Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 971
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

clo napisał(a):
to korunia bedzie miszkac w domu tak?bo to jest typowo domowy psiak i nie nadaje sie na dwor ma za krotka siersc.ciesze sie bardzo,ze wszystko idzie dobrze:))czekamy na zdejcia i jeszcze raz dziekujemy!buziaki dla karmelka!

Clo - ona będzie mieszkała w domowych warunkach ale teraz jak jest ciepło jest przeszczęśliwa jak może latać po dworzu w towarzystwie futrzaków. jest cipło. Rano sprawdziłam że jest ciepły poranek. Ona naprawdę wygląda na bardzo zadowoloną - zwłaszcza ciągła adoracją Karmela. Zimmą czy w deszczową pogodę nie będzie marzła na dworzu nie bój nic ale nie ma lepszej pory niż teraz na psie harce. Ogrodzenia póki co nie sforsowała. Nie bardzo próbuje zresztą. ma zajęcie. W nocy spała na przedpokoju na poduszce Karmela choć początkowo wybrała spodnie Darka w pokoju.

A propos jedzenia. Ona nie je - ona pożera. Jest strasznie łapczliwa, jje wszystko co jo dostanie. Nawet kromkę chleba którą gardzi pozostałe towarzystwo mimo że jest najedzona. Karmić ją będę trochę częściej. Kupiłam karmę dla szczeniąt. Jest bardziej kaloryczna, musi się podtuczyć. Będzie cioteczki ok.
Zdjęcić nie ma bo kabelka nietu a mąż nie dołała sformatowac kompa. Zabrakło czasu. Dla chętnych proszę o numer telefonu na PW a prześlę fotkę z telefonu. Dziś kora dostała śliczna obróżkę z delikatnego łańcuszka (bez kolców oczywiście). Wygląda ślicznie. trzeba ją za coś złapać jak wjeżdzam na podwórko autem bo wtedy brama otwarta. Obrożę i smycz Darek oddał Krzysiowi, może przyda się innemu psiakowi (nie wiedział że to jej, gdyż jak braliśmy Karmelka nie miał tego sprzęty swojego, ale myślę że jakiś psiak jeszcze skorzysta a mała dostała ładną obróżkę i smycz od nas). Swoja drogą smycz rewelacyjne urządzenie z opatentowaną podpinką do podpięcia do zaczepu pasa biezpieczeństwa w aucie - pierwszy raz takie cudo zobaczyłam. Super sprawa. Dziś dostała tabletki na odrobaczenie i zabezpieczenie od kleszczy zaraz jej zadam.

Śliczna ona jest :loveu:

Posted

super wiesci alfabia dziekuje!!!kurcze oby wiecej takich domkow...alfabia moze chcesz tez naszego dziadunia gufiaka?:P on by byl mega szczesliwy moc caly dzien byc na dworku i poprostu spacerowac w te i wewte;)

a korunia pewnie ,ze sliczna!mozna zmienci tytul watku:))!!!:multi::multi:

Posted

No proszę - czyli to nie tylko szczęśliwe zakończenie, ale jeszcze przy okazji rozpoczęliśmy miłosną historię Karmelka i Kory :loveu::loveu:

Tak się cieszę, że Kora ma już Dom.

Nigdy nie zapomnę, jak zobaczyłam Ją taką chuda, biedną w tym boksie, chciała podejść bliżej do mojej ręki, ale była taka nieśmiała...

A teraz już wszystko będzie dobrze!!!:multi::multi:

Muszę napisać do moderatora o zmianę tytułu watku i o przeniesienie, bo przez to, że wskoczył nad mój post inny, nie mogę sama nic zrobić, bo tak, jakbym nie była założycielem wątku

Posted

Kora z Kawalerem :loveu::loveu::loveu: ( dla nie wtajemniczonych szczęśliwym wybrańcem Koruni został Karmel - egzotyczny chłopak z gór z południowej granicy Polski - Śląska Cieszyńskiego :lol: )

Posted

pieknie!!

a astunia rzeczywiscie jakby koruni siostra blizniaczka!co to by bylo jakby karmelek poznal jeszcze ja;p?chlopak by zwariowal;)

Posted

Z nowych wieści.
Dziś z Korą byliśmy u weta na zdjęciu szwów. Obyło się bez problemów. Rana ładnie się zrasta.
Kora została zaszczepiona przeciwko wściekliźnie (mąż się śmieje, że można na bramie wieszać info : wal Pan śmiało - pies szczepiony.)
Wet sprawdził jej m.in ząbki aby wpisać wiek. No młoda to ona nie jest :razz: choć czasami zachowuje się jak szczeniak. Wpisał 6 lat ale to wersja optymistyczna - powiedział wpiszemy 6 lat, choć żenić się raczej nie będzie :evil_lol:.
Ząbki ma mocno pościerane - spory kamień na kłach. Dolnych zębów między kłami nie ma ale to raczej wyłamanie (np. uderzenie , psia bójka) niż efekt starości czy choroby.
Kora fatalnie chodzi na smyczy, mimo że mniejsza od Luny, wymaga co najmniej dwóch rąk do smyczy. Nauczyć się raczej już nie nauczy :p
Pamiętam jak wzięliśmy Karmela i na dwie smycze wychodziłam z Luna i nim na spacery. Z Korą ta sztuczka by się nie udała. Stąd ta wieś to dla niej najlepsze co mogło być.

Wiekiem super pasują do siebie z Karmelkiem. Lunka to przy nich siusiunek.

I super wiadomość: MAM KABELEK! Niedługo będą fotki :cool3:

Posted

alfabio zdjecia cudne!!korunia lepiej trafic nie mogla!!!rany jeszce niech sie trafi taki domek dla naszego dziadunia gufiego..taki wlasnie gdzie by mogl cale dnie dreptac sobie w slonku po ogrodzie i tyle..ahh..sliczne zdjecia dziekujemy!