Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej

A to jednak syna masz starszego ;) U mnie 5ta i 3cia SP .

Ja w niedzielę wybieram się w góry a właściwie górki bo okolice Myślenic ale już się nie mogę doczekać :)

Posted

Witam się :)

Masz przepięknego bardzo zgrabnego boksera, strasznie mi się podoba

dziękuje bardzo, to taki oszołom z z adhd, w miejscu nie ustoi, ciężko mu zrobić normalne zdjęcia (a jak się już wybiega, to wtedy ma jęzor do ziemi :P)

Hej

A to jednak syna masz starszego ;) U mnie 5ta i 3cia SP .

Ja w niedzielę wybieram się w góry a właściwie górki bo

okolice Myślenic ale już się nie mogę doczekać :)

czekam na fotorelację (Eryka bierzesz???) Tez miałam w niedzielę, w góry jechać, ale Gabi ma zaproszenie na urodziny kolegi :) A jeśli chodzi o starsze dziecko, to marzę by skończył się już okres burzy hormonów :P

Posted

dziękuje bardzo, to taki oszołom z z adhd, w miejscu nie ustoi, ciężko mu zrobić normalne zdjęcia (a jak się już wybiega, to wtedy ma jęzor do ziemi :P)

To musisz mnie odwiedzić, to ja go uchwycę w tych szaleństwach :P

Posted

Ale zimo u Was ;)

Powiedz mi,słyszałam,ze psy z taka dużo klatką mają skłonność do skrętu żołądka (dobki też) .Wiesz coś o tym? Uważasz z karmieniem? Ja nie daje jedzenia godzinę przed i po wysiłku ale czy to ma sens nie wiem ;)

A Eryczka oczywiście biorę w góry bo idziemy trenować przed zawodami które właśnie tam będą 24go.Jedzie z nami jeszcze Nuka gończy :)

Posted

Ale zimo u Was ;)

Powiedz mi,słyszałam,ze psy z taka dużo klatką mają skłonność do skrętu żołądka (dobki też) .Wiesz coś o tym? Uważasz z karmieniem? Ja nie daje jedzenia godzinę przed i po wysiłku ale czy to ma sens nie wiem ;)

A Eryczka oczywiście biorę w góry bo idziemy trenować przed zawodami które właśnie tam będą 24go.Jedzie z nami jeszcze Nuka gończy :)

Posted

Ale zimo u Was ;)

Głęboka klatka piersiowa bardzo predysponuje do skrętu. Niektóre psy mogą mieć również inne uwarunkowania genetyczne, które przyczyniają się do skrętu.
niestety do skrętu może dojsć samoistnie w sposób mechaniczny.
ja pilnowałam, wydzielałam, odmierzałam porcje, pies nie biegał 2 godziny czasem dłużej po jedzeniu, przed jedzeniem. Nie pozwalałam mu się ożłopać nadmiernie wody po wysiłku ... i co ? I zgasło moje słoneczko, prawie rok temu :(

Posted

Hej

Dziękuję za odpowiedź.I bardzo mi przykro :(

O wodzie nawet nie pomyślałam.Wiem też,ze jedni chuchają i dmuchają a inni wcale nie dbają a kończy się różnie :(

Liczę,że mój to tylko pseudo dobek przez to też dużo mniejszy i może mniej podatny ( albo co gorsze bardziej-nic nie wiem o jego pochodzeniu) W każdym razie chyba warto uważać,żeby potem nie mieć sobie nic do zarzucenia

Posted

Niestety na skręt nie ma mocnych. Polecam do przeczytania wątek na molosach http://www.pupileo.pl/showthread.php?t=10359bardzo długi i bardzo smutny, bo dogi to rasa chyba nr. 1 w skrętach i zabrała w niej ogrom istnień, ale bardzo pouczający dla tych, którzy chcą się wiedzieć więcej. Konkluzja niestety jest taka - można uważać, zapobiegać, ale skoro są przypadki skrętów na pusty żołądek w śnie, to naprawdę nie można w tym temacie wypracować schematu. A ogromna szkoda,

