Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hurrraaaa!!!!
jak się cieszę!!!! :multi::multi::multi:
Alfabię ściskam z całej siły.. ups, ale może to zbyt mocno?? :evil_lol:

clo, a jakiego psiaka teraz zamiast Kory chcecie wyciągnąć ze schronu?

• Replies 971
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A czy Alfabia wie, że Koruś robi włamy na lodówkę?:evil_lol::evil_lol:
Dla takich wiadomości chce się żyć:loveu: Wszystkiego najlepszego więc dla Koruni i nowego Korusiowego domku:loveu::loveu::loveu:

Posted

a ja sie przypominam o zgode na potwierdzenie przeniesienia deklaracji na innego psiaka...bylby to jednak szogunek...poniewaz przez to,ze nasz hebanek na ktorego mial isc miejsce zostal dzis podel oszukany..szogun musi nadal tkwic w schronie..a to tez boksio jak nasza korunia i schron znosi potwornie biedak :((

Posted

Kora za 2 dni ma sterylke mam nadzieje, że sie bedzie kwalifikowała, ona w formie jest raczej dobre, biega i rozrabia tylko cięzko ja bardziej podtuczyc.

Posted

pisalysmy o franiu..ale tylko dlatego ,ze szogun ktory byl przed nim w kolejce mial jechac na miejsce naszego hebanka...ktory zostal okrutnie oszukany...i niestety nadal szuka domku..dlatego nastepny w kolejce jest nadal szogunek..

Posted

Moria napisał(a):
Kora za 2 dni ma sterylke mam nadzieje, że sie bedzie kwalifikowała, ona w formie jest raczej dobre, biega i rozrabia tylko cięzko ja bardziej podtuczyc.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK

Posted

czekamy na sterylke a ja na wiesci ile wyniesie od razu przesle wtedy pieniazki:)porozsylalam pw do cioteczek ktore na korunie deklarowaly czy zgodza sie przelozyc deklaracje na szogunka:)korunia hotelik ma oplacony do 3maja jesli dobrze pamietam a od mori bedzie pewnie jechac 9 wiec jeszcze bedzie trzeba doplacic jesli wszystkie cioteczki zgodza sie przelozyc swoje deklaracje na szogunka to zaplacimy za hotelik koruni do czasu az pojedzie do ds a potem juz dalej z tej kwoty majowej oplaci sie hoteilk dla szogunka:)dlatego pieknie porsze wszystkich o zgode i na pw jakby komus umknal podam nr konta zeby zaczac zbierac wplaty na maj na korunie a potem szogunka:)koszt hoteliku szogunka 10zl doba

Posted

Witam.

W firmie w której pracuję będzie potrzebny pies "pracujący" do pilnowania ogrodzonego terenu.

Musi to być pies dorosły, nieagresywny ale posiadający poczucie "własności" terenu. W ciągu dnia pies byłby w zamkniętym boksie przygotowanym dla niego, gwarantuję ocieploną dużą budę, zawsze miskę ze świeżą wodą, dobrą karmę i duże kości do ogryzania jak się psu nudzi.
W nocy biegał by po ogrodzonym dużym terenie odstraszając potencjalnych intruzów.
Zdarzyło się, że niedawno ktoś zauważył w nocy wchodzącego przez siatkę na teren firmy człowieka. Chcę przekonać szefa, że dobry pies pilnujący będzie skutecznie odstraszał tego typu intruzów.

Przy okazji a bardzo kocham psy, sama mam ze schroniska prawie dwa (prawie bo Kora przyjedzie do mnie 9 maja), wiem, że dużemu, dorosłemu psu będzie u nas znacznie lepiej niż w schronisku. Pies może być ze schroniska lud DT.
Chciałabym aby akceptował kilka najbliższych osób ale był nieufny do zupełnie obcych ludzi. Wiem, że u psa schroniskowego czasami ciężko wypatrzyć te cechy ale w DT jak poczują się pewnie na"swoim" terenie ujawniają te cechy. Tak było z kilkoma psami które znam z forum. Więc wiem, że odnalezienie pożądanych cech jest możliwe do zauważenia u wnikliwych opiekunów psa.

Jeśli znacie takiego psa, proszę opiszcie go, dajcie zdjęcia a postaram się przedstawić czworonoga szefowi i wynegocjować dla psa etat w firmie i moim sercu :loveu:.
Ze swojej strony otoczę go opieką i zadbam o dobre warunki, dobre słowo i wygłaskanie :lol:

Nie gwarantuję na 100%, że uda mi się przekonać szefa do adopcji ale wiem, że przedstawiając konkretnego psa będzie to dużo bardziej prawdopodobne.

Jeśli kogoś pies "do pracy" obraża, przepraszam - intencje mam dobre.

Posted

Moria napisał(a):
Kora jest juz po sterylce. Zachowywała sietak, jakby w ogole nikt nic jej nie robil teraz śpi.
No i pocieszenie, że po sterylce przytyje.

No to wspaniale!!:multi:

Posted

cudownie!!koressa trzymaj sie moriu czekam dokladnie ile wyniesie sterylka i tak jak mowilam przesle pieniazki:)ale z tego co wstepnie wiadomo bedzie to kwota ok 300zl wiec jesli ktos moglby nas jeszcze wspomoc i dorzucic cos nawet i bezposrednio na konto mori na sterylke koruni byloby cudnie!bardzo prosimy o wsparcie bo kazdy grosz sie przyda poniewaz to dosc drogi zabieg:)

co do tego psiaka to czegos poszukamy alfabio:)