mar....ka Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 a do Platerówki, to mój mąż tylko węgiel wozi, ja nikogo nie znam :) Chyba, że Twoja rodzina kupuje opał w Gryfowie hehe Quote
Leokadia Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 no widzisz jaki tenświat mały, Shadow w tym roku był w hotelu w Opolnie. Pierwszy raz oddałam psa do hotelu, niestety to nie na moja psychikę. Dziesięć dni tęskniłam.... co ty gadasz, toż to ja mieszkam w Opolnie!!! Może nawet twojego fafluna podziwiałam bo często chodzę w okolice hoteliku i czasem uda mi się porozmawiać z właścicielem i przy okazji podejrzeć psy. Jak byś kiedyś miała wpaść od razu dawaj znać! Quote
mar....ka Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 hehe, ja to jestem dobra w strzelaniu :) Shadow był u Pana Marka od 31 lipca (wieczorem) do 11 sierpnia (rano). Boshe jakie Wy tam drogi pokręcone macie, by dojechać do tego domku, trzeba chyba ze sto razy skręcić (nawigacja się plątała- w prawo, w lewo) hehe. Jak jadę przez Czechy (przejście w Czerniawie) mam boskie widoki po stronie czeskiej (no i bliżej). Quote
Leokadia Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Hehe, dojazd faktycznie tam fajny. I nawet czasami nie bardzo wiem jak wytłumaczyć ludziom jak tam dojechać z centrum wsi, czyli spod mojego domu :P Ale ja uwielbiam tam chodzić, genialna miejscówka, zaraz jest totalna dzicz, pola, las i droga na kopalnię, idealne na spacery z psami, szkoda, że hotel będzie musiał być na przestrzeni kilku lat przeniesiony, bo wszytskich po kolei wysiedla kopalnia. Quote
*Magda* Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Ja nie z dolnośląskiego, ale za to przejeżdżam Wasze województwo jak jadę do siebie :P Quote
Erykowa Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Hej Może to nic do "chwalenia" ale ja nigdy nie byłam w Waszych okolicach :( Bardzo żałuję ,bo na zdjęciach podziwiam ale zawsze nie po drodze bo znajomych wszędzie mam tylko nie tam ;) Ale siostra męża-którą bardzo lubię /i ma 7 psiaków/ szuka/rozgląda się za jakimś starym domem z dużą działką w tamtych stronach tzn ogólnie na D.ślasku to może kiedyś się pojawię ;) Quote
Bolsbokser Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Erykowa, okolice tam sa przepiekne :) W dzicinstwie kazde ferie i wakacje a nawet swieta tam spedzalam. Quote
mar....ka Posted October 31, 2015 Author Posted October 31, 2015 Hej, szkoda że wcześniej nie mówiłaś (był wielki dom z ogromną działką) Potem jeszcze na kompie pokażę Ci coś innego . A dzisiaj tak w locie pomiędzy gołąbkami, sprzątaniem i grobami Quote
Erykowa Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 PIękne ! Wiesz,Oni maja duży dom pod Poznaniem i muszą go sprzedać,żeby kupić coś innego-mniejszego więc to nie takie coś na już ale się rozglądająZalezy im głownie na ogrodzie,żeby sasiedzi się nie czepiali,że sporo psów więc albo ,żeby było lekko "odludnie" albo działka taka,zeby psy nie siedziały non stop przy płocie.Ale jak będziesz wiedziała o czymś tp dawaj znać,podeślę im.Jak bedzie coś co im wpadnie w oko to są jeszcze inne mozliwości szybszego kupna :) Quote
*Magda* Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Hej Maryśka :) Gdzie to się podziewasz? Quote
mar....ka Posted November 3, 2015 Author Posted November 3, 2015 a szwendam się tu i tam i zawsze mi czasu brakuje, albo mam lenia Quote
Erykowa Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 Ja myslę,że pod koniec listopada jak wyrobimy się z robotami ogródkowymi a zanim zaczna się świateczne bedzie czas :) Quote
agutka Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Ale ja Wam zazdroszę miejsca zamieszkania... kocham góry, a mam do nich tak daleko :( Quote
*Magda* Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Ale ja Wam zazdroszę miejsca zamieszkania... kocham góry, a mam do nich tak daleko :( A Tobie można pozazdrościć dostępu do morza :P A ja kocham morze :) Quote
