*Magda* Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 14 godzin temu, Ania :) napisał: No to super :) chomik słodki choć ja bym go nie dotknęła :p A ja bym chętnie wycałowała ten maleńki pyszczek :* 1 Quote
Oscar Patric Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Wszystkiego najlepszego dla Gabi :) 1 Quote
dwbem Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 Chomiczek fajny, kiedyś miałam i chomiczkę i szczurki, teraz nie mogę bo mam w domu dwa szczurołapy czyli pinczery średnie bo rottweilerka niegroźna, kocha cały świat. Quote
mar....ka Posted October 13, 2016 Author Posted October 13, 2016 22 godzin temu, dwbem napisał: Chomiczek fajny, kiedyś miałam i chomiczkę i szczurki, teraz nie mogę bo mam w domu dwa szczurołapy czyli pinczery średnie bo rottweilerka niegroźna, kocha cały świat. witam u nas w galerii, boshe chyba ze 100 lat nie widziałam pinczerów średnich. Na naszych terenach nie ma :( A chomiczka słodka, chociaż brudaska. Znosi sobie troty do rury i tam na nich śpi i szczy!!!! (na dole w ogóle się nie zakopuje- chomicza dziwaczka) Quote
dwbem Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Moja chomiczka była czyściutka, siusiała do małego słoiczka oparteko na pokrywce, tak żeby był lekko uniesiony i wyściółka zawsze byla sucha. Pinczery średnie są rzadkie bo tylko znający rase potrafią z n imi sobie radzić. Bo to są psy pierwotne, samodzielne, inteligentne ale i charakterne i często kończyło się oddaniem psa do schroniska lub uspieniem. Ja adoptowalam 5-letniego psa bo chciano go uśpić mimo, że był kochany przez właścicielkę ale zaczęli się go bac. A u mnie żyje już ponad 3,5 roku w towarzystwie 11-letniej rottki i 6-letniej średniej pinczerki i jest cudowny, przez te lata nie usłyszalam od niego warknięcia, moge z nim wszystko zrobić, wyjąc mu z pyska smakołyk, zabawkę a w poprzednim domu pogryzl dorosłą córkę wlaścicielki. Ale córka nie przyznała się co mu zrobiła. Ja podejrzewam, że pogryzl z bolu bo miał chore uszy a tamtejszy wet nie umiał go wyleczyć a mojemu się udało. Quote
mar....ka Posted October 13, 2016 Author Posted October 13, 2016 tak to jest jak ktoś bierze sobie psa w ciemno i potem go wszystko przerasta... Boksery też nie są najłatwiejsze, dlatego tyle porzuconych w fundacjach. Shadow przynajmniej nie niszczy w domu (nasza poprzednia bokserka to dopiero potrafiła :)). Za to mój obecny "egzemplarz" posiada adhd, którym mógłby obdzielić z 3 przedstawicieli swojej rasy Quote
Ania :) Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Pokaż swoją kuchnię ! :) założyłas szybę czy te cegiełki ? :p Quote
mar....ka Posted October 14, 2016 Author Posted October 14, 2016 21 godzin temu, Ania :) napisał: Pokaż swoją kuchnię ! :) założyłas szybę czy te cegiełki ? :p tak na moment na dogo, cegiełki Quote
mar....ka Posted October 14, 2016 Author Posted October 14, 2016 21 godzin temu, Ania :) napisał: Pokaż swoją kuchnię ! :) założyłas szybę czy te cegiełki ? :p tak na moment na dogo, cegiełki Quote
Chesti Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Hejo :) Spóźnione życzenia dla Gabi :*** Ładne, jaśniutkie gniazdko macie. Jak się mieszka? :) 1 Quote
mar....ka Posted October 22, 2016 Author Posted October 22, 2016 Mieszka się dobrze, dziękuję. W sumie sama jestem w szoku, że tak szybko to miejsce stało się dla mnie domem. Jest jeszcze dużo do zrobienia, właściwie wokół domu- ale bardzo się teraz cieszę że zdecydowaliśmy się na "lokum z ogrodem". Jak szukaliśmy, teren wokół nie był jakimś priorytetem (teraz myślę , że się poszczęściło). Nie dużo, ale zawsze można wyjść, wynieść pranie czy też posiedzieć z kawką (wiosną postawimy naszą altankę, bo musimy najpierw kostkę pod spód wyłożyć). W ogóle czeka nas wymiana ogrodzenia. W tym tygodniu zmieniliśmy papę na jednym z garaży- niestety pogoda nie pozwoliła na drugi- ale tam nie trzymamy auta- więc do wiosny poczeka). A co psich tematów, wreszcie zakupiłam kaganiec (fizjologa z chopo). Pierwszy dzień tragedia, Shadow doszedł w nim do garaży (Madzia się nabijała, że sama będę w nim chodzić- akurat mój rozmiar jak mierzyłam :P). Wczoraj sukces, raz udało mu się ściągnąć, a tak to szedł jakby go nie było- po prostu rewelacja- jestem dumna. Mieszkamy teraz w centrum- na jednej ulicy domki jednorodzinne, a na drugiej blokowiska. Ludzie boją się dużych psów i wcale się nie dziwię (Gabi pogryzł pies i sama czasem reaguje strachem na psy powyżej kolana). Dlatego tak się cieszę, że wczoraj dobrze nam poszło. Jeśli mi się uda, to nagram filmik z kagańcem (ale pewnie jutro, bo potrzebny jest mi TZ- a on wiecznie w pracy ). W sumie to mam teraz super lokalizację na spacery, przejść z 8 minut wśród ludzi (kaganiec) i łąki!!!! A to dzisiejszy oszołom : A teraz wypatruje sąsiada- ratlerka (my zajmujemy dół domu, sąsiedzi pierwsze piętro-strych i piwnice podzielone). Fajnie, że sądownie też jest rodzielony teren wokół domu :) Dla spostrzegawczych- na zdjęciu jest drugi pies- Maksiu :P Quote
mar....ka Posted October 22, 2016 Author Posted October 22, 2016 12 minut temu, Angi napisał: poka się w kagancu :D nie ma mowy Quote
angineuuka Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 pffff, nawet na whatsappie? (co z tego, ze nie mamy kontaktu haha) Quote
Ania :) Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 No to super , ze mieszka się dobrze :) Też bym z chęcią zobaczyła Ciebie w kagancu :p :p Quote
*Magda* Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 4 godziny temu, Angi napisał: poka się w kagancu :D Ja widziałam :D 1 Quote
mar....ka Posted October 22, 2016 Author Posted October 22, 2016 11 minut temu, *Magda* napisał: Ja widziałam :D Ty tam siedź cicho ale zmokłam na spacerze wrrr, jeszcze potem na łąki poszliśmy... Quote
*Magda* Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Teraz, mar....ka napisał: Ty tam siedź cicho Bo co? :P Quote
mar....ka Posted October 22, 2016 Author Posted October 22, 2016 Teraz, *Magda* napisał: Bo co? :P bo pstro.... Quote
łamAga Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Fajnie w nim wygląda <3 ale pogoda super :P Quote
mar....ka Posted October 22, 2016 Author Posted October 22, 2016 1 minutę temu, dOgLoV napisał: Fajnie w nim wygląda <3 ale pogoda super :P mnie tez się podoba, chociaż to wiadro :P to był mały deszczyk, potem to się lało heheh Quote
Recommended Posts