Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

musi dotyczyć wyłącznie naszych Przyjaciół,psów?Pewnie tak,a szkoda,bo sporo możnaby powiedzieć
o kulturze dyskusji,o agresji,o braku kultury w jej podstawowej wersji...
Wirtual kumuluje emocje,potem je rozlewamy sądząc,że jesteśmy anonimowi,nie do odnalezienia.
Więc - można pojechać 'po całośći',a co tam,niech jej /mu - będzie przykro,grunt,że SOBIE poprawię samopoczucie
i napuszę grzywę.Myślę,że 90% werbalnych,wirtualnych agresorów - nie ośmieliłoby sie otworzyć w ten sam sposób - buzi w realu...Niektórzy są zwyczajnie niegrzeczni,inni roszczeniowi,jeszcze inni - zwyczajnie - chamscy.To paskudne słowo,
ale jakim innym je zastąpić - nie wiem.
A czlowiek jest tak skonstruowany,że musi się pazurami uczepić np.muru,żeby nie dać się sprowokować i NIE odpowiedzieć.
Pamietacie powiedzenie - "nie dyskutuj z głupim,bo Cię ściągnie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem?"
Straszne jest zjawisko trollingu w necie,szczególnie w miejscu,gdzie dzieje się dużo dobrego.A może dlatego to 'złe' - tak bardzo razi?
p.s - a teraz,Szanowni Admini - mozecie mnie zbanować za wypowiedz 'nie w dziale' i 'nie na temat'. :)

• Upvote 2
Posted

Właśnie, dlatego tak się dzieje że jest się anonimowym, gdyby trzeba było podać więcej danych o sobie, byłoby inaczej.

Bou, zgadzam się z Twoimi przemyśleniami, ale nikt nie jest w stanie tego zmienić.

Posted

Jest dokładnie tak jak piszesz bou. Nie wiem co gorsze - to, że to tym agresorom sprawia przyjemność czy to, że są na tym portalu zupełnie bezkarni odkąd skończyło się banowanie.

Jeśli na nowym dogo miał miejsce choćby jeden ban to proszę o taką informację, a odzyskam wiarę w ten portal :)

Beatrx, można się nie przejmować jeśli temat wątku dotyczy koloru obroży, ale będąc niemalże tylko na dziale PWP (psy w potrzebie) widzę jak bezmyślnie rujnowane są wątki psów, których życie zależy od osób tam będących, którzy czasem nie wytrzymują już tego i opuszczają wątek :(