fizia Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Tylko nie wiem czemu jest niepodlinkowany. Ostatnio chyab Necia miała podobny problem - tam są jakieś dwie opcje - wklej i chyba wklej obrazek, musiałaś dać nie to, co trzeba Quote
clo Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 nescca dziekuje pieknie za pomoc.ja nie umiem robic aukcji ale moze ktos zna kogos kto umie tzn te bazarki na dogo?bo ja bym mogla ewentualnie na allegro ale jeszcze nigdy tego nie robilam..natomiwast jesli masz te ksiazki i mozesz je przekazac na kore to bede super wdzieczna! zaraz napisze pw tylko na 20min znikam z dogo jak wroce to dogadamy czy ktos moglby wystawic korze aukjce z ksiazkami od nescci i zabawkami od fizi?prosze... Quote
nescca Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 clo....skrzynka oczyszczona...... może zechcesz jakieś książki na aukcję? Ja niestety nie dam rady zrobic aukcji ze wzgledu na czas ,ale kasiążki z chęcią dam. Tylko powiedz kiedy i jak. Quote
fizia Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Ja oczywiście mogę zrobić bazarek - prowadzę już jeden dzięki nieocenionej pomocy Taks :loveu::loveu::loveu::loveu:, która poświęcając mnóstwo czasu i pieniędzy, już od ponad roku robi przepiękne obrózki, szelki, smycze, po to, żeby psiaki z tego schroniska mogły być sterylizowane. Nie wiem tylko, jak je potem wysyłać, ale z pewnością ktoś mi doradzi. Obróżki wysyłam w kopertach jako list polecony, wychodzi to ok. 4,60 zł za przesyłkę Quote
truskawa144 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 dana napisał(a): Czy coś wiadomo jak to się stało , że sunia jest tak wychudzona .....zastanawia mnie to , że jak zrozumiałam , otrzymuje pokarm , zjada a chudnie , może jest chora ? Czy badał ją jakiś wet ? Jest pod opieką weta,jak każdy nasz pies. To typowe u bokserów i mixów tej rasy. Dzięki nieocenionej pomocy Tomka z Bokserów w Potrzebie kilka boksiów z naszego schroniska pojechało do swoich domów,zostało też wyciachanych,trafiło na tymczasy itd. I to właśnie Tomek,jako,moim zdaniem,ekspert od bokserów wytłumaczył mi,że są to psy o delikatnej konstrukcji psychicznej i bardzo źle znoszą rozdzielenie z człowiekiem,utratę domu,drastyczną zmianę warunków itd. A wychudzenie jest jednym z objawów. W warunkach domowych pies bardzo szybko wraca do siebie. Wierzcie mi,ze Kora je normalne ilości jedzenia,nikt jej go nie zabiera,nikt jej nie głodzi. Jest karmiona 2 razy dziennie. Ona po prostu rozsypała się psychicznie. Zanim od nas wyjedzie zostanie jeszcze raz,dla pewności,poogląda,obsłuchana itd. Niestety nie mamy możliwości wykonać USG,morfologii czy jakichkolwiek innych badań bo nie mamy ani potrzebnego sprzętu ani laboratorium. Nie jesteśmy w stanie wykluczyć np chorób wątroby,czy np wad wrodzonych. Na tyle na ile będzie się dało Korę zbadać w naszych warunkach na tyle będzie zbadana. clo napisał(a): fiziu a czy jest mozliwosc zeby zadzwonic do kierownika dzis i wywiedziec sie co i jak dokladnie jest z kora? Będę się dzisiaj kontaktowała z kierownikiem i jeszcze raz,na spokojnie o wszystko wypytam,jak u nas będziesz a będziesz miała jakieś dodatkowe pytania co do stanu zdrowia Kory kierownik chętnie Ci udzieli informacji. nescca napisał(a):W zadnym poscie nie pisalam ze nie bylam w jamrozowiźnie. Pisałaś,tylko nie chce mi się tego szukać. A na koniec (mam nadzieję) "dyskusji" z Nesccą chciałabym powiedzieć tylko tyle: jeśli masz dalsze "zarzuty" (bo konstruktywnych opinii/propozycji się już nie spodziewam) najlepiej zgłoś się do kierownika którego nr telefonu jest ogólnie dostępny,on będzie mógł Ci odpowiedzieć niejako "z urzędu". Ja starałam się wytłumaczyć Ci rzeczy,które jak już się przekonałam są dla Ciebie niezrozumiałe a na prawdę nie chce mi się powtarzać tego samego ciągle,a "rozmowa" z Tobą,jak się obawiam,tylko do tego się sprowadza. Zadziwiające jest też to,że kiedy nie masz absolutnie racji ucinasz temat,mimo,że wcześniej głośno krzyczałaś (KOCI DOM!). Jeszcze wiele razy mogła bym Ci udowodnić,że racji nie masz - tylko po co. Taks i Fizia słusznie prawią. Temat zamknięty. Zapraszam do kontaktu z kierownikiem,na pewno chętnie z Tobą porozmawia:cool3: Quote
fizia Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Koło Częstochowy, w Jamrozowiźnie. Ale ma jechać do Elbląga Quote
Doda_ Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 wróciłam ze szkoły i nie dam rady przeczytać az tyle stron :crazyeye::evil_lol: wiec powie mi ktos co i jak? :lol: Czy transport jest ?? kiedy jedziecie po sunke do czestochowy ? Quote
