Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Teraz, jolkablaszczyk napisał:

zbieg okoliczności bo u mie na tapecie też o jajecznicy było :D kto uwaznie oglądał zdjecia z dzisiejszego spaceru ten wie :D , Magda z tych bystrzejszych bo wyłapała :)

Bo mi ochotę na jedzenie w plenerze zrobiłaś :)

Posted
1 minutę temu, jolkablaszczyk napisał:

jedzenie w plenerze jest super :) chocby jeden posiłek :) można zrobic kolację obiad, albo drugie sniadanie :)

Nawet zwykła kanapka lepiej smakuje ;)

Posted

1 minutę temu, *Magda* napisał:

Nawet zwykła kanapka lepiej smakuje ;)

A jak psy się cieszą jak widzą, że ubieram na spacer plecak! one doskonale wiedzą, że to będzie wtedy długi spacer, cwane są że głowa mała. Na prawdę, są dużo bardziej podekscytowane gdy widzą, że szykuje plecak :D

Posted
Teraz, jolkablaszczyk napisał:

No moje też, ale cieszą się BARDZIEJ jak widzą, że się pakuję :)

moje się chyba cieszą tak samo, nawet jak się pakuję :D cieszą się nawet jak idę na nogach to weta :D hahaha

Posted
9 minut temu, dOgLoV napisał:

Psy sa bardzo inteligentne , wystarczy że zawieszam aparat na ramieniu to Qwendi już dostaje głupawki bo wie ze idziemy na pola ;)

u mnie to samo- aparat!!!!!

Posted

Na moje dziala jak zakladam nerke :p wtedy wiedza ze na pewno jedziemy do lasu a ogólnie jakikolwiek spacer to jak biorę moja czerwona kurtkę :p to wiadomo zawsze ze spacer jakiś się szykuje xd

Posted

my mamy spacery plenerowe i fizjologiczne. Fizjologiczny trwa max 20 minut, czasem 10. wtedy idziemy taką trasą, że psy wiedzą, że mają sie streszczać. ten spacer stosuję gdy pada deszcz lub idę do pracy, wtedy chcę, żeby psy w krotkim czasie się odwirowały i zrobily kupę i to się przydaje :) a spacery plenerowe trwają kilka godzin więc zabieram aparat, prowiant, wodę  - tzn plecak. No to radość psów przed spacerem plenerowym jest większa niż przed fizjologicznym :)

Posted

Zeus jak widzi, że wyciągam plecak to leci do kuchni i pilnuje, żebym jego butelkę na wodę zapakowała. Już jak otwieram odpowiednią szafkę to jest szał. Cwane bestie. No i od lipca, jak pakujemy psa do samochodu to jest mega ekscytacja bo myśli chyba, że wraca nad morze :P Wcześniej nie lubił jeździć.

Golden na filmiku rządzi. Padłam ;D

Posted

Ło, ale się naprodukowałyście w jeden wieczór :O

Mój poprzedni psiak, to był raczej z tych, że jak widział, że się więcej zbieramy to taki niezadowolony łaził... On wolał okoliczne spacery niż te dalsze. Taki model... :)

Posted
16 godzin temu, mar....ka napisał:

Tyśka wreszcie jaka rasa dla Ciebie, rozumiem że Morus naj, ale z ras co byś wybrała....Boksery be, teriery fuj, labki w łeb sobie strzelić heheh niedługo Ci faktycznie tylko koty pozostaną :P

Fajny charakter mają dla mnie pudle (są do tego mega mądre) , tylko nie ten wygląd :(

U mnie rasa NAJ się nie zmienia od wielu lat. Tylko północne! Od nich zaczęła się moja zajawka na psy i nie widze u siebie innego rasowca. I choć wiele ras mi się podoba (aussie, mało ofutrzone shelty i collaki) to jakbym miała wybierać rasę to albo malamut, albo samoyed :).

Pudle może i fajne, ale nie podoba mi się ich kłak. ;)

Ale co ja piszę, i tak skończę z kundlem moruso- lub finko-podobnym :)

Posted
2 minuty temu, angineuuka napisał:

a ja nie mam typowo NAJ rasy :p Podziwiam te 15, ktore sprawiają sobie borderka i mówią, że z 7 lat marzyły o borderku.. :P 

Hahhaa, no ja przez prawie 10lat marzyłam o husky, a potem doszłam do wniosku, że jednak nie widze u siebie tego wariata :D
Co do ras, u mnie bardzo często się zmienia (jedynie stałym są właśnie psy Północy), dla mnie w sumie nieważna rasa, ale konkretny osobnik - no musi mieć TO COŚ.
Acz husky z Anana Amarok zachwycają mnie zawsze :)