Morgan:-) Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Ponieważ dogo zaczęło chodzić normalnie - wklejam resztę zdjęć :multi: Zbliżenie fałdek - żeby łatwiej było liczyć :razz: Luna i uszy Karmela :loveu: Kora ściemnia, że pilnuje :evil_lol: Trio Quote
Morgan:-) Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Karmel w swoim żywiole :). Swoją drogą ciekawa metamorfoza kto pamięta zdjęcia Karmela z Cieszyna. Myślę, że poza kilkoma siwymi włosami okalającymi pyszczek, wygląda jak za lat świetności :loveu::loveu: Quote
Ajula Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Karmelek słodziak wygląda przy Lunie jak karzełek :evil_lol: Quote
alfabia Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Ale jaki to hardy karzełek. Czasem nawet uda mu się odgonić Lunę od miski. Lunie swej michy nie odda za żadne skarby za to Kora bierze jak swoją. Wygląda to tak: Luna dominuje zdecydowanie Korę ale ma respekt przed Karmelem :p Kora dominuje nad Karmelem przynajmniej w kwestii jedzeniowej. Karmel ostro kryguje Lunę (czasami mu się za to dostaje przyduszeniem do trawy) za to ustępuje Korze. Hehe - ciekawe stadko ma relacje :) dla porównania Karmel w schronie Karmel przed schronem Karmel dziś Quote
alfabia Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 I na deser :) Luna pod koniec roku I Luna dziś :) I trzeba im przyznać że PIęKNIEJą BEZ WYJąTKU :loveu: Quote
agat21 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Tak! Zdecydowanie miejsce cudów i metamorfoz :loveu: Oby więcej takich! Quote
Ajula Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Luna od początku miała farta ale te biedaki schroniskowe... :-( jakie szczęscie, że trafiły do Waszej rodziny i tak pięknie teraz wyglądają, i tak pięknie sobie żyją :lol: Quote
clo Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 alfabio gratuluje dla takich metamorfoz wlasnie warto zyc i dlaje pomagac!!!dziekuje ci z akorunie z calego serca!!!jej gdyby miejsca w takich domkach jak twoje bylo nie skonczenie wiele... Quote
Mitsune Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Dobrze kojarze.... byla po sterylce? Uwaga na wage... Wszystko będzie pięknie do czasu. Quote
alfabia Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Mitsune napisał(a):Dobrze kojarze.... byla po sterylce? Uwaga na wage... Wszystko będzie pięknie do czasu. Tak - miała sterylkę. Jakie są zagrożenia? Quote
taks Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 alfabia napisał(a): Jakie są zagrożenia? Większa tendencja do nadwagi - trzeba po prostu bardziej uważać żeby nie "przedobrzyć" z karmieniem;) Jeśli karmisz gotowanym to więcej jarzyn a mniej ryżu czy makaronu . Jesli chrupki to light ( no albo np. Orijen ale to piekielnie droga choc świetna karma:shake:) Quote
Ajula Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 moja Hexi była sterylizowana jak miała rok, wprawdzie przytyła i mogłaby być ze 3 kg lżejsza, ale my mieszkamy w bloku i na spacery trzeba chodzić specjalnie nie martw się Alfabio, Kora jest cały czas w ruchu, biega po ogrodzie, to spali Quote
fizia Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Karmel zdecydowanie odmłodniał :loveu::evil_lol: Luna przepiękna!!:loveu: A Kora - coś niesamowitego!!!:multi::multi::multi: Kora w schronie Kora dziś Quote
yashica Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 ogromnie się cieszę że psiaki znalazły dom!takich ludzi jest niewielu-wielkie brawa dla Was kochani za pomoc!jesteście świetni i niech Wam się dobrze wiedzie! całuję psiaki w zimne nochalki! Quote
alfabia Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Yashica - dzięki za wielkie słowa :) Od niedawna mieszkają z nami dodatkowo dwa małe kocurki. Kora zdecydowanie najlepiej je toleruje. Wykazuje minimalne zainteresowanie. Na Karmela najbardziej trzeba uważać bo ma ochotę kłapnąć ale póki co koty trzymają go na dystans. Luna jest STRASZNIE zainteresowana tym czymś :crazyeye: Trąca kota wielkim nochalem za co dostaje czasem pazurem. Luna ma pierwszą cieczkę! Przyznam, że martwiłam się trochę bo to już 11-ty miesiąc niebawem i nic się nie działo. Karmel na razie o dziwo daje jej spokój. Mam nadzieję, że tak zostanie bo inaczej jedno z nich będzie musiało wylądować w kojcu. A tu na forum zdjęcia kociaków http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=94322&postdays=0&postorder=asc&start=330 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=94322&postdays=0&postorder=asc&start=345 Quote
alfabia Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Zobaczcie ogłoszenie na płockim portalu. Pan nie wiedział, że owczarki rosną duże? Temat: sprzedam 18-08-2009 15:54:41 Treść: sprzedam lub zamienie na mniejszego pieska rasowego,9-miesiecznego owczarka niemieckiego! Piesek zadbany,chował sie z dzieckiem.Posiada ksiazeczke zd. POLECAM! cena 200 zł do malej neg. Ogłoszeniodawca: prywatny Telefon: 691 804 591 Adres e-mail.: lenawis86@wp.pl Głupota tego Pana mnie nokautuje. Sama mam owczarka niemieckiego. I co Pan nagle dojrzał że piesek jest zbyt duży? Trzeba zamienić jak samochód na mniejszy równie rasowy. Quote
Ajula Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 alfabia napisał(a):sprzedam lub zamienie na mniejszego . :angryy: szlag mnie trafia jak słyszę o czymś takim!!! co za kretyni z tych ludzi, psy nie znaczą dla nich absolutnie NIC jak przedmiot - ten model mi nie pasuje to się zamienię na inny!! :angryy: tego własnie nie cierpię w naszym narodzie :snipersm: Quote
Ajula Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 czas szybko mija od Karmelka i Kory żadnych nowych wieści Alfabio, zaglądasz jeszcze na forum? jak się ma Twoje stadko? Quote
alfabia Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Właśnie szybko mija Ajula. To prawda. Stadko zdrowe. Nic szczególnego się u nich nie dzieje. Niestety kilka niedobrych wydarzeń sprawiło że rzeczywiście mało bywałam na dogo. Na koniec lipca mój ojciec trafił do szpitala. Po dwóch tygodniach zdiagnozowano u niego nowotwór już rozsiany po organizmie. Zmarł szybko, 9 września. To niebawem będzie 2 miesiące. Pozdrawiam serdecznie Quote
Ajula Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Alfabia współczuję :glaszcze: zastanawiałam się, dlaczego nie zaglądasz Quote
Recommended Posts