Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prawda, że są podobne? Spajka za TM :sad:
W listopadzie u.r zatruła się środkami przeciw gryzoniom. Myślała, że to psie groszki chyba. Specjalnie kupiliśmy nasiona impregnowane zamiast granulek i schowaliśmy je w garażu - niestety nie dość dobrze. Mimo podania antidotum u weta nie udało się jej uratować. Choć rokowania wydawały się być dość dobre (na postawie wyniku morfologi) odeszła listopadowej nocy - prawdopodobna bezpośrednia przyczyna - obrzęk płuc. Miała 3 lata.
W kwiecie wieku. Kora bardzo mi ją wizualnie przypomina.
Mam ogromnie poczucie winy, gdyby może jeszcze bardziej schować trutkę... gdyby.... ech. Nie przypuszczaliśmy, że posmakuje jej gorzki owies.

• Replies 971
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Szukałam rozliczenia wpłat na Korunię, ale nie udało mi się znaleźć. Fakt, z powodeu braku czasu szukałam nieco chaotycznie. Czy mogę prosić o link ?

Posted

alfabio ja juz twoja sunke widzialam i taka sliczna i podobna do koruni to prawda..ale korunia mi sie wydaje nieco mniejsza bo jezeli chodzi o wysokosc to korunia to taki boksio ale miniaturka;)

a co do tragedi spajki to niestety...nie uchronisz czasem...poprostu los bywa okrutny:(schowalas je i zrobilas tyle ile moglas.

Posted

elik napisał(a):
Szukałam rozliczenia wpłat na Korunię, ale nie udało mi się znaleźć. Fakt, z powodeu braku czasu szukałam nieco chaotycznie. Czy mogę prosić o link ?

ja widzę rozliczenie w 2 poście;)

Posted

Kochani - szukamy kogoś, kto odebrałby w czwartek w Warszawie szczeniaczkę Kajunię (Kaja jest z tego samego schroniska) i zawióżł do Sochaczewa pod Warszawą, na DT do Renatki

Posted

taks napisał(a):
ja widzę rozliczenie w 2 poście;)

Dzięki, ale to nie jest zestawienie wpłat, a zestawienie deklaeracji.
Osoba na której konto wpłacamy zazwyczaj co jakiś czas pisze na wątku, kto ile wpłacił i jakie były w tym czasie wydatki.
Daje to obraz aktualnej sytuacji finansowej danej psiurki.
Przydałoby się to także na wątku boksi.

Posted

ja prowadze rozliczenia kory i jak narazie wszelkie deklaracje doszly ale dokladne rozliczenie jesli chcesz moge zrobic kto,co,ile i kiedy antomiast dopiero po swietach pewnie lub okolo piatku jak mi sie uda poniewaz zwyczajnie nie mam na to czasu w srode wyjezdzam z zorrem do torunia a w czwartek jade zawiezc na jego miejsce kajunie do sochaczewa na dt a oprocz tego mam mase pracy.wszystkie stale deklaracje na kore doszly za ten i za poprzedni miesiac oraz z tego nadstanu wplat jednorazowych zostal oplacony wet koruni i jej lekarstwa czyli 150zl w piatek postaram sie podac ile jeszcze mamy "nadwyzki"na korunie z wplat jednorazowych ktore byly w zeszly miesiacu.za transport kory do mori zaplacilam ja i gosia z wlasnej kieszeni.zawsze jesli cos brakuje do naszych psiakow to najwyzej wykladamy z wlasnej kieszeni nie przeznaczamy bron boze tych pieniedzy na inne cele o to mozesz byc spokojna elik.

Posted

stokrotko serdeczne dzieki za wplate!:))to co kornia ma "nadwyzka"na koncie zostanie przeznaczone na sterylke sunki na ktora moria zamierza umowic ja po swietach.

lara korunia nie ma jesczez ogloszen zadnych miala miec tylko allegro cegielkowe jednak na ogloszenia jeszcez jest za wczesnie..musi jeszcez nabrac masy i zostac wysterylizowana i wtedy zaczniemy ja oglaszac..korunia potrzebuje najlepszego i bardzo troskliwego domku gdyz z tego co opowiada moria to jest sunka co by tylko na kolanach chciala siedziec:P

Posted

clo napisał(a):
stokrotko serdeczne dzieki za wplate!:))to co kornia ma "nadwyzka"na koncie zostanie przeznaczone na sterylke sunki na ktora moria zamierza umowic ja po swietach.

lara korunia nie ma jesczez ogloszen zadnych miala miec tylko allegro cegielkowe jednak na ogloszenia jeszcez jest za wczesnie..musi jeszcez nabrac masy i zostac wysterylizowana i wtedy zaczniemy ja oglaszac..korunia potrzebuje najlepszego i bardzo troskliwego domku gdyz z tego co opowiada moria to jest sunka co by tylko na kolanach chciala siedziec:P

A po świętach nie będzie jeszcze trcohę za wcześnie na sterylkę?

Ona taka chudzieńka...

Posted

clo napisał(a):

OK, dzięki za info :) jakby co, jak nie będę prowadziła żadnego allegro cegiełkowego (ograniczam się max. do 2 żeby wszystko ogarnąć...) to walcie do mnie jak w dym :cool1:

Posted

a jak tam korunia sie miewa?mam nadzieje,ze grzeczniej niz gufiak;P a co do domku dla koruni to ja narazie powiem tyle by mocno ,mocno trzymac kciuki..i moze za jakis czas sie uda:))

Posted

clo napisał(a):
a jak tam korunia sie miewa?mam nadzieje,ze grzeczniej niz gufiak;P a co do domku dla koruni to ja narazie powiem tyle by mocno ,mocno trzymac kciuki..i moze za jakis czas sie uda:))

O rany - to trzymamy z całych sił!!!

Posted

No ja nie wiem Kora tak pilnuje domu, ze potrzfi sie agresywnie rzucac szczekajac. Chodzi przednimi łapami po stolach, wczoraj obsluzyla sie sama porcja rosolową, nie poczekala na podzial, robi sie z niej straszny zlodziej.