jolkablaszczyk Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Ja całe życie mieszkałam na górnym śląsku i też miałam daleko do morze. Jjak nad morzem już byłam to cała szczęśliwa. Tu mam kawałek do morza.... kilka km do plaży, ale powiem wam ,że jednak zimne morze północne jest dużo bardziej nudne niż ciepłe, Bałtyckie. No bo co robić nad takim zimnym morzem? Ja nawet stopy nie zamoczę bo mi az je wygina od zimna.... moje ciało nie przyswaja zimna. Gdy myję rece w zimnej wodzie od razu mi palce sztywnieją i wyginają się pod nienaturalnymi kontami, to samo ze stopami..... no a ileż mozna łazić po plaży..... pas piachu... szum moża jest do pewnego stopnia kojący ale jak bedziesz na plaży często to też ci sie znudzi tak jak szum drzew w lesie.... to wszystko jest fajne ale jak ma sie to nie za często..... :)w górach jest fajnie pod warunkiem ze ma sie jako taka kondycje i mozna gdzies wejść... no bo nawet najpiękniejsze widoki widziane codziennie się nudzą. Ja mam i gory i morze pod nosem. Powiem wam, że najzwyczajniej w świecie to powszednieje.... Quote
Erykowa Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 Ja pod Krakowem i uwielbiam góry.Choć uważam,ze mamy do takich prawdziwych kawałek.Ale zawsze jak jeździmy do teściowej pod Poznań to tam wszyscy mówią na mnie "góralka" ;) Może też fajne jednak góry wydają mi się bardziej zróżnicowane i kolorowe ;) Choć uwielbiam długie spacery plażą.Chyba właściwie to chciała bym mieszkać "wszedzie" ;).Trochę plaży i wielka woda,góry ale też "płaskości"Zawsze zachwycam sie wlkp tymi przestrzeniami i długimi prostymi drogami.U nas to albo góra albo dół ,same zakręty a pole wielkości hektara rzadko uświadczyć. Quote
Ania :) Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 Ja kocham góry i moim marzeniem jest mieszkać gdzieś w górach :P morza nie lubię , byłam nad morzem tylko raz i o jeden za dużo :P szkoda czasu . Za to w góry to bym mogła jeździć co weekend gdyby tylko czas i pieniądze na to pozwalały :) nawet chodzić po górach nie muszę (choć bardzo lubie) , wystarczy mi ich widok :) Quote
*Magda* Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 Dla mnie, wychowanej poza morzem i poza górami, morze wygrywa :) Ja nie potrzebują nawet temperatury wysokiej, żeby się kąpać itp. Dla mnie samo przebywanie nad morzem, to jest czysty relaks i coś co KOCHAM! Teraz, jak robimy wypad nad morze (Północne, więc zimne), to ja tylko siedzę, spaceruję i delektuję się samym faktem, że tam jestem :) Kilka lat temu byliśmy tydzień czasu w Sopocie. Pogoda była wręcz tropikalna, a ja tylko nogi moczyłam :D Nie zamoczyłam tyłka ani razu, choć temperatura wody była odpowiednia ;) Jednak przez ten tydzień czasu, byłam tak zrelaksowana, że nawet o pracy nie myśleliśmy ;) To był prawdziwy urlop: tylko rybka, spacery, zwiedzanie i odpoczynek :) W góry też mogę jechać i za tydzień będę bardzo blisko Alp, co bardzo mnie cieszy :) Jednak góry dla mnie są najfajniejsze zimą :D Quote
Ania :) Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 No ja w górach zima jeszcze nie byłam :( ale bardzo bym chciała kiedyś pojechać ;) Quote
agutka Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 może śmierdzi i tyle ...bardzo rzadko jestem na plaży a mieszkam dość blisko Quote
Guest TyŚka Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 Ja również należę do zakochanych w górach :) Quote
Alicja Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 Ja w Beskidy mam rzut beretem . W sumie z polskich gór nie zaliczyłam Bieszczad i Pieniny też mi obce . Mariolki strony mi bardzo znajome :) . Dużo czasu zaś spędzałam w Wiśle , w Ustroniu , Koniakowie , Szczyrku , w sumie dzieciństwo atrakcyjne miałam , póżniej też . Kilka lat w wakacje spędzałam w Wiśle z Kubą jak był mały , na zboczu góry ponad hotelem Gołębiewskim ( wtedy jeszcze tego pokracznego stwora tam nie było ) Morze zaś , to pełny oddech dla mnie , tam się nie pocę , tam oddycham , dla tarczycowca to ulga . Jeśli miałabym wybierać to wolę morze , aczkolwiek złotym środkiem jest pojezierze , Bory Tucholskie :) Quote
Recommended Posts