Zuza i Noddy Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Doda_ napisał(a):wróciłam ze szkoły i nie dam rady przeczytać az tyle stron :crazyeye::evil_lol: wiec powie mi ktos co i jak? :lol: Czy transport jest ?? kiedy jedziecie po sunke do czestochowy ? Zajęło mi to swobodnie godzinkę, ale dałam rade. Co do Nescca nie będę się wypowiadać, bo truskawa powiedziała juz wszystko co można było powiedzieć, ja tylko mogę potwierdzic jej wszystkie słowa. Wyadje mi sie, że można powysyłać zaproszenia osobą na pw, często tak ciotki robią na watkach. Wystarczy, że porozdzielamy miedzy chętne osoby literki, alfabetu i wyślemy zaproszenia na wątek do osób o nickach zaczynających się na te liter. Moze ktoś zdeklaruje jakies wpłaty. Tylko tutaj prośba do kogoś kto miże napisać taką trść wiadomosci na pw, bo ja za dobra w pisaniu takich tekstów nie jestem. Moge wziąć na razie pierwsze 3 literki, czyli A, B, C i za jakąś dłuższą chwilke(ogarne lekcje tylko) porozsyłać. Quote
truskawa144 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Doda_ napisał(a): Czy transport jest ?? kiedy jedziecie po sunke do czestochowy ? Transport jest na środę. Clo z koleżanką po nią przyjadą. Rozmawiałam z kierownikiem. Z Korą jest wszystko ok (pomijając oczywiste rzeczy). Jutro jeszcze zostanie ponownie zbadana,obsłuchana,wymacana itd. Żeby niczego nie przeoczyć. Quote
taks Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 przepraszam za tę oczywistą przecież uwagę:oops: (ale w ferworze bywa że takie sprawy czasem umykają;)) - dobrze żeby zwrócić uwagę na jej kupy - byc może to jakies problemy z przyswajaniem i z przeproszeniem nietypowa kupa wiele powie wetowi na temat kondycji choćby trzustki... ale myśle że personel sprzątąjacy boks zauważyłby coś niepokojacego:roll: Quote
truskawa144 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Na pewno zauważyli by robale. Psy też często mają biegunkę ale nie wynika to z choroby tylko ze zmian jedzenia (karmy dostajemy w darach więc są bardzo różne). Ona jako pies szpitalny dostaje 3 rodzaje jedzenia: gotowane,puszki i suche. Praktycznie za każdym razem jest to jedzenie innego producenta. Będę jeszcze dziś rozmawiała z kierownikiem i powiem,żeby specjalnie zwrócili na to uwagę. Quote
clo Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 dobra to truskawa ja czekam na wiadomosci fizia jak mozesz zrobic bazarek dla kory to nie ma co czekac:)) moze ktos zagadac do isadory moze o aleegro cegielkowe? doda dzieki,ze wrocilas:)) zuzia jestem za tym by podzielic sie litekami i wysylac pw to jedyna i najlepsza droga moim zdaniem czy ktos moze napisac tekst ja jestem znow w pracy:(( Quote
truskawa144 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Clo,wiekszość wiadomości o stanie zdrowia Koty jest w którymś z moich poprzednich postów,jutrzejsze badanie będzie tylko dla upewnienia bo jednak Kora wygląda jak wygląda i warto się upewnić. Napisz mi jeszcze jak już ustalisz z koleżanką o której mniej więcej będziecie u nas w środę. Quote
fizia Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Ja wsłałam dzisiaj kilkanaście PW, ale nie alfabetycznie - Szczerze mówiąc, odgapiłam trochę treść od wiadomości, którą ostatnio dostałam od Rity" KORA gaśnie....Z całego serca prosimy o pomoc :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f28/po.../#post11887215 Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='fizia'] KORA gaśnie....Z całego serca prosimy o pomoc :oops: Fiziu - to jest świetne ! Może byłoby dobrze w banerkach wykorzystać ? Zgłaszam się jako chętna do przydzielenia literek - proszę o kilka na pw , rozumiem , że tekst dostaniemy , żeby były wiarygodne info ? Kora musi być zabrana ze schroniska i świetnie , że to załatwiacie - wyrazy uznania ! :lol: Quote
Doda_ Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Isadora napisala o aukcji cegielkowej, Clo bardzo proszę, odpowiedź jej. Quote
fizia Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 A może na poczatek każdy wyśle prośbę do osób, które zna, szanuje, gdzieś się wcześniej an innych wątkach znimi spotkał ? Quote
fizia Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Dzisiaj już chyba z 5 razy oczyszczałam :) Clo - myślę, ze tekst jest super!!! Quote
clo Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 dziewczyny ja tego ne ogarniam juz powoli;p dobra to niech ktos rozdzieli miedzy chetnych literki a tekst nie wiem..moze taki... Witaj! Z calego serca prosimy o wsparcie finansowe dla kory mix boksera ktora ma szanse na dt platny 320zl/mies.Kora bez czlowieka umrze..jest chora...chora na samotnosc...z tego powodu niknie i gasnie w oczach...ten chodzacy szkielecik musi byc jak najszybciej zabrany ze schronu bo czeka ja tam juz tylko smierc..prosze nie pozwolmy by to zlamane serduszko zgaslo na zawsze...kazdy grosz jest na wage zlota w tej chwili dlatego jesli mozesz pomoc to bedziemy niezmiernie wdzieczni .. ponizej watek kory..chociaz wejdz zajrzyj do naszej suni.. nie wiem nie umiem pisac tekstow ale moze taki? Quote
Recommended Posts