pakej Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Mam pytanko czy myjecie swoim pupilom zęby ?:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
donya Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 pakej napisał(a):Mam pytanko czy myjecie swoim pupilom zęby ?:eviltong::eviltong::eviltong: Oczywiście, że NIE Do czyszczenia zębów najlepsza jest duża kość z "główką" Quote
Kacedy Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 ............albo chrupiąca ususzona bułeczka (chlebek) :lol: Quote
rrojka Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 No myjemy , niestety :crazyeye: Od niedawna zresztą, bo żyliśmy w przekonaniu, że kocha wystarczy. I zapewne u większości psiaków pomaga, ale w przypadku Toriiego niezbędne okazuje się szorowanko:cool3: Ale czego nie robi się dla...pięknego uśmiechu :lol: Pozdrawiamy! Quote
Shirai - Koki Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 rrojka napisał(a):No myjemy , niestety :crazyeye: Od niedawna zresztą, bo żyliśmy w przekonaniu, że kocha wystarczy. I zapewne u większości psiaków pomaga, ale w przypadku Toriiego niezbędne okazuje się szorowanko:cool3: Ale czego nie robi się dla...pięknego uśmiechu :lol: Pozdrawiamy! Wlasnie chcialam zapytac w tej sprawie, poniewaz nasz weterynarz, powiedzial, ze higiena zebow to u psa koniecznosc, ale dopiero jak skonczy 5 miesiecy i bedzie mial stale zeby !! A pytanko dotyczy tego jakich szczoteczek i jakich firm past do zebow moga polecic osoby, co zabki u "Milusinski" szoruja i z jaka czestotliwoscia to robicie ? Na internecie widzielismy przerozne szczotki do zebow dla psiakow, ktore sie sprawdzaja ? My myslimy o zakupie takie, czy ktos uzywaj jej u swojego psiaka: Quote
Shirai - Koki Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 :shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake: Chyba nikt u swojej Akitki takiej szczoteczki niei uzywal :crazyeye: Quote
wani Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 My probowalismy myc zebiska Emisce, ale opor byl zbyt duzy. Szczoteczke, ktorej wtedy probowalam uzywac byla zakladana na palec i na pewno nie dwustronna - ta ze zdjecia jest super :) Quote
Kacedy Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Ja takiej używałam zaraz po wzięciu swojego rudego ze schronu, bo zęby miał zaniedbane. Problem w tym, że szczoteczka raniła mu dziąsła, więc z niej zrezygnowałam i stosowałam gazę, na którą wyciskałam pastę i czyściłam zęby pojedynczo. Nie pisałam nic o tej szczotce, ponieważ nie jestem do końca pewna, czy to krwawienie dziąseł po szczotkowaniu było spowodowane budową szczotki, czy też po prostu mój pies po wzięciu ze schronu był niedożywiony i osłabiony i stąd słabsze dziąsła. Więc moja opinia nie jest raczej obiektywna. W każdym bądź razie już od dawna nie szczotkujemy zębisków tylko bułeczki, kostki i same się naturalnie czyszczą. Gdyby ktoś chciał taką szczotkę wraz z prawie całą tubką pasty Petosan- mogę podarować :) Quote
wani Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 U Emiko dziasla reagowaly dokladnie tak samo, wiec to raczej wina szczoteczki. Quote
Agappe Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 musze się pochwalić.. byłam dziś z Niunia u weta na wściekliźnie, pobraniu krwi, kleszczowych zakupach ;) i przy okazji poprosiłam o zobaczenie zębów.. Pani weterynarz powiedziała " wie pani co, żeby wszystkie psy w jej wieku miały takie zęby jak ona, ja w jej wieku też bym chciała mieć takie zęby":evil_lol::evil_lol: w czystości Anatowych zebów pomogła sucha karma i kosteczki dentastick (czy jak one się zowią) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
andromeda Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Ja ostatnio stosuje cos takiego ROYAL CANIN Oral Bar. Oddech i zabki super. Dodatkowo podaje kosteczki do obgryzania. jakos nie moge sobie wyobrazic ze miałabym małemu myc zeby :diabloti: juz widze ta histerie i niezadowolenie. Czesanie bywa meczace, a szorowanie zebow ło matko.... Quote
Shirai - Koki Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='Shirai - Koki'] Szczoteczka wyprobowana przez nas, myjemy nia zeby od okolo 2 miesiecy, raz, dwa razy w tygodniu myjemy zabki dziasla mu na szczescie nie krwawia, ale mysle ze to zalezy od sily nacisku szczoteczki przy myciu zabkow, poniewaz Shirai sie nie wyrywa i nie ucieka wiec mycie jego zabkow to przyjemnosc, pierwszy raz spotkalam psa co lubi mycie zebow, dodatkowo tak jak pisala Daria Denta Stick i to zaczelismy uzywac od okolo 1 miesiaca i jeszcze jakies patylki na zeby z Trixie, ale to juz od jakis 4 miesiecy i mu sie chyba znudzily ostatnio. Kosci probowalismy, ale Shirai jest za wygodny, wiec jak mu trzymamy to pogryzie, a jak mu zostawie to pocmoka pocmoka i zostawia... Quote
Recommended Posts