Witam się tak przy okazji w galerii :D 

• Upvote 1
Posted

zdjęcia dawaj kurcze! sobota jest! :)

ja nie wiem , w tygodniu milczycie, a w sobotę szalejecie- ja na odwrót- wczoraj dawałam foty, dzisiaj sprzątania, prania i jeszcze mój czteroletni chrześniak mnie odwiedził. Przede mną jeszcze jakieś zakupy... Jutro może coś cyknę ;) Dobra lecę się zbierać do sklepu, potem Was ponawiedzam. Liczę na foty, skoro tyle czasu macie :P

• Upvote 1
Posted

Niestety na skręt nie ma mocnych. Polecam do przeczytania wątek na molosach http://www.pupileo.pl/showthread.php?t=10359bardzo długi i bardzo smutny, bo dogi to rasa chyba nr. 1 w skrętach i zabrała w niej ogrom istnień, ale bardzo pouczający dla tych, którzy chcą się wiedzieć więcej. Konkluzja niestety jest taka - można uważać, zapobiegać, ale skoro są przypadki skrętów na pusty żołądek w śnie, to naprawdę nie można w tym temacie wypracować schematu. A ogromna szkoda,
Witam się tak przy okazji w galerii :D

Dzieki , poczytam sobie, jak bede miala sile spojrzec skretowi prosto w oczy :(
Posted

ja nie wiem , w tygodniu milczycie, a w sobotę szalejecie- ja na odwrót- wczoraj dawałam foty, dzisiaj sprzątania, prania i jeszcze mój czteroletni chrześniak mnie odwiedził. Przede mną jeszcze jakieś zakupy... Jutro może coś cyknę ;) Dobra lecę się zbierać do sklepu, potem Was ponawiedzam. Liczę na foty, skoro tyle czasu macie :P

No ja mam tak samo. Zwykle w tygodniu mam chwile, zeby zdjecia wrzucic. A w weekend nia brdzo :/
  • Upvote 1
Posted

choroby są tak podstępne , że potrafią się zakamuflować ....wiemy coś o tym :(

Dawaj tego pręgusa tutaj ;) a tak wogóle to musisz mu kupić akwarium z rybką , będzie miał w wodzie swoje zwierzątko ;) a nie wazon mu dałaś

Posted

No ja mam tak samo. Zwykle w tygodniu mam chwile, zeby zdjecia wrzucic. A w weekend nia brdzo :/

dobrze, że nie jestem osamotniona w mojej dziwaczności :P

choroby są tak podstępne , że potrafią się zakamuflować ....wiemy coś o tym :(

Dawaj tego pręgusa tutaj ;) a tak wogóle to musisz mu kupić akwarium z rybką , będzie miał w wodzie swoje zwierzątko ;) a nie wazon mu dałaś

taaa jeszcze mi rybek brakuje, kiedyś miałam-nie wiem czy pamiętasz- jeszcze mi się ostało akwarium 200 l i filtry hehe

Posted

foty dawaj, a nie gadu gadu tutaj urządzasz :P

a widzisz, właśnie wrzucam na serwer :P

wybraliśmy się z Tz-em do Jeleniej Góry, na górę szybowcową, a potem obowiązkowe odwiedziny u moich rodziców-same centrum Jeleniej (o tyle fajnie, że mają wydzierżawiony teren koło domu i można Shadowskiego spuścić)

be68a0931ed88f4a.jpg

c3d85b35bfa54574.jpg

9db7508da426ac61.jpg

1c8918aceb8780ad.jpg

67c22a2524aca9ea.jpg

Posted

No widoki bowskie, już mnie by tam łatwo nie odciągnęli od aparatu :P
łoj, ostatnio dawno temu tam byłam. Kiedyś by się przydało rodzinkę odwiedzić. Jak coś, dam znać. Obawiam się, że niestety nie prędko :/