krótkowłose kurdupeli (do tego żyjące w zgodzie z kotami). Quote
kmonika Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 :Dog_run:Punia, zimno i śnieżek pada , ale na spacerek iść trzeba;) Quote
kmonika Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Punia siedzi dalej w schronie:placz:mimo porobionych ogłoszeń.. oprócz Pani z pseudo hodowli, nikt o małą nie pytał, nie dzwonił... Ale Puńka sie nie załamuje i dalej czeka na domek.Może allegro pomoże.. Quote
monika55 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 To umiesz Allegro robic? A czy to "kup teraz" jest bezpieczne? Nie znam sie ale jak ktos kupi? Quote
zulugula Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Ja nigdy w przypadku psów nie korzystam z opcji "kup teraz". Ktoś raz przez pomyłkę kliknie i już trzeba płacić, za kolejną aukcję wystawioną. Robię licytacje od 1 zł. Lucy* to faktycznie nie może być ta sama sunia. Sprawdziłam dokładnie stronę psów do adopcji z sosnowieckiego schronu. Jest tam nasza czarna pudliczka oraz ta kremowa. Obie są zaewidencjonowane w 2009 roku. Tamta była chyba cała biała i ogłoszenie nie było aktualne już w połowie 2008 roku. Niestety nie znalazłam jej w wyadoptowanych psach. Są więc 2 pudliczki do wyboru, do koloru ;) PS. Jest jakiś ogólny wątek sosnowieckiego schronu? (kiedyś coś znalazłam, ale był mocno przedawniony. Quote
zulugula Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Erazm napisał(a):Do gory sliczna. Dziewczyny chyba wszedzie jesli zabiera sie psa wyciagaja reke po kase, tylko takie do uspienia psiaki w mniemaniu schroniska dostalam za darmo, bo nie mialy szczepien, bo nikt nie dawal szansy? a moze bo tak bylo taniej, odchodzil morbital i koszty utylizacji. Niewazne. Mam nadzieje, ze malej sie uda Ja się pierwszy i własnie ostatni raz z opłatą za psa spotkałam w Sosnowieckim schronie. Byłam bardzo zaskoczona. Jednak widzę, że to bardziej powszechne rozwiązanie. Quote
kmonika Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 allegro robilam pierwszy raz,zaraz poprawię jak coś żle jest:oops: Quote
kmonika Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 to moze tą drugą pudliczkę tez to wrzucimy i będą sobie dwie? Quote
kmonika Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 :Dog_run:chodz maleńka na poranny spacerek Quote
kmonika Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 dostałam zapytanie o Punię , z allegro. Jednak po ostanim przypadku z pseudo hodowlą, boję się , ze to moze jakis hodowca? Napisałam , ze suczka będzie wysterylizowana, ale jednak..Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, szczególnie jesli suczka zostanie wyadoptowana przez schron. Nikt przecież nie sprawdzi co to za domek, a suczki w typie rasy są łakomym kąskiem dla pseudo hodowli:-( Tak sobie myślę, ze chyba najlpeszym rozwiązaniem i najbezpieczniejszym, skoro nie ma dt, byłoby umieszczenie małej w hoteliku. Tylko funduszy brak:-( Quote
monika55 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Ja tez sie boje adopcji wprost ze schronu. Ale kasy brak.:-( Kmonika , zdolna taka jestes, moze bazarki nauczysz sie robic? Pomoge. Jakies fajne rzeczy sie znajda. Quote
kmonika Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Daria_13 napisał(a):Suczkę widziałam jakoś tydzień lub 2 tyg. temu. Fakt jest zaniedbana, ale śliczna i zagubiona. Najlepszym wyjściem był by DT lub hotelik kompanko, sterylizacja, strzyżenie i dopiero nowy domek. Niestety wśród tyluu bid o DT bardzo trudno. Może bym znalazła DT ale to płatny ok. 150- 200zł + karma, ale nie obiecuje. A co do schroniska- szczerze powiedziawszy wiem o nim bardoz dużo , gdyż mojej mamy kolega pracował w tym schornie. Powiem tylko, że jest tam wielee niedociągnięć i ktoś powinien zrobić z tym porządek, bo tak dalej nie powinno być. Z tego co wiem fundacja S.O.S dla zwierząt walczyła tam o wolontariat, ale nic z tego nie wyszło. A co do personelu, dużo by pisać, ale niestety tylko negatywne cechy. Tyle ode mnie. Jeżdżę do tego schronu od 2 lat co 2-3 tyg. Swego czasu byłam tam co 2 dni. Niestety brak czasu nie pozwala mi na częste wizyty, a szkoda... w takim razie czekam na info:multi: Quote
kmonika Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 monika55 napisał(a):Ja tez sie boje adopcji wprost ze schronu. Ale kasy brak.:-( Kmonika , zdolna taka jestes, moze bazarki nauczysz sie robic? Pomoge. Jakies fajne rzeczy sie znajda. no potrzeba matką wynalazku:lol: muszę sie nauczyć , zobaczę co da się zrobić, chyba , ze moze ktoś pomoże z doświadczeniem? Quote
Daria_13 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Suczkę widziałam jakoś tydzień lub 2 tyg. temu. Fakt jest zaniedbana, ale śliczna i zagubiona. Najlepszym wyjściem był by DT lub hotelik kompanko, sterylizacja, strzyżenie i dopiero nowy domek. Niestety wśród tyluu bid o DT bardzo trudno. Może bym znalazła DT ale to płatny ok. 150- 200zł + karma, ale nie obiecuje. A co do schroniska- szczerze powiedziawszy wiem o nim bardoz dużo , gdyż mojej mamy kolega pracował w tym schornie. Powiem tylko, że jest tam wielee niedociągnięć i ktoś powinien zrobić z tym porządek, bo tak dalej nie powinno być. Z tego co wiem fundacja S.O.S dla zwierząt walczyła tam o wolontariat, ale nic z tego nie wyszło. A co do personelu, dużo by pisać, ale niestety tylko negatywne cechy. Tyle ode mnie. Jeżdżę do tego schronu od 2 lat co 2-3 tyg. Swego czasu byłam tam co 2 dni. Niestety brak czasu nie pozwala mi na częste wizyty, a szkoda... Quote
kmonika Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 :multi: Punia czeka na Ciebie:cool3: Quote
Recommended Posts