Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli chcesz podać kuraka, to ja bym poszukała takiego wolno biegającego, a nie te takiego brojler'a nafaszerowanego sterydami :/

Powinnaś znaleźć w jakiejś masarni. Ja mam nawet  w Kaufland możliwość kupienia takiego "zdrowszego" kuraka i takiego kupuję nam.

Suka dostaje brojler'a, bo jest tańszy

On chyba ma jednak na każdego kuraka , na pewno na jaja (od kilku lat biorę swojskie od sąsiadki dwa domy dalej :)

Oscar też dostaje kuraka z wolnego wybiegu i jest ok,bo po innych słyszałam że psy mają okropną alergię,więc bym nie ryzykowała na Twoim miejscu

co przeżyłam w piątek po kaczce, już w czwartek kaczka mu nie służyła, a w piątek wygryzł łapki

doberek

witam :)

Hej,hej ! Zaczynam świateczne ogarnianie i porządki.I nawet to lubię  tylko kiepsko wtedy z czasem .Jak u Was?

Tez powoli próbuję, ale muszę jakoś ogarnąć sprawę z Shadowem. W sobotę miał pobrane wymazy (najpierw chcemy zobaczyć czy nie wyjdzie jakiś grzyb, na łapach na pewno ma drożdżaka - zaczął już obgryzać :(. Wymaz pobrany z pyszczka , brzucha (w dwóch miejscach), zeskrobiny z mostku. Zamówiłam w krakcecie bezbożowy TOTW  z rybą, mam nadzieję że jutro dostarczą. Sama nie wiem co mu dawać (dzisiaj dostał wołowinę i chyba w miarę ok, ten indyk też spoko się wydawał, ale kaczka masakra). Kiedyś jadł PPP z rybą  (sierść się sypała, ale chyba nie uczulało). Najprawdopodobniej będę robiła jeszcze badania tarczycy. We wtorek popołudniu na 90 procent będą wyniki z wymazów. Jeśli nic nie wyjdzie z wymazów, tarczycy, karma bezie uczulać to pozostają testy. Wolałabym jednak wykonać  je po świętach,aby w tym wolnym szlak czegoś nie trafił (pewnie do Monachium będą wysyłane).

Piątkowy po kaczkowy mostek Shadusia :( Sierść przerzedzona, skóra czerwona i zaczynają wyskakiwać czerwone bąble (na brzuszku też w wyskoczyły)

16b40dfe2ad91db0gen.jpg

Z porządków to jeszcze nawet na moment nie weszłam do Łukasza pokoju, okna w łazience, korytarzu. Zawsze wywieszałam świecącego Mikołaja, w tym roku nie mam weny. Może jeszcze przyjdzie. Za to powoli zaczyna się świątecznie robić w stołowym na oknie , w kuchni no i u Gabi- choinka robi swoje (a i korytarz- ten "wewnętrzny", ale ten już na początku grudnia wpadł mi w ręce

021142ef7b7390d0.jpg

ad8172928c17d893.jpg

7c2160345a07f6a0.jpg

a164e01502620697.jpg

zapisuje sobie Was

Wpadaj do nas Olu :)

Zdjecie faflaczka z Toba przesliczne :smile:

pogody zazdroszcze ,bo nie lubie zimna i zimy....

Grzywka powala uroda/ciekawe jak z charakterkiem/,moja corka ma 12-letnia astke i 8 -letniego grzywca ,chlopaka......wrrrrrrr/to do grzywca ;-)

sliczna ta Twoja coreczka Mariolko :smile:

buziaki :smile:

Dziękuję Krysiu, a jak tam Tambi po tych pięciu godzinach samotności???

Hejkaa

hej w niedzielę :)

Posted

Na razie chcę ograniczyć ilość alergenów-stąd ten TOTW ,mam nadzieję że wyjdzie coś z tych wymazów, wolę leczyć drożdżyce niż borykać się z alergiami (mam fajnego weta, który od razu nie zakłada, że wszystko to alergia - woli najpierw znaleźć źródło). Wierzę, że uda nam się opanować ten stan (myślę, że ta josera festival jest źródłem naszych problemów - kurczak i zboża, co za czasy, wszyscy maja alergie). Teraz boję się dawać mięsa, by nie wyszło tak jak z kaczką. W ogóle ostatnio jak się dowiedziałam, że na jedną tuszkę idzie półtora beczki chemii (znajomy pracuje w zakładzie mięsnym), to ręce mi opadły (te 1,5 beczki schodzi do produkcji wędlin)

:) A korytarz już widziałam :P

no widziałaś nawet jak światełka mrugają heheh, przypominam że po drabinie wtedy skakałaś :p

a w ogóle nie mogę się choinki doczekać, dla mnie nie musi być żadnych ozdób, choinka robi cały klimat świąt (byleby szczochem nie śmierdziała, bo takowa nam się też zdarzyła :P)

Posted

Hej

Ja też jakoś weny nie mam.Jednak świeta bez śniegu to nie to :( ale u Ciebie super.A korytarz piękny.I podobają mi się te śniezynki w kuchni.Z resztą reszta też :)

Biedny Shad :( Najgorzej to zawsze dojść do przyczyny.Trzymam kciuki za wyniki,tzn żeby coś konkretnego wyszło.

Erman ma na łapie taki łysy placek i też się zastanawiam co to i oglądam i macam a wszyscy mówią,że przesadzam i że pierwszy raz mam"łysego"psa to kazdą mała zmiankę widzę a jak wczesniej były kudłacze to się człowiek tak nie stresował ;)

Posted

Tambi dala rade:-).....spala ....

pozostala dwojka bulw tez  :-)

dekoracje masz przesliczne ...ja na razie nie mam weny do Swiat......

oby u Shadowa nie wyszlo jakies paskudztwo....,trzymam kciuki  

Posted

przecież nad morze się ze mną wybierasz :P

Jak nam terminy przypasują, to bardzo chętnie :)

Magda sie tak wystraszyła że z dogo uciekła całkiem :P

Całkiem nie, tylko spać :P