Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej, napiszę potem co tam słychać- teraz wkleję Wam wyniki Shadowa (Madzią Tobą się kiedy indziej zajmę - nic nie poradzę, że będąc 700 km dalej patrzysz na pogodę dla Dolnego Śląska i mówisz, że to u Ciebie :P) 

a więc:

IMG_20170228_223448.thumb.JPG.9e0813019854939a84fe28c1bf1a0f10.JPGIMG_20170228_223513.thumb.JPG.f209dae21feae2a3a8cd9f67a2ea835d.JPG

Shadow od 2 miesięcy inaczej się zachowuje (nie zawsze, ale jest parę rzeczy niepokojących w zachowaniu). Dwa razy miał ślinotok, moja córka widziała u niego drgawki (pies nie mógł wyciągnąć języka). Z wyników i rozmowy z lekarzem wynika za mały poziom wapnia i za duży żelaza (norma do 21). W dniu robienia wyników miał chore gardło (był trochę uśpiony do badania- paskudnie czerwone migdałki). Dostał antybiotyk. A i głośno przełyka ślinę (tak z kilka razy dziennie). Myślałam, że to po antybiotyku przejdzie, ale nie. Podejrzewam , że sprawa jest grubsza (a gardło wyszło przy okazji). Obecnie dostaje wapno i magnez. Może widzicie coś innego w tych wynikach???Zastanawia mnie wysoki poziom żelaza- może z miesiąc próbowałam barfa- ale pies jada przede wszystkim karmy rybne (TOTW z rybą, eukanubę dermatois lub brita care z jagnięciną- sporadycznie). Może jestem przewrażliwiona, ale wolę dmuchać na zimne....

Posted
4 godziny temu, mar....ka napisał:

hej, napiszę potem co tam słychać- teraz wkleję Wam wyniki Shadowa (Madzią Tobą się kiedy indziej zajmę - nic nie poradzę, że będąc 700 km dalej patrzysz na pogodę dla Dolnego Śląska i mówisz, że to u Ciebie :P) 

A gdzie ja takie coś napisałam?!

Posted
4 minuty temu, mar....ka napisał:

Mówiłaś, że u Was naście,  potem osiem, potem na weekend naście-mówiłam Ci że to u nas taka pogoda,  więc Ci nagrałam by udowodnić

Ale nie mówiłam/pisałam, że u mnie to Dolny Śląsk :P

Posted

Von do wyników ja się nie wypowiem bo się nie znam, moje żelazo jest zawsze za niskie.  

Może warto z tymi wynikami wybrać się do innego weta zapytać? 

Posted

Zupełnie się na tych wynikach psich nie znam . Jak chciałam coś poczytać to wchodziłam na jakąś stronkę , coś o czarnym terrierze czy jakoś tak i tam normy były .

Tytusowi teraz będę robic badania , bo od urodzenia praktycznie na Barfie z małym dodatkiem suchej jak był bardzo głodny i też mam obawy czy wszystko dobrze będzie .