Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdecydowałam się gotować naszej suni jedzonko i chciałabym to gotowane dawać jej rano a wieczorem suche. Zauważyłam jednak na forach, że większośc ludzi karmi swoje psy tak, że rano dostają suche a wieczorem gotowane.

Czy jest jakaś reguła odnośnie karmienia w taki sposob czy po prostu brak czasu na podawanie gotowanego rano a jak najbardziej można ? :)

Posted

Myślę, że chodzi o brak czasu - przed wyjściem do pracy łatwiej wrzucić to suche do michy niż odgrzewać, a tym bardziej gotować domowe.

Bierz pod uwagę, że niektóre psy nie idą na taki układ i jak dostaną gotowane raz dziennie, to ten drugi posiłek z suchej karmy odpuszczą sobie na zasadzie: "poczekam na to lepsze". Podawanie suchej wieczorem trochę zmniejsza to ryzyko (łatwiej zrezygnować ze śniadania po leniwej nocy, niż z kolacji po dniu ze spacerami, aktywnością itd.) ale całkiem go nie wyklucza.

Posted

Dzięki za odpowiedź. Tak myślałam, że to bardziej kwestia braku czasu ale wolałam się upewnić :)

Ona śniadania praktycznie nie rusza za to kolację wcina aż miło. Rano zje tylko jeśli jej czymś dosmacze a ja już mam dość tego dosmaczania bo raz, że nie zawsze coś mam a dwa, że nie chcę jej przyzwyczajać. Dlatego też chcę gotowane dawać jej rano a wieczorem suche. Oki, zobaczymy jak to będzie, oby nie rezygnowała  z kolacji bo rano takie dobre papu dostanie ;)

• 1 month later...
Posted

i  to powinno być tutaj najważniejsze,liczy sie apetyt i brak problemów żołądkowych po takiej diecie,jeżeli póki co wszystko jest w porządku,to moim zdaniem nie pozostaje nic innego jak tylko się cieszyć:)

• 2 